Peelingi do twarzy

StriVectin SD, Instant Retexturizing Scrub Restrukturyzujący peeling

Corii
    25 września 2013 o 14:31
    Gut
    Jako, że skończył mi sie jakis czas temu uluiony zdzierak Lusha, a dostęp do sklepu ograniczony to szukałam czegoś innego. Padło na Strivectin. Ciagle słyszę, ze "Strivectin to, Strivectin tamto .." no to siłą rzeczy nie dało się inaczej ;) Peeling jest dosyć mocny, więc stosuje go tylko 1-2 razy w tygodniu, aby nie podrażnić za bardzo ryjka. Jest skuteczny. Zdziera delikatnie zewnętrzną warstwę zrogowaciałego naskórka i poowduje ze skóra po jego użyci jest delikatna i miękka, jednocześnie tez nawilżona co bardzo lubię. Nie ma problemu przy tym peelingu z przesuszeniem skóry. Nie podrażnia. Trzeba tylko uważać, aby nie dostał sie do oczu. Wydajny, wystarczy niewielka ilosć aby dokonac peelingu. Jedyne co mi się nie podoba to cena :brzydal: Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 5 maja 2013 o 18:54
    Dobry.
    Ostre granulki umieszczone w bialym mazidle o konsystencji pasty do zebow. Lekko mentolowy zapach. Jesli ktos ma ultrawrazliwa skore to drobinki moga okazac sie zbyt ostre. Peeling jest bardzo dobry. O wiele lepiej zdziera skorki niz kosmetyki z niskiej czy sredniej polki. Poza tym to jednak zwykly peeling. Nie ma co oczekiwac cudow w postaci zwezenia porow czy rozjasnienia skory. Zreszta producent tego nie obiecuje. O ile ktos znalazl skuteczny sposob na pozbycie sie skorek i uzyskanie gladkiej buzi to nie ma potrzeby, aby siegnac po Strivectin. Cena spora a to tylko peeling. Jesli dla kogos innego peelingi sa malo skuteczne to moze czas na Strivectin? Plus za spora pojemnosc. Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 8 października 2012 o 16:12
    Świetny peeling
    Bardzo lubię peelingi, a ten w szczególności. - świetnie wygładza skorę - ma mnóstwo drobinek ścierających - jest dość wydajny używając raz w tygodniu - świetnie oczyszcza pory, lekko je zwęża - gęsta konsystencja, ale nie sprawia trudności - jest dość ostry lecz mnie nie podrażnił - widocznie ściera martwy naskorek - efekty promiennej cery gwarantowany - wyrównany koloryt cery Minusem jest cena za co odejmuję pół gwiazdki, lecz polecam bo to bardzo dobry peeling :) Używam tego produktu od: lipca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Kamlisa
    26 sierpnia 2012 o 10:00
    przyjemny ale za drogi
    Piling jest bardzo wydajny - miałam miniature, mam probki - to spokojnie opcja na pare miesiecy, jesli - jak ja - uzywa sie go raz w tygodniu. Mam cere dojrzała, wypielegnowana, bezproblemowa, bliska normalnej. Lubie pilingi mechaniczne, enzymatyczne nie daja mi poczucia oczyszczenia. Poniewaz nie jestem wrazliwcem - moge stosowac rozne scieraki... Ten jest przyzwoity, wygodny, spełnia swoja funkcje - ale na pewno nie jest wart takich pieniedzy. Lata doswiadczen nauczyły mnie, w co warto inwestowac ( kremy, sera, olejki), a co spokojnie mozna miec za normalna cene. Produkty do demakijazu, toniki, pelingi...Oczywiscie testowalam pilingi z wyzszej połki - guerlain, murad, brandt, lauder, dior - i moja opinia sie potwierdziła. Dlatego jesli ponownie kupie strivectin - to raczej miniature, przy okazji innych miniatur... Poza cena - jak wspomnialam - jets to produkt dobrej jakosci. w lekko pachnacym kremie mamy drobinki, pozornie niezbyt duze, ale dosc ostre. nie sciaga, nie wysusza, wygładza, dobrze sie zmywa - po prostu piling :D Używam tego produktu od: 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: miniatury
  • 31 lipca 2012 o 19:21
    doskonały produkt za kosmiczną cenę
    zniechęcona marnymi efektami peelingów enzymatycznych skusiłam się na ten produkt przypadkiem, przy okazji sezonowej wyprzedaży w S. (na opakowaniu - rzadkość wśród zagranicznych kosmetyków widnieje data ważności -2015) za , bagatela 90 PLN, co i tak wydało mi się szaleństwem, ale regularna cena 250 PLN to jakiś kosmos ! Na szczęście produkt jest rewelacyjny : - dość wydajny, - bardzo skutecznie usuwa martwy naskórek, - buzia gładka i naprawdę oczyszczone pory, - dość ostry, miałam obawy o swoje rozszerzone naczynka, ale póki co nie zauważyłam by robił im krzywdę, - stosuję 1 raz w tygodniu w połączeniu z maseczką, 2-3 razy w tygodniu jak zaleca producent to chyba za dużo dla wrażliwej cery, - po 4 zastosowaniach skóra wygląda zdrowiej, jest pełna blasku, widać że peeling jej służy, -nie mam porównania z innymi peelingami tego typu, ale już od pierwszego użycia jestem nim zachwycona (a jestem wymagającą konsumentką), - opakowanie bardzo profesjonalne, wzbudza zaufanie, bardziej jak lek niż popularny kosmetyk, -marka ma duże osiągnięcia w dziedzinie kosmetologii przeciwstarzeniowej, gdyby nie kosmiczne ceny (ciekawe ile te kosmetyki kosztują w USA ?) chętnie wypróbowałabym ich inne produkty. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego