Henny do włosów

Khadi Herbal Hair Colour, Natural Hazel Ziołowa farba do koloryzacji włosów `Orzechowy brąz`

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 marca 2021 o 20:19
    Nie, absolutnie nie
    Zachęcona licznymi pozytywnymi opiniami na różnych forach postanowiłam od razu kupić kilka opakowań henny Khadi w kilku odcieniach. Przy okazji będąc w Krakowie wstąpiłam go sklepu, gdzie sprzedawana jest ta henna, a że u mnie w mieście nie wiem, gdzie mogłabym ją wtedy kupić to kupiłam kilka opakowań. Uznałam, że skoro są same pozytywy to na pewno będzie super. Mam też sporo siwych włosów i przeczytałam, że najpierw trzeba pokryć siwe włosy zwykłą czerwoną henną, zmyć i nałożyć kolor docelowy. Niestety pomimo tych zabiegów mój kolor to zaledwie bursztyn, a jestem brunetką, więc różnicę widać gołym okiem. Proces nakładania (dosłownie, jak błoto) , kilkugodzinne trzymanie w turbanie (w moim przypadku w sumie z dwuetapowym farbowaniem ok. 7-8 godzin, a więc cały dzień zmarnowany), intensywny zapach koszonego siana, który utrzymuje się nawet po zmyciu i to do kilku kolejnych myć są dla mnie nie do zaakceptowania. Poza tym, po zmyciu henny ten proszek dalej się osypuje i to nawet po kolejnym myciu. Ten niby efekt zgrubienia kosmyków to tylko ten proszek, który obkleja włos niczym mąka. Nie zauważyłam żadnego połysku, poprawy jakości, wyglądu włosa. Jest wręcz odwrotnie-muszę używać dużo częściej odżywek, bo włosy są szorstkie, tępe, matowe. Poza tym, po tej hennie zaczęły mi wychodzić duże bolesne krosty, a przecież to produkt naturalny, więc skoro nie miałam problemów po typowo chemicznych farbach to tym bardziej nie spodziewałam się problemów po hennie. Wcześniej tego nie było, więc ewidentnie henna jest nie dla mnie. Włosy wypadają mi intensywnie, bo mam problemy z tarczycą. W tej kwestii henna nic nie zmieniła ani na plus, ani na minus. Najgorsze jest to, że te henny kupiłam ponad 2 lata temu i do dnia dzisiejszego meczę się z nimi, bo żal mi wyrzucić, a cały długi i męczący proces farbowania oraz efekty sprawiły, że pomiędzy farbowaniami stosuje inne produkty. Robię co mogę, żeby pozbyć się już tych henn. Być może produkt sprawdzi się u osób, które nie mają siwych włosów, są blondynkami. U mnie wszystko jest na nie. Niestety.
    Zalety:
    • Naturalny produkt
    • Ewentualne przefarbowania na poduszce, ręczniku zmywają się z łatwością-w przypadku zwykłych farb może być jednak problem
    Wady:
    • Proces nakładania
    • Konsystencja i struktura papki- błoto
    • Długi czas trzymania na głowie (w moim przypadku 7-8 godzin łącznie w dwóch etapach)
    • Intensywny zapach suchego siana
    • Stosunkowo długo utrzymujący się pyłek hennowy na wlosach
    • W moim przypadku dziwne, bolące krosty na głowie
    • Brak połysku, brak gładkości włosów-muszę stosować odżywki po każdym myciu. Wcześniej nie było konieczne używanie ich po każdym myciu.
    • Bardzo słabe krycie siwych włosów, pomimo dwuetapowego farbowania zgodnie z zaleceniami producenta.
  • 27 stycznia 2021 o 16:54
    Wracam do niej od lat
    Już wiele razy próbowałam różnych henn z innych firm, żadna nie jest w stanie dorównać tej khadi. Jest ona najlepszą henna jaką znają moje włosy. Przede wszystkim trwałość koloru, odżywienie włosów po farbowaniu, ten blask włosów. Używam jej już od wielu lat, bodajże od 10. Za każdym razem jestem bardzo zadowolona. Odcienie wychodzą bardzo naturalnie. Nigdy nie zrobiła krzywdy moim włosom.
    hanyl
    11 czerwca 2020 o 2:08
    Słabsza niż orzech Orientany
    To była moja pierwsza ziołowa farba! Niestety, czego, jak widzę, dużo osób piszących negatywne opinie nie wie, przed hennowaniem trzeba zrobić solidny research ;) Wtedy dowiemy się, że, między innymi, nie ma co trzymać się instrukcji producenta, bo farba ma małe szanse na pokrycie. Mimo pozyskania tej wiedzy, trzymałam za pierwszym razem 2 godziny, nie chciałam bowiem zbyt ciemnego koloru - byłam świeżo po zdjęciu zbyt czarnej farby chemicznej. Nie złapało WCALE, siwe włosy były minimalnie muśnięte rudością, a cała reszta zyskała nieco refleksu. Przy kolejnym farbowaniu trzymałam mieszankę całą noc i to dało o wiele lepszy rezultat na siwkach, ale naturalnie brązowe włosy wyszły zdecydowanie za ciemne. Więcej nie wracałam już do tej mieszanki, używałam innych odcieni Khadi, ale nie są to moje ulubione produkty do hendigowania, lepsze efekty dawały inne marki. Mam niskoporowate, oporne włosy, co oczywiście ma też wpływ.
    Zalety:
    • Bardzo mocny, chłodny brąz, jeśli ktoś takiego szuka, wejdzie idealnie, zwłaszcza, jeśli nie ma siwych włosów
    • Dobrze przesiana mieszanka
    Wady:
    • Dla mnie kolor za ciemny ze zbyt słabym pokryciem siwych włosów
    • Brak czepka w opakowaniu
  • 25 stycznia 2018 o 17:01
    Moja henna obecnie
    Henna daje taki odcień , który nie odcina się od moich naturalnych włosów-szatynka, a doskonale pokrywa siwe:) Staram się nakładać hennę raz w miesiącu no może co 1,5 i tak jest w sam raz, bo dłużej to już by siwe gdzieś tam przebijały;) W słońcu włosy lśnią takim brązem:) Moje wyglądają o niebo lepiej niż przy farbach chemicznych..lepiej się rozczesują. Aplikacja to kwestia przyzwyczajenia, zapach też. Na pewno dla tych któzy już nie marzą o rozjaśnianiu bo to nie wchodzi w rachubę:)
    Zalety:
    • działąnie na włosy , naturalny skłąd, kolor
    Wady:
    • praktycznie nimożliwe zmiana na jaśniejszy kolor:)
  • 26 stycznia 2017 o 21:20
    Moje włosy to kochają
    Przygodę z henną zaczęłam 4 m-ce temu. Rozrabiam ją z herbatą i glutkiem lnianym do w miarę lekkiej konsystencji. Trzymam na głowie ok 2 godzin. Efekt? Włosy w kolorze nie do końca chłodnego brązu, ale ten blask!! Ta miękkość!! Ta objętość!! Warte każdego zachodu. Jedno opakowanie starcza mi na 2 użycia (włosy za ramiona, cienkie, niezbyt gęste). Włosy są wyraźnie grubsze mięsiste. Nie wysusza włosów. Zapach znośny, ale bez rewelacji. Kolor niestety u mnie się wypłukuje, pozostawiając początkowo miedziane, potem złote refleksy. Dla porównania- dzisiaj pierwszy raz użyłam Swati w tym samym odcieniu. Wydaje się, że daje ciemniejszy i chłodnieszy kolor.