WIZAŻ logo

5 (108)
1 hit!

allegro

• 12 lipca 2026 o 8:22
    To chyba najlepszy peeling trychologiczny jakiego uzywałam
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Nie będę ukrywać,marka Dermedic bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła tym kosmetykiem. Moja historia używania peelingów na skórę głowy jest dość długa jak i gama kosmetyków z którymi miałam do czynienia. Były już peelingi enzymatyczne,z drobinkami ,bez drobinek, wszystko jakiś sobie radzili ale to Dermedic zachwycił najbardziej . Niepozorne,a jednocześnie proste opakowanie ,które początkowo napawało niepewnością czy kaniula się nie zatka zbyt szybko. Jak się okazuje wszystko działa jak należy. Peeling jest niesamowicie wydajny,nakładamy go na suchą skórę głowy,wcieramy i odczekujemy 5min. Ja korzystam z tego kosmetyku raz w tygodniu albo bezpośrednio po farbowaniu i widzę wyraźnie oczyszczenie skóry, mniejszą podatność na przetłuszczanie i uniesione włosy j nasady. Odpowiada mi zarówno aplikacja,cena jak i efekt końcowy. Myślę,że ten produkt zostanie ze mną na dłużej i chyba znalazłam faworyta.
  • 8 maja 2026 o 13:08
    Uwielbiam go
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Używam Dermedic Capilarte Trychologicznego peelingu do skóry głowy już od około 3 miesięcy i śmiało mogę powiedzieć, że stał się jednym z moich ulubionych produktów do pielęgnacji włosów. Na początku byłam ciekawa efektów, ale nie spodziewałam się, że regularne stosowanie aż tak poprawi kondycję skóry głowy. Już po kilku użyciach zauważyłam, że włosy są wyraźnie świeższe, bardziej odbite od nasady i dłużej zachowują lekkość. Największą różnicę zauważyłam przy przetłuszczaniu się skóry głowy – wcześniej włosy szybko traciły świeżość, a teraz wyglądają dobrze nawet dzień dłużej. Peeling bardzo dokładnie oczyszcza, ale jednocześnie jest delikatny i nie podrażnia skóry. Po użyciu zawsze mam uczucie niesamowitej świeżości i komfortu, jak po profesjonalnym zabiegu pielęgnacyjnym. Dodatkowo zauważyłam, że włosy są bardziej miękkie, lepiej się układają i wyglądają zdrowiej. Bardzo podoba mi się też jego konsystencja i wydajność – jedno opakowanie wystarcza na długo, mimo regularnego stosowania. To produkt, który naprawdę pomaga zadbać o skórę głowy, a przecież od niej zaczynają się zdrowe i piękne włosy. Po 3 miesiącach używania mogę powiedzieć, że zdecydowanie zostanie ze mną na dłużej i z przyjemnością będę do niego wracać.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza skórę głowy z sebum i resztek kosmetyków
    • odświeża i daje uczucie lekkości na długo
    • ogranicza przetłuszczanie się włosów
    • unosi włosy u nasady i dodaje objętości
    • nie podrażnia skóry głowy
  • 8 maja 2026 o 7:32
    Dermedic Capilarte Trichological Scalp Peel
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    Ten peeling do skóry głowy kupiłam, bo chciałam w końcu lepiej zadbać o skórę głowy, a nie tylko o same włosy. Opakowanie od razu zrobiło na mnie dobre wrażenie – wygląda bardzo „dermatologicznie”, czysto i profesjonalnie. Najlepsze jest to zakończenie z aplikatorem – dzięki temu mogę dokładnie nałożyć produkt na skórę głowy, a nie na włosy. Konsystencja jest lekka, bardziej płynna niż klasyczne peelingi z drobinkami. To taki bardziej chemiczny peeling, więc nie czuć żadnych ziarenek. Bardzo łatwo się rozprowadza i nie spływa z głowy, co dla mnie było ważne. Zapach jest delikatny, świeży, trochę apteczny, ale nie przeszkadza. Podczas używania czuć lekkie mrowienie i odświeżenie – dla mnie to znak, że coś się faktycznie dzieje. Po zmyciu skóra głowy jest wyraźnie oczyszczona i taka „lżejsza”. Najbardziej zauważyłam, że włosy u nasady są bardziej odbite i dłużej wyglądają świeżo. Mam też wrażenie, że skóra mniej się przetłuszcza i jest mniej podrażniona.
    Zalety:
    • wygodny aplikator do skóry głowy
    • dokładne oczyszczenie bez drobinek
    • uczucie świeżości i lekkości
    • włosy dłużej wyglądają świeżo
    • delikatny, niedrażniący zapach
  • 4 maja 2026 o 21:34
    Jestem zadowolona z tego produktu są po nim rewelacyjne efekty
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Dermedic Capilarte peeling trychologiczny to skuteczny kosmetyk do oczyszczania skóry głowy, szczególnie przy problemach z łupieżem i przetłuszczaniem. Dzięki zawartości kwasów (m.in. glikolowego i salicylowego) usuwa martwy naskórek, odblokowuje mieszki włosowe i poprawia wchłanianie składników aktywnych . Regularne stosowanie może zmniejszyć świąd, nadmiar sebum oraz wspierać zdrowy wzrost włosów . Na plus zasługuje też obecność niacynamidu i aloesu, które łagodzą podrażnienia i nawilżają skórę głowy. Produkt jest odpowiedni dla większości typów skóry, nawet wrażliwej, choć przy bardzo delikatnej skórze może powodować lekkie szczypanie. Minusem dla niektórych może być konieczność systematycznego stosowania, aby zobaczyć wyraźne efekty. Ogólnie to dobry wybór jako uzupełnienie pielęgnacji włosów i skóry głowy.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    29 kwietnia 2026 o 7:02
    Idealny do przetluszczajacych sie wlosow
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Peeling ma bardzo lekką, wodnistą konsystencję, co dla mnie jest ogromnym plusem – bez problemu rozprowadza się na skórze głowy i nie trzeba się z nim męczyć. Do tego wygodny aplikator, więc cała aplikacja jest szybka i bezproblemowa. Fajnie też, że wystarczy tylko 5 minut, więc nawet jak robię wszystko w biegu, jestem w stanie go użyć. Jeśli chodzi o działanie, to najlepsze efekty widac przy regularnym stosowaniu. U mnie na poczatku 2x w tygodniu, obecnie raz w tygodniu - widzę, że skóra głowy jest dobrze oczyszczona, nawilżona i nie swędzi. Włosy są bardziej uniesione i mniej się przetłuszczają. Zniknal problem z łupieżem. Mam też wrażenie, że pojawiło się trochę baby hair, ale możliwe, że to efekt masażu przy nakładaniu. Minus to wydajność - przez to że jest bardzo wodnisty to nie starcza mi na długo + jak za dużo poleję to spływa na czoło czy kark. Miałam stwierdzone ŁZS i w połączeniu z szamponem z tej samej marki, ten peeling naprawdę bardzo mi pomógł – skóra głowy jest w dużo lepszym stanie. Zdecydowanie polecam, u mnie się sprawdził.
    Zalety:
    • Oczyszcza skore glowy
    • Nawilza skore glowy
    • Bezproblemowa aplikacja
    • Wodnista konsystencja (jednoczesnie + i -)
    • Sprawdzil sie przy moim łzs
    • Mocno odgraniczyl pojawianie sie łupieżu
    • Nie podraznia skory glowy
    • Szybkie działanie (5min i spłukujemy)
    Wady:
    • Widoczny efekt przy regularnym stosowaniu
    • Spływa na czoło i kark
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty

szukaj