Wody toaletowe damskie

Emanuel Ungaro Apparition Exotic Green EDT

• 30 czerwca 2017 o 23:51
    letnie orzeźwienie :)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Otrzymałam garść próbek Emanuel Ungaro przy zakupach w jednej z perfumerii. Apparition Exotic Green ma początkowo bardzo orzeźwiające, cytrusowe nuty, które wprawiają w dobry nastrój i chętnie po nie sięgałam. Producent bardzo dobrze określa ten zapach jako urzekający, soczysty i rześki z owocowo-kwiatowymi akordami. Ten zapach to dobra propozycja na lato, takie świeże zapachy zawsze kojarzą mi się z letnim orzeźwieniem i słońcem, idealnie pasują do tego klimatu :) Są bardzo kobiece, subtelne i słodkie a ja bardzo gustuję w tego typu zapachach. Są typowe na dzień, do pracy, dla zdecydowanych kobiet. Po nutach głowy zapach stopniowo przechodzi w zapach róży, trzyma się przez jakiś czas, po czym czuć drzewo sandałowe i piżmo.. naprawdę lubię te nuty:) Trwałość i to jak na nas pachną to z pewnością indywidualna sprawa, bo każdy ma inne pH skóry i tak naprawdę na każdym mogą pachnieć nieco inaczej. Mi osobiście zapach bardzo podpasował, mógłby być tylko odrobinę bardziej trwały.. O ile na ubraniach czuć go dobrze, to na skórze mam wrażenie, że szybko znika (chyba, że przestaję je już czuć, co może oznaczać, że do mnie pasują:)) Tak mówią przynajmniej, że jak przestaje się od siebie czuć dany zapach to oznacza, że idealnie się komponują - być może i tak jest w moim przypadku :) Buteleczka pełnowymiarowa zachęca do zakupu wyglądem, kolorowa, na lato, optymistyczna - tak ją odbieram. Znając już zawartość - podoba mi się jeszcze bardziej i być może skuszę się na jakiś średniej wielkości flakonik jeszcze w tym sezonie letnim. A że cena tego zapachu nie zabija - tym bardziej skłaniam się ku temu, aby je kupić :) polecam wziąć kilka próbek na spróbowanie
    W perfumerii
  • 6 stycznia 2014 o 21:15
    Ulotny i średnio wyrazisty
    Wg mnie jest to bezpieczny zapach np dla nastolatki, która może go użyć do szkoły lub nawet na imprezę. Zapach faktycznie lekko banalny, mi przypomina C-Thru... Wibruje w nosie i może wywoływać ból głowy. Dobry, gdy nie mamy pod ręką niczego innego... Na szczęście cena niska, ale i długo zapach nie pomęczy gdyż nie jest trwały. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: połowa 1
    laPerra
    5 maja 2013 o 15:45
    Uwodziciel
    Przeczytałam w jednej z recenzji, że zapach jest banalny. Moim zdaniem banalna jest Euphoria i inne psikacze od CK. Exotic Green jest świeży, wyrazisty i lekki jednocześnie. Mój zapach na lato. Zdecydowanie ożeźwiający i przykuwający uwagę - od kilku osób usłyszałam, że jest niesamowity. W zupełności się z nimi zgodzę. Utrzymuje się całkiem długo jak na EDT. Co zadziwiające jego słodycz nie jest mdła czy dusząca, ale subtelna, kobieca i delikatna. Niezmiennie kojarzy mi się z latnimi, rozwieżdżonymi nocami, upojną zabawą i dobrym nastrojem. Przywołuje lawinę pięknych wspomnień, dla mnie działa jak afrodyzjak, aromaterapia i antydepresant w jednym! Niezastąpiony. Plus za opakowanie, płaska butelka mieści się w każdą torebkę. Spora gramtura pozwala mi pryskać się bez obawy, że zaraz go zabraknie. Używam tego produktu od: 18 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę drugie
  • 8 czerwca 2012 o 23:45
    Czysta kobieca świeżość :)
    Fakt, być może lekko banalny zapach, ale dla mne kojarzy sie z idealną czystością. Nie znam ładniejszego, a niejeden zdarzyło mi się wypróbować w moim długim życiu :) Żaden nie był warty oceny, i to bez względu na cenę. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 90ml
    qqłka
    7 maja 2012 o 13:54
    nie oszalałam...
    Pudełeczko nie odstraszało, przeczytane recenzje też... testera nie było, a cena w SP kusząca... w dodatku wciąż szukam czegoś świeżego, dziewczęco różowego a jednak nie trywialnego... Otworzyłam i butelka mnie wręcz odrzuciła - tandetny plastikowy różowy psikacz i foliowe naklejki na dość topornym szkle... Psik - a tu anemiczno alkoholowo adidaso czy bananipodobnie... Psikałam dzielnie (i obficie) pare dni i poniechałam. Upałów jeszcze nie było i wrażeń pozytywnych również. Po 2/3 tygodniach pojawił się pod ręką, wiosna w pełni więc znów psik ( nie jeden oczywiście)... No i się rozwinął... Jest w nim i Exotic owocowy i drzewno zielony, bambusowo paczulowy Green. Trochę jak na moje oczekiwania za słodko, lekko landrynkowo ale też cytrusowo i drzewnie, "wiercąco" ... czyli nie do końca nuda, jako codzienny sportowy, do bardzo nie zoobowiązującego image, t-shirt&jeans, bliżej nie określonego wieku, choć raczej młodego look-u... Jakoś przyszło mi na myśl, że to taka sportowo młodzieżowa wariacja Coco Mademoiselle... Po pierwszych kiepskich odczuciach w temacie trwałości i mocy, drugie podejście zmieniło moją opinię. Nawet obawiam się czy aby od tej różowawej słodyczy mdlić mnie nie zacznie... 4-5 godz spokojnie się utrzyma. Nie całkiem banał ale pewnie wiele mu pdobnych znaleźć można... Moją lukę w grupie świeżaków, słodziaków wypełnił, aczkolwiek bez fajerwerków.