Peelingi do ciała

Miya Cosmetics mySKINhero, Naturalny peeling all-in-one do twarzy, dekoltu, dłoni i ciała

Miya mySKINhero - naturalny peeling all-in-one 200g

Iwona_C
    27 sierpnia 2024 o 9:37
    Mocny zdzierak z świetnym składem, ślicznym zapachem i nie do końca komfortową w aplikacji konsystencją
    Cenię sobie produkty tej marki za dobre składy i dobre działanie. Bardzo często pojawiają się w pielęgnacji mojego ciała, z peelingu miałam okazję korzystać po raz pierwszy, a jego posiadaczka stałam się dzięki boxowi Pure Beauty. Opakowaniu jest ładne i wygodne, umożliwia nam wybranie całej zawartości peelingu. Mamy tu duży plastikowy słoiczek o pojemności 200 gram z dużą zakrętką na której znajduje się charakterystyczne logo marki. Słoiczek opasa jasnożółta etykieta na której znajdziemy wszystkie niezbędne informacje na temat peelingu. Konsystencja peelingu jest sucha, pierwszy raz spotkałam się z taką suchością peelingu i jest on dość problematyczny w używaniu ponieważ lubi uciekać z dłoni. Trzeba nauczyć się aplikować go na ciało. Peeling jest gruboziarnisty w jasno beżowym kolorze z widocznymi ciemnymi drobinkami. Zapach jest bardzo przyjemny z intensywną cytrusową nutą. Wyczuwalny mocno w opakowaniu i podczas aplikacji, Niestety na ciele pozostaje w minimalnym stopniu i bardzo szybko się ulatnia. Skład z zawartością naturalnych drobinek peelingujących z bambusa, orzechów makadamia, ryżu i kryształków cukru. Dodatkowo peeling wzbogacony jest o olejku buriti, olej arganowy, olej makadamia, olej ze słodkich migdałów, olej ze skórki pomarańczy, witaminę E, delikatne konserwanty oraz substancje zapachowe. Skład Jest naprawdę świetny i przyjazny naszej skórze, nie ma tu żadnych agresywnych dodatków. Peeling jest w kosmetykiem uniwersalnym w stosowaniu, może być używany do peelingowania twarzy, dekoltu, dłoni i ciała. Nie jest to kosmetyk wygodny w aplikacji ze względu na tą suchość i sypkość, lubi sobie uciekać i faktycznie dużo tego produktu się marnuje. Drobinki ścierające są dość ostre i ja mimo że lubię takie mocne zdzieraki do twarzy to jednak uważam że jest to peeling dość agresywnie działający i nie sprawdzi się on przy cerach delikatnych, wrażliwych i naczynkowych. Z racji tego do twarzy stosowałam go bardzo rzadko, ale świetnie sprawdzał się do peelingowania ciała, dekoltu i dłoni. Ze względu na dużą ilość zawartych w produkcie olejków po użyciu na skórze pozostaje warstwa okluzyjna delikatnie tłustawa, ale nie stanowi ona dla mnie problemu, Nic się tu nie klei ani nie lepi, natomiast daje ona wrażenie skóry odżywionej, nawilżonej i intensywnie wypielęgnowanej. Samo działanie peelingujące jest bez zastrzeżeń, skóra po użyciu peelingu jest mocno wygładzona, odpowiednio dotleniona, pozbawiona martwego naskórka, mięciutka i bardzo przyjemna w dotyku. Nie ma żadnych podrażnień, nie ma żadnych przesuszeń. Skóra jest w dobrej kondycji a w zasadzie powiedziałabym że w lepszej niż przed wykonaniem peelingu. Wydajność jest średnia ze względu na suchą konsystencję, cena jak na peeling do ciała około 40 zł jest dość wysoka natomiast biorąc pod uwagę świetny naturalny skład i odpowiednie działanie peelingująco - pielęgnacyjne to też nie ma się tu czego czepiać. Większość cech tego produktu jest u mnie na plus, lubię moją skórę po jego zastosowaniu. Myślę że będziemy się spotykać od czasu do czasu.
    Zalety:
    • konsystencja z dużą ilością naturalnych drobinek peelingujących
    • śliczny cytrusowy zapach
