Wody toaletowe damskie

Miroku
    17 kwietnia 2025 o 23:16
    To nie Imari, to Rossmann
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Bardzo lubię serię Imari, uważam, że to naprawdę udana linia zapachów Avonu i każdą nowość muszę obwąchać :) Imari Free oczywiście też, chociaż miałam pewne obawy-dlaczego Avon postanowił na siłę zrobić świeżaka w serii zapachów, które mają za wspólny mianownik ciepło, słodycz i uwodzicielski pazur? No ale próbki nabyłam, próbki zużyłam i dochodzę do wniosku, że Imari Free to zapach, który pod szyldem Imari istnieć nie powinien. Jeśli już to bym prędzej podpięła go pod jednorazową sezonówkę od linii Summer White. Jest z deczka świeży(algi oraz bergamotka), troszkę ocieplony(bursztyn), ale przede wszystkim-nijaki oraz mdły(mydlana nuta Avonu, mierna jakość składników oraz stworzenie tych perfum na jedno kopyto w pośpiechu). Ciężko jest rozróżnić poszczególne nuty, zapach nie ma głębi oraz nie rozwija się w ciągu dnia. Projekcja oraz trwałość także nie zachwycają, wszystko się szybko ulatnia. No i autentycznie-Imari Free pachną dla mnie wnętrzem Rossmanna. W różnych Rossmannach w życiu bywałam, różnie u nich wyglądał asortyment, ułożenie półek oraz poszczególnych kategorii produktów, różne były dekoracje oraz różne były ich pracownice. Ale jeden mianownik mają wspólny-w każdej drogerii tej sieci unosi się charakterystyczny zapach, taki lekko słodki, troszkę mdlący(przynajmniej dla mnie), taka mieszanka różnego rodzaju chemii(zarówno tej kosmetycznej jak i gospodarczej), perfum psikanych z testerów, kolorówki z pootwieranych oraz zmacanych testerów. Taki misz-masz i według mnie każdy Rossmann pachnie podobnie, mogę do każdego wejść z zawiązanymi/zasłoniętymi oczami, a i tak po zapachu poznam gdzie jestem. Ja rozumiem, że Avon wszedł do niektórych Rossmannów, ale żeby od razu tworzyć zapach na cześć najpopularniejszej drogerii w naszym kraju? :D
    • Flakon