Peelingi do skóry głowy

Neboa Trichological Care, Normalizujący peeling kwasowy do skóry głowy

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 kwietnia 2025 o 16:03
    Bardzo dobry peeling do skóry głowy za grosze
    Szukając peelingu trychologicznego natrafiłam na ten produkt w Rossmannie. Zaciekawiły mnie obietnice producenta, skład w 98% pochodzenia naturalnego i zdecydowanie niska cena produktu. Skusiłam się i zdecydowanie nie żałuje :) Peeling polecany jest do głębokiego oczyszczania skóry głowy. W składzie mamy kwasy AHA które mają za zadanie usuwać martwy naskórek i odblokowywać ujścia mieszków włosowych. Dodatkowo ma odżywiać skórę głowy dzięki ekstraktom z mięty i papai, przy jednoczesnym nadaniu włosom objętości i uniesieniu od nasady. Producent obiecuje dogłębne oczyszczenie i skuteczną walkę z przetłuszczaniem się skóry głowy i włosów. Już po pierwszym użyciu peeling przypadł mi do gustu i co najważniejsze w 100% spełnia obietnice producenta. Szukałam dobrze oczyszczającego peelingu do włosów z tendencją do przetłuszczania i produkt ten okazał się strzałem w dziesiątkę. Doskonale oczyszcza skórę głowy, zmniejsza przetłuszczanie się włosów i pozostawia je świeże na długi czas. Stosowałam ten peeling regularne raz w tygodniu tak jak zaleca producent, oczywiście po zastosowaniu peelingu myłam włosy i skórę głowy szamponem. Peeling jest naprawdę wydajny, spokojnie wystarczył mi na jakieś 6-8 aplikacji na całą skórę głowy czyli mniej więcej dwa miesiące stosowania. Moim zdaniem jak na tak małe opakowanie 100ml to jest to dobra wydajność produktu, dodatkowo jak za tak niską cenę to jest to rewelacyjny peeling do skóry głowy. Kilka słów o samym peelingu - jest przezroczysty, rzadki co zdecydowanie ułatwia jego aplikację i dokładne wmasowanie w skórę głowy. Dobrze się rozprowadza a opakowanie jest wygodne w stosowaniu. Peeling ma bardzo delikatny, lekko kwasowo chemiczny zapach, nie utrzymuje się on na włosach ani skórze głowy. Podczas stosowania nie czujemy nic, ani pieczenia ani mrowienia skóry głowy, po prostu peeling sobie leży na skórze i robi swoje. Również przy regularnym stosowaniu nie powoduje podrażnienia czy swędzenia skóry głowy. Podsumowując, jest to tani i bardzo skuteczny peeling do skóry głowy. Dobrze oczyszcza i odświeża skórę głowy a co najważniejsze zmniejsza przetłuszczanie się włosów. Jest wydajny, tani i łatwo dostępny, ma dobry skład i ciekawe opakowanie ułatwiające aplikację. Polubiłam się z tym peelingiem i myślę że trafia do mojej pielęgnacji na dłużej :)
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
    • usuwa martwy naskórek, odblokowuje mieszki włosowe
    • hamuje przetłuszczanie się skóry głowy i włosów
    • nie podrażnia, nie powoduje swędzenia
    • niska cena
    • opakowanie ułatwiające precyzyjną aplikację
  • 28 marca 2025 o 17:47
    fajny budżetowiec
    Peeling kwasowy do skóry głowy Neboa Trichological Care to naprawdę solidny produkt. Świetnie oczyszcza skórę głowy, normalizując wydzielanie sebum, a skóra po użyciu jest odświeżona i przyjemnie zregenerowana. Zapach jest delikatny i subtelny, co sprawia, że aplikacja jest bardzo komfortowa. Produkt jest też dość wydajny – wystarczy niewielka ilość, aby uzyskać pożądany efekt, więc jedno opakowanie wystarcza na długo. Warto dodać, że aplikator jest bardzo wygodny. Dzięki precyzyjnej buteleczce łatwo nałożyć peeling na skórę głowy, co upraszcza cały proces. Co istotne, cena produktu jest bardzo przystępna, biorąc pod uwagę jego skuteczność i jakość. To świetny wybór, jeśli szukasz efektywnego peelingu, który jest wygodny w użyciu, wydajny, a do tego nie zrujnuje portfela.
