Peeling jest w porządku, ma przyjemną konsystencję, kremową, nie jest tłusty, i kolor- niebieski, ale nie pozostawia zabrudzeń na skórze, pod paznokciami, ani na wannie, dobrze się spłukuje. Wygodnie się rozprowadza na skórze, moc ścierania jest średnia, nie jest to mocny zdzierak, taki wystarczający bym powiedziała, skóra jest po użyciu czysta i wygładzona, chociaż nie ma piany. Peeling, zwłaszcza w promocji, nie jest drogi, jest też w miarę wydajny. Opakowanie też oceniam na plus, wygodny i ładny słoik.
Jedyne, co mi w nim nie pasuje, to brak nawilżającego lub kojącego działania oraz brzydki zapach. Produkt na pewno nie wysusza i nie drażni skóry, ale jest dla niej po prostu neutralny, w żaden sposób nie odżywia, ani nie regeneruje skóry, po zmyciu nie czuję, żeby moja skóra była, poza wygładzeniem, w jakikolwiek sposób zrewitalizowana czy ukojona. Zapach, wiadome, rzecz gustu, mnie nie przypadł, jest nijaki i tak jakby zjełczały, nic szczególnego naprawdę.
Miałam okazję przetestować też peeling malinowy, ale jego zapach również mi się nie podobał, spróbuję jeszcze na jakichś targach obwąchać pozostałe wersje, może któraś w końcu mnie zapachowo mile zaskoczy.
Zalety:
- Konsystencja, skład, cena, dostępność, opakowanie,
Wady:
- Zapach, brak działania pielęgnującego, obietnice producenta są przesadzone.