Róże do policzków

Inglot AMC, Face Blush

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 stycznia 2022 o 17:03
    Mój pierwszy, płynny róż - jednak okazał się mało odpowiedni dla moich niewprawionych dłoni i pozostanę przy wersji w kamieniu.
    Róż ten kupiłam w sklepie fimowym Inglota już jakiś czas temu, płacąc za 15ml około 35 złotych. Przypomniałam sobie o nim, robiąc noworoczne porządki na półce z kosmetykami. Niestety u mnie odszedł w zapomnienie, przegrywając z różem w kamieniu. Produkt zamknięty jest w buteleczce z pompką (uwielbiam takie higieniczne rozwiązania!), z której wygodnie dozuje się zawartość. Pani obsługująca doradziła mi odcień 96, który jest mocnym, acz zgaszonym tonem różu. Kolor bardzo mi się podobał na dłoni, ale nakładając go już w domu na policzki niestety nie czułam się komfortowo. Wydaje mi się, że barwa ta byłaby odpowiednia dla pań o chłodnym typie urody, u mnie wyglądało to trochę dziwnie (mam bardzo jasną karnację, ale w cieplejszych tonach). Wolałabym, aby kolor był trochę bardziej żywy, jednak efekt sino "indyczych" policzków mało mi odpowiada. Przechodząc jednak do szczegółów odnośnie pozostałych aspektów produktu, ma on optymalną konsystencję, mimo to trzeba trochę wprawy, by odpowiednio kosmetyk rozprowadzić i stopić ze skórą. Ja płynne specyfiki do makijażu przeważnie nakładam przy pomocy palców, nie inaczej było i w tym przypadku. Na początku bardzo trudno było mi nałożyć odpowiednią ilość różu - przeważnie dozowałam go za dużo i był on mocno widoczny na podkładzie, słabo stapiając się ze skórą. Gdy jednak zaczęłam go wklepywać mniej, zdecydowanie wyglądało to lepiej, choć nadal ciężko było to zrobić równomiernie i symetrycznie. Operując pędzlem i różem w kamieniu jest to zdecydowanie prostsze. Co do trwałości, wraz z każdym kolejnym przypudrowaniem produkt trochę się ścierał, ale wciąż wyglądał nieźle, więc tutaj się niczego nie czepiam (mam cerę mieszaną, więc przypudrowywanie było koniecznością). Ogółem jest to całkiem fajny produkt, który (jeśli umiejętnie go nałożyć) wygląda ładnie na buzi, jest bardzo wydajny i nie pogarsza stanu skóry trądzikowej, choć ze względu na nietrafiony kolor oraz pewne trudności w aplikacji nie sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • przy nałożeniu niewielkiej ilości wykazuje dobrą współpracę z podkładem, stapiając się z nim i ze skórą
    • dobra pigmentacja, nie trzeba użyć wiele produktu, by był widoczny na twarzy
    • zadowalająca trwałość na mieszanej cerze
    • opakowanie z pompką
    • nie zapycha, nie podrażnia, nie uczula
    • cena - z jednej strony do zaakceptowania, biorąc pod uwagę wydajność i całkiem dobrą trwałość, z drugiej zaś za tę kwotę mam dwie sztuki różu w kamieniu marki, którą bardzo lubię
    Wady:
    • łatwo przesadzić z ilością nakładanego produktu, wtedy wygląda na buzi nieestetycznie, podkreślając pory i niedoskonałości zapalne oraz nie stapiając się z podkładem
    • trochę trudno rozprowadzić produkt równomiernie i symetrycznie
    • aplikacja wymaga nauki na błędach - nie od razu osiąga się optymalny efekt, a czasem i wcale
    • kolor 96 jest trochę zbyt brudny i zgaszony, dając na mojej twarzy efekt policzków człowieka chorego na niewydolność płuc, czyli mało zdrowy
  • 27 grudnia 2021 o 15:24
    Pięknie stapia się ze skórą
    Długo szukałam różu w kremie o brzoskwiniowym odcieniu. Chciałam co do lekkiego, codziennego makijażu. Róż Inglota ma moim zdaniem formę nieco bardziej żelową niż kremową. Jest w bardzo higienicznym opakowaniu z pompką. Muszę przyznać, że jest diabelnie wydajny i nie wiem jak uda mi się go zużyć przed terminem. Nakładam odrobine na wierzch dłoni i rozklepuję palcami na policzkach. Czasami chwytam w tym celu pędzel, którym właśnie nałożyłam podkład. Pigmentacja pozwala na bezproblemową pracę z nim, a jednorazowo nie potrzeba więcej niż minimum tego co wyciśnie pompka. Niestety łatwo wycisnąć po prostu za dużo. Produkt pięknie wtapia się w skórę i makijaż, należy nałożyć go na podkład jeszcze przed przypudrowaniem. Gorzej wspolpracuje z podkładami bardzo cięzkimi, mocno matującymi. Jedyne co mam mu do zarzucenia to trwałość, za każdym razem wydaje mi się, że w ciągu dnia znika on mocno z twarzy.