    Dariax_
    23 marca 2025 o 10:19
    Kwasowa moc oczyszczania w przystępnej cenie
    Moje włosy mają tendencję do szybkiego przetłuszczania się, dlatego regularne, dogłębne oczyszczanie jest koniecznością. Gdy w Rossmannie trafiłam na peeling kwasowy do skóry głowy marki Neboa w promocyjnej cenie 13 zł, od razu postanowiłam go wypróbować. Wcześniej miałam do czynienia z różnymi produktami tej marki i zawsze byłam zadowolona z ich działania – tym bardziej ciekawiło mnie, jak sprawdzi się ich peeling. ➡️ Opakowanie Opakowanie jest proste i estetyczne – charakterystyczne dla produktów marki Neboa. Tubka ma wygodny aplikator w formie wąskiego dzióbka, który ułatwia precyzyjne nałożenie produktu bezpośrednio na skórę głowy. Dzięki temu aplikacja jest szybka, wygodna i nie marnuje się produktu. ➡️ Zapach Zapach to zdecydowanie jeden z mocniejszych atutów tego peelingu. Jest intensywny, kwiatowy, ale przyjemny – długo utrzymuje się na włosach po spłukaniu. Jeśli lubisz produkty do pielęgnacji o wyrazistym zapachu, ten peeling z pewnością przypadnie Ci do gustu. ➡️ Konsystencja i aplikacja Konsystencja peelingu jest dość wodnista, co sprawia, że łatwo rozprowadza się po skórze głowy. Nie jest lepki ani zbyt gęsty, dzięki czemu nie obciąża włosów. Wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całą skórę głowy. Aplikuję go bezpośrednio z tubki, a następnie delikatnie wmasowuję masażerem do skóry głowy, co dodatkowo pobudza krążenie i wzmacnia efekt oczyszczania. ➡️ Działanie Peeling kwasowy Neboa działa bardzo skutecznie – już po pierwszym użyciu czuć, że skóra głowy jest oczyszczona i odświeżona. Regularne stosowanie (raz w tygodniu) zauważalnie zmniejszyło u mnie przetłuszczanie się włosów. Produkt reguluje wydzielanie sebum, usuwa resztki kosmetyków i martwy naskórek. Włosy po zastosowaniu peelingu są uniesione u nasady, a skóra głowy jest wyraźnie "lżejsza". Nakładam go na suchą lub wilgotną skórę głowy, zostawiam na około 10 minut, a następnie dokładnie spłukuję. Taki rytuał w połączeniu z masażem skóry głowy przynosi u mnie świetne rezultaty. ➡️ Wydajność Peeling jest dość wydajny – mimo swojej płynnej konsystencji nie zużywa się szybko. Przy stosowaniu raz w tygodniu powinien wystarczyć na kilka miesięcy. ➡️ Cena i dostępność Regularna cena peelingu w Rossmannie to około 20-25 zł, ale często można go kupić na promocji nawet za 13 zł. W tej cenie to naprawdę świetna inwestycja, zwłaszcza jeśli masz skórę głowy wymagającą regularnego, dogłębnego oczyszczania. ➡️ Dla kogo będzie odpowiedni? ✅️ Dla osób z przetłuszczającą się skórą głowy, które potrzebują dogłębnego oczyszczenia ✅️ Dla osób szukających wygodnego w aplikacji peelingu kwasowego ✅️ Dla fanów kosmetyków o intensywnych, kwiatowych zapachach ✅️ Dla tych, którzy cenią sobie skuteczną pielęgnację w rozsądnej cenie ➡️ Podsumowanie Peeling kwasowy do skóry głowy marki Neboa to skuteczny i przystępny cenowo produkt, który świetnie radzi sobie z nadmiarem sebum i zanieczyszczeniami. Dzięki wygodnemu aplikatorowi jest łatwy w użyciu, a przyjemny, kwiatowy zapach umila pielęgnację. Jeśli szukasz delikatnego, ale efektywnego peelingu, który nie podrażni skóry głowy, ten produkt może być strzałem w dziesiątkę. Ja na pewno będę do niego wracać.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza skórę głowy i reguluje wydzielanie sebum
    • Wygodny aplikator ułatwia precyzyjne nakładanie
    • Przyjemny, kwiatowy zapach
    • Lekka, wodnista konsystencja, łatwa do rozprowadzenia
    • Nie obciąża włosów
    • Wydajny – starcza na długi czas
    • Przystępna cena, zwłaszcza na promocji
    Wady:
    • Wodnista konsystencja może być problematyczna przy aplikacji – łatwo się rozlewa
    • Intensywny zapach może nie przypaść do gustu osobom wrażliwym na aromaty
    • Regularna cena bez promocji może być dla niektórych nieco wysoka
    Bulb24
    15 marca 2025 o 10:53
    Fajny
    Peeling rzeczywiście złuszcza delikatnie skórę głowy. Czasem tuż po umyciu miałam we włosach kawałki złuszczonej skóry, a ten produkt bardzo to zminimalizował. Jest łagodny, nie powoduje podrażnień. Nawet troszkę pomaga z przetłuszczanie włosów, ale w niewielkim stopniu. Nie zauważyłam odbicia włosów od nasady, może dlatego, że moje włosy są wybitnie oklapnięte z natury. Podsumowując fajny produkt.
  • 25 lutego 2025 o 21:59
    Nie kupię już innego peelingu!
    Peeling kwasowy od Neboa to mój numer 1 w tej kategorii a testowałam już wiele. Mam problemy ze swędzącą i szybko przetłuszczającą się skórą głowy, w związku z czym używam peelingu obowiązkowo minimum raz w tygodniu. Ten bardzo łatwo się aplikuje i rozprowadza po skórze głowy, nie spływa, nie podrażnia. Cudownie uspokaja moją skórę głowy, dobrze oczyszcza i dodatkowo przedłuża świeżość włosów po myciu. W mojej opinii nie ma żadnych minusów.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Łatwo się nakłada
    • Nie spływa z głowy