    • dobrze usuwa martwy naskórek i dotlenia skórę
    • wygładza ciało pozostawia je przyjemne w dotyku
    • olejki pozostawiają pielęgnującą warstwę okluzyjną
    • nie podrażnia i nie przesusza skóry
    • naturalny skład z wieloma olejkami pielęgnacyjnymi
    • ładny i wygodny w użyciu słoik
    Wady:
    • zbyt sucha konsystencja
    • lubi uciekać z dłoni
    • może być zbyt agresywny przy cerze delikatnej, wrażliwej i naczynkowej
  • 16 czerwca 2024 o 21:16
    Jestem na nie
    Peeling all-in-one bardzo mnie zaciekawił. Skoro jest do twarzy, ciała i dekoltu to musi być delikatny, prawda? Niestety z tym się nie zgadzam. Peeling, według mnie, jest gruboziarnisty przez co nie nadaje się jako peeling do dekolty, a do okolicy twarzy lepiej go nie zbliżać. Ale o działaniu peelingu: usuwa martwy naskórek, skóra jest po nim miękka i wygładzona. Jednak dla mnie na duży minus jest uczucie, które pozostawia na skórze, mianowicie skóra jest po nim tłusta, a ta film trudny do zmycia. Każdy peeling, który tak działa jest dla mnie na nie.
  • 16 maja 2024 o 15:19
    Dobry i fajny produkt
    Kiedy go otworzyłam to się trochę przeraziłam jego konsystencją która jest dosyć sypka ale już podczas pierwszego stosowania okazało się że dosyć zwarta i łatwa w aplikacji , produkt nie ,,ucieka'' na boki tylko utrzymuje się na dłoni przez co peeling nie marnuje się i z łatwością możemy rozprowadzić go po powierzchni jakiej chcemy . Ziarenka same w sobie są dosyć ostre i mogą delikatnie podrażniać skórę szczególnie wrażliwą dlatego warto stosować go wyłącznie na mokro . Widać gołym okiem że produkt dogłębnie oczyszcza skórę z martwego naskórka , wygładza ją i pozostawia delikatną oraz miekką w dotyku , skóra po jego stosowaniu jest widocznie odżywiona i prezentuje się zdrowo . Produkt zamknięty jest w wygodny i praktyczny słoiczek z którego z łatwością można wydobyć produkt do samego końca oraz odpowiednią jego ilość , opakowanie jest bardzo wydajne i wystarcza na długo , cena uważam ze również nie jest wygórowana , natomiast zapach niestety nie przypadł mi do gusty i jak dla mnie jest on zbyt chemiczny.
    Zalety:
    • Dogłębne oczyszczenie
    • Wygładzenie
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Dosyć ostre ziarenka
    d_t_b
    28 lutego 2024 o 19:14
    OK
    Ten peeling jest bardzo fajny. Jego konsystencja podobna do tego w miętowym opakowaniu, sypka ale jednocześnie zwarta :) Peeling na sucho jest ostry i... może zrobić krzywdę. Szczególnie na dekolcie. Na mokro to inna para kaloszy. Dobrze wygładza, nie podrażnia. Sprawia, że skóra jest aksamitnie gładka i miękka. Zostawia po sobie delikatną poświatę, nie każdemu się to spodoba. Zapach... jest to trochę chemiczna cytryna. Taka kwaśna i soczysta jednocześnie :) Opakowanie jest wygodne. Słoik plastikowy w żółtym kolorze, po odklejeniu etykiet służył dzieciom do zabawy. Czy powrócę ? Raczej nie. Mam już przesyt nim. I zapach trochę męczy.
    mkvili
    1 października 2023 o 1:04
    Nie lepiej zrobić samemu?
    Doskonale oczyszcza skórę pozostawiając ją gładką i przyjemną w dotyku. Zapach produktu uprzyjemnia sam proces peelingowania i jeszcze długo utrzymuje się na ciele. Drobinki w nim zawarte są ostre i moim zdaniem absolutnie nie nadaje się do stosowania po depilacji, a tym bardziej do skóry twarzy. Mimo braku soli w składzie delikatnie szczypie. Jego konsystencja jest sucha i połowa peelingu trafia do odpływu zanim zdążymy wmasować go w ciało.