    Zalety:
    • Naturalne wykończenie
    • Łatwa praca z produktem
    • Wtapia się w skórę
    • Bardzo dobry stosunek ceny do wydajności i pojemności produktu
    Wady:
  • 23 grudnia 2019 o 19:25
    Uwielbiam
    Nigdy wcześniej nie używałam różu w płynie. Ten płynny róż AMC face blush marki INGLOT dostałam w prezencie. Na początku sceptycznie do niego podeszłam, ponieważ do tej pory miałam do czynienia jedynie z różami prasowanymi. Myślałam że będę miała problem z jego aplikacją, bo takie kosmetyki powinno się dozować za pomocą pędzla, ale bardzo mile się zaskoczyłam. Opakowanie to buteleczka z dozownikiem i wystarczy dosłowne odrobinkę nałożyć na dłoń a potem palcem delikatnie wklepać w policzki. Coś idealnego. Jest faktycznie niesamowicie naturalny. Kolor piękny - dostałam odcień 94. Rewelacyjnie wtapia się w skórę zarówno bez jak i z podkładem. Kolejną jego zaletą jest to, że jest bardzo trwały i naprawdę baaardzo wydajny pomimo, że produktu mamy 15 ml. Podsumowujac polecam z czystym sumieniem ponieważ :  *nie zauważyłam żadnych negatywnych reakcji mojej skóry *jest lekki, bardzo naturalny i idealnie się wtapia *jest mega wydajny *ma bardzo wygodną pompką *jest trwały Jedynym minusem może być cena, ale ze względu na jego wydajność myślę, że opłaca się go zakupić i wypróbować.
  • 3 października 2019 o 20:10
    Przyjemny róż
    Już jakis czas temu mialam przyjemnosc używać tego rożu. Przy okazji uzupelniania kosmetyczki w Inglocie, Pani polecila mi go. Na poczatku bylam troche sceptyczna, ale pomyslalam wyprobuje czemu nie. Okazało sie, ze roz jest naprawde fajny. Do makijazu dziennego wrecz idealny, delikatny, ale podkreslajacy policzki. Nie tworzyl plam, za co duzy plus, jest latwy w aplikacji i bardzo wydajny. Jesli ktos lubi lekkie dzienne makijaze to naprawde polecam.
    Zalety:
    • delikatny efekt, do dziennego makijazu
    • nie tworzy plam
    • jest wydajny
    • łatwy w aplikacji
    • ma ciekawą konsystencje
    • opakowanie z pompką
  • 3 października 2019 o 15:12
    Inglot, AMC, Face Blush
    Bardzo lubię konturowanie na mokro więc postanowiłam, że muszę mieć również róż „na mokro”. Po namyśle postanowiłam zakupić ten z Inglota i uważam, że była to dobra decyzja. Róż jest w higienicznym opakowaniu z pompką która dozuje produkt w odpowiedni sposób. Już mała ilość wystarczy na pokrycie policzków które nabierają zdrowego kolorytu – róż jest dobrze napigmentowany, przez co produkt jest bardzo wydajny. Możemy nim uzyskać bardzo naturalny efekt bez smug i plam. Polecam
    Zalety:
    • nie tworzy plam, smug
    • dobrze napigmentowany
    • ładne kolory
    • higieniczne opakowanie
    • wydajny
    • naturalny zdrowy efekt