Kremy na dzień

Skjur Intensive Day Care Intensywny krem na dzień

cetmart
    24 kwietnia 2025 o 10:14
    Taki jakby luksusowy
    Używam razem z pozostałymi produktami z serii i jestem bardzo zadowolona – produkty nie były opisane jako do trądziku, ale mi bardzo pozytywnie wpłynęły, zmniejszyły się zmiany trądzikowe i wyrównał koloryt. Krem dostałam na prezent, sama zazwyczaj wybieram z niższej półki cenowej, ale czuję, że to się zmieni – może to kwestia opakowania, które jest bardzo ładne, ale po prostu bardzo miło się go nakłada, zapach ma też inny zauważalnie niż moje dotychczasowe kremy, to pewnie ta ektoina lub glikoina :) Skóra ogólnie jest zdecydowanie bardziej nawilżona, krem wydajny, starcza mi pompka. Będę dalej stosować i obserwować, ale moja cera się z nim na pewno polubiła
    Zalety:
    • neutralny zapach
    • dobre nawilżenie
    Wady:
    • nie widzę
  • 23 kwietnia 2025 o 23:14
    Doskonały krem na dzień
    Skjur Intensive Day Care to krem, który naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył i zdecydowanie na dłużej zagości w mojej kosmetyczce. Doskonale sprawdził się na mojej suchej i wrażliwej skórze. Od pierwszego użycia poczułam, że formuła została stworzona z myślą o cerze potrzebującej intensywnego nawilżenia i odżywienia, bez efektu ciężkości, za to z wyraźnym ukojeniem dla skóry. Krem ma lekką, jedwabistą konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia lepkiej, tłustej warstwy i jest świetną bazą pod codzienny make up - bardzo ładnie łączy się z innymi kosmetykami, czy produktami do makijażu. To idealne rozwiązanie na dzień, gdy potrzebujemy lekkiego kremu, który jednocześnie zapewni długotrwałe nawilżenie cery. Największe wrażenie zrobiło na mnie właśnie jego działanie. Już po kilku dniach regularnego stosowania zauważyłam, że skóra jest wyraźnie bardziej nawilżona, elastyczna - po prostu wygląda pięknie i zdrowo. Krem działa kojąco na podrażnienia, a uczucie suchości i napięcia znika błyskawicznie, niemal od razu po aplikacji. Cera przez cały dzień pozostaje nawilżona, uelastyczniona i miękka w dotyku. Krem jest przy tym bardzo delikatny, nie zatyka porów, nie uczula – dla mnie to kosmetyk doskonały i daje cudowne uczucie komfortu. Zapach całej linii jest bardzo delikatny i subtelny – niedrażniący, lekko kremowy, świeży. Idealnie komponuje się z jego lekką formułą i nie konkuruje z perfumami. Skład kremu również zasługuje na pochwałę – znajdziemy tu między innymi składniki nawilżające i kojące, jak np. glicerynę, pantenol czy oleje roślinne, które wspierają barierę ochronną skóry. Krem jest bardzo wydajny. Jedna porcja z dozownika wystarcza na aplikację na całej twarzy, więc opakowanie wystarczy na długo. Samo opakowanie zresztą jest przepiękne – eleganckie, minimalistyczne, nowoczesne – bardzo ładnie prezentuje się na łazienkowej półce. Zalety: – intensywne i długotrwałe nawilżenie – lekka, przyjemna konsystencja – szybko się wchłania i dobrze łączy się z innymi kosmetykami – idealny jako baza pod makijaż – łagodny, świeży zapach – piękne, eleganckie opakowanie – świetna wydajność – dobrze dobrany skład dla skóry suchej i wrażliwej Wady: – brak https://www.instagram.com/p/DIzawPlIR7Z/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
  • 23 kwietnia 2025 o 23:08
    Krem nie pod makijaż pomimo że na dzień
    Krem Skjur Intensive Day Care już od pierwszego kontaktu urzeka swoim przepięknym opakowaniem, które emanuje elegancją. Otwierając je, odkrywamy krem o bardzo przyjemnej formule – lekkiej i aksamitnej, która z łatwością rozprowadza się na skórze. Aplikacja kremu to czysta przyjemność, a jego super zapach uprzyjemnia codzienną pielęgnację. Warto zwrócić uwagę na skład tego kosmetyku, który wydaje się być bogaty w cenne substancje nawilżające, odżywcze i potencjalnie antyoksydacyjne. Formuła kremu została opracowana tak, aby zapewnić skórze intensywne nawilżenie bez uczucia ciężkości. Aplikacja kremu jest niezwykle komfortowa – jego lekka konsystencja sprawia, że wchłania się on bardzo szybko, nie pozostawiając tłustej warstwy. Podobnie jak w przypadku kremu pod oczy z tej samej linii, nie powoduje on podrażnień ani łzawienia, co jest dla mnie kluczowe. Początkowo odczuwalne jest przyjemne uczucie nawilżenia pozostawiając skórę miękką i gładką. Niestety, pomimo tych pozytywnych aspektów, zauważyłam, że moja skóra dość szybko zaczyna się świecić i staje się nieco przetłuszczona w ciągu dnia. Biorąc pod uwagę moją suchą i lekko mieszaną cerę, ten efekt jest dla mnie niepożądany i sugeruje, że krem ten może nie być idealną bazą pod makijaż. Niemniej jednak, jego dobra pojemność i wydajność sprawiają, że starcza na długo. Ekskluzywność użytkowania i przyjemność z aplikacji są niewątpliwymi atutami tego produktu. Podsumowując, Skjur Intensive Day Care to krem o bardzo przyjemnej formule, super zapachu i bogatym składzie, który zapewnia komfortową aplikację i szybkie wchłanianie. Pomimo tendencji do powodowania szybkiego świecenia się skóry, co może być problematyczne dla osób z cerą mieszaną lub tłustą, jego pozostałe walory sprawiają, że codzienna pielęgnacja staje się przyjemnym rytuałem.
  • 23 kwietnia 2025 o 22:18
    Krem do twarzy marki Skjur
    Krem do twarzy marki Skjur, dzięki delikatnej ,szybko wchłaniającej się formule doskonale nawilża i pielęgnuje cerę. Dzięki naturalnym składnikom nadaje się do skóry wrażliwej ,a nawet atopowej. Krem po użyciu nie pozostawia tłustej warstwy , przez co jego nakładanie staje się przyjemne i komfortowe.
  • 23 kwietnia 2025 o 18:16
    Intensywny krem na dzień Skjur
    Używa od:próbka
    Intensywny krem na dzień to dsrmo kosmetyk stworzony dla ludzie o wrażliwej, suchej i wymagającej skóry. Intensywnie nawilża i odbudowuje barierę lipidowa. Szybko się wchłania, ma przyjemny delikatny zapach, nadaje się idealnie pod makijaż. Ma lekka konsystencję bez drażniący h substancji i robi efekty w intensywnym nawilżenie skóry.