Odżywki do włosów

Kerastase Nutritive Nutri - Thermique, Fondant Odżywka do włosów bardzo suchych

wichura
    2 lutego 2014 o 19:01
    Takie "nic" a cena z kosmosu :/
    Kupiłam za mega promocyjną cenę a i tak już wiem że przepłaciłam. Odżywka jest tępa, kiepsko się rozprowadza. Nie pomaga zmiękczyć włosów. Pachnie jak stary babciny krem - duszny i ostry. Niewydajny. Nabłyszcza - tyle zalet. Jest wiele lepszych odżywek, tańszych i rodzimych. Tutaj płacimy tylko za logo. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    mish
    17 kwietnia 2013 o 15:32
    Dobra
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Płacąc w sklepie 118 zł spodziewałam się mega-super-ektstra efektów. Cóż... martwego włosa i tak nic nie jest w stanie odżywić. Maseczka jest dobra. Jak się ją używa włosy są błyszczące, miękkie, nie plączą się, nie puszą zbytnio (ale takie działanie zapewnia każda odżywka...). Ale wystarczy trochę deszczu, żęby ułożyły się po swojemu. Używam jej za każdym razem jak myję włosy, później suszę suszarką, traktuję prostownicą lub lokówką. Zauważyłam że jak wmasuję jej za dużo i przez przypadek w skórę głowy swędzi mnie skóra. Gdy nie nałożę maseczki to wyglądam jak Chopin po koncercie. Ogólnie: końcówki włosów zniszczone, rozdwojone, dziwnie poskręcane. Podcinam systematycznie co 3-4 miesiące i po dłuższym używaniu produktów do stylizacji znowu problem z końcówkami, więc nie mogę powiedzieć o super działaniu odżywki :) Włosy szybciej się przetłuszczają po jej użyciu. Tańsze produkty są zdecydowanie lepsze np Revlon Hydracapture ok 50 zł(a i do niej wrócę) Trudno mi porównać z innymi odżywkami ogólnie dostępnymi na rynku w drogeriach, ponieważ od kilku lat takich nie używam. Revlon przewyższa ją pod każdym względem. Kerastase jest jak dla mnie jest po prostu dobra. Mam włosy: suche, z tendencją do delikatnego falowania, puszenia się. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe (250 ml)
  • 3 stycznia 2013 o 13:22
    Bardzo się polubiliśmy
    Nie wiem co prawda nic o jego działaniu poprawiającym kondycję suchych włosów, za to świetnie się nadaję jako serum przed suszeniem i prostowaniem. Mam rozjaśniane blond włosy, które pod wpływem zabiegów są w stanie pozostawiającym wiele do życzenia. Mało który kosmetyk sprawia, że mogę je rozczesać po kąpieli - nawet niektóre odżywki zawodzą. Wystarczy mi natomiast Kerastase oraz mój Tangle Teezer i problem mam z głowy - włosy rozczesuję 2 minuty i po wysuszeniu są cudownie miękkie w dotyku. Polecam ten produkt! Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 16 maja 2012 o 10:16
    zdecydowanie nie...
    kupiłam żeby nawilżyć i odżywić swoje od lat rozjaśniane na platynowy blond włosy. niestety musiałam ją oddać. Dla mnie się zupełnie nie nadaje:włosy są sztywne, szorstkie, puszą się kosmyki odstają na wszystkie strony, przy krótkich włosach to porażka! po zastosowaniu tej odżywki miałam włosy jakbym tylko polała je wodą żadnego efektu... w dodatku nie pachnie zbyt dobrze:/ Jestem bardzo niezadowolona z zakupu tej odżywki zwłaszcza że cena jest wysoka jak dla mnie, ok 100zł a efekt tragiczny!!! Nie polecam zwłaszcza że odżywka była dobrana odpowiednio do potrzeb włosów... Używam tego produktu od: 1/4 małej butelki Ilość zużytych opakowań: 1 małe