Kremy na dzień

Eau Thermale Avène Antirougeurs Jour, Creme Hydratante Protectrice SPF 20 Krem nawilżający na dzień do skóry naczynkowej do cery suchej i bardzo suchej

• 2 lutego 2023 o 18:40
    Trudna skóra naczynkowa - krem nie pomaga
    Szukałam i szukam dobrego kremu do cery wrażliwej, naczynkowej. Dużo nadziei pokładałam w serii Antirougeurs Avene , bo jak zapewnia producent, krem łagodzi podrażnienia, dedykowany jest skórze suchej, naczynkowej itd. Nic z tego. Krem ma delikatne zielone zabarwienie, delikatną i lekką konsystencję, ale nie wchłania się ani szybko ,ani dobrze. Uważam, że średnio nadaje się pod makijaż. Dla mojej skóry ( fakt wrażliwej ) dojrzałej nie sprawdził się. Czułam pieczenie, skóra zaczerwieniła się, po kilku dniach stosowania miałam wrażenie, że w okolicach czoła, na nosie skóra jest spierzchnięta. Krem nie jest produktem tanim, dlatego sądziłam, że za ceną pójdzie jakość. Być może krem sprawdzi się w okresie wiosenno - letnim..... zimą niestety w moim przypadku nie spełnił oczekiwań.
    Zalety:
    • Konsystencja, łatwość w rozprowadzaniu produktu na twarzy, zapach
    Wady:
    • nie łagodził podrażnień, powodował pieczenie skóry, nie wchłaniał się dobrze
    Ellarta
    19 września 2020 o 15:12
    dobry, ale bardzo wrażliwej cerze nie pomoże
    Ten krem bardzo ładnie nawilża, wersja dla suchej skóry wcale nie jest tłusta. Dobrze się wchłania i utrzymuje nawilżenie przez dość długi czas. Krem ma też SPF 20 co jest super przydatne :) Natomiast trudno zauważyć, czy pomaga wrażliwej skórze. Mam zawsze zaczerwienione policzki i nie mogę powiedzieć, że krem jakoś wpływał na ich stan. Natomiast dobrze się go używa, myślę że jest to przyzwoity krem na dzień :)
    • dobrze się wchłania
    • nawilża
    Wady:
    • brak wpływu na zaczerwienienia
    Drogeria Super-Pharm
    Narcos
    27 marca 2020 o 13:58
    uczula i to mocno
    Próbowałam łącznie 3 razy. Za kazdym razem pojawiała się bardzo silna reakcja alergiczna. Ogromne zaczerwienienie i uczucie "gotowania się" twarzy. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • silnie uczulający
    Zoja90
    26 października 2019 o 12:15
    Uczulenie
    Krem zaproponował mi dermatolog w leczeniu skóry naczynkowej, wraz z kremem na noc Avene fort. Wersja na noc jest ok jeśli chodzi o reakcję skóry, natomiast Avene Jour okropnie mnie uczula! Skóra natychmiast po posmarowaniu robi się bardzo czerwona i piecze tak, że jedyne, co przynosi ulgę to płukanie skóry lodowatą wodą . Próbowałam trzy razy i niestety krem do wyrzucenia (a jednak nie należy do najtańszych). Kolejna nadzieja na pozbycie się rumienia wylądowała w śmietniku.
    Zalety:
    Wady:
    • uczula
    Anq91
    15 stycznia 2019 o 14:32
    Są lepsze i tańsze
    Mam mocno naczynkowe policzki, nos. Potrzebuję kremu, który je zabezpieczy, ale nie pogorszy stanu mojej cery. Niestety ten krem na bazie krokosza barwierskiego jest ciężki, tłusty i prawie się nie wchłania. Myślałam, że na zimę się nada, ale niestety mogę używać go tylko na noc - a i tak wstaję z tłustym czołem i polikami. Bez oczyszczania skóry po jego użyciu może zapychać mieszane cery - polecam uważać. I co najważniejsze, po miesiącu używania na noc... nie zauważyłam żadnego wpływu na naczynka/rumień/wrażliwość skóry.
    Zalety:
    • Ładne i funkcjonalne opakowanie (tubka)
    • wydajny
    • bezzapachowy
    Wady:
    • nie działa na rumień
    • przetłuszcza skórę
    • nie nadaje się pod makijaż
    • bardzo długo się wchłania