Maski do włosów

Kallos Vanilla, Shine Hair Mask Maska nabłyszczająca do włosów suchych i matowych

Kallos Vanilla
E-Glamour.pl
Kallos Cosmetics Vanilla maska do włosów 275 ml dla kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 czerwca 2024 o 12:12
    Dobra maska
    Po użyciu tej maski włosy są gładkie, lśniące i sypkie. Konsystencja śmietany, zapach budyniu waniliowego. Szału nie zrobiła, ale też nie zaszkodziła. Unikam jednak silikonów w składzie produktów do włosów ze względu na pojawiające się krosty na plecach.
    Zalety:
    • efekt
  • 7 marca 2024 o 18:47
    Średniak
    Po tej masce miałam bardzo wysokie oczekiwania - przez proteiny i silikony w składzie. Jedyną rzeczą, jaką w niej polubiłam był zapach - piękny, słodki, waniliowy. Odżywkę można pomylić z budyniem :-) Zgadzam się z opiniami dziewczyn poniżej. Nakładając ją na włosy ma się wrażenie, że są po niej miękkie (da się wyczuć lekki film po zmyciu ją wodą), jednak po wysuszeniu można sobie o tym odczuciu pomarzyć :D włosy nie przejawiają żadnych oznak odżywienia. Są takie jak na co dzień, nie ma żadnego efektu wow. Sama konsystencja jest ok, lekko wodnista, ale bez problemu wczesuje się maskę we włosy. Zużyłam, opakowanie wyrzuciłam i nie wróciłam już do niej ponownie i niestety nie wrócę. Mają lepsze produkty.
    Zalety:
    • cena - jest dość tania
    Wady:
    • brak efektu wygladzenia ani odżywienia włosów
  • 29 marca 2023 o 8:30
    Wanilia , kocham wanilię
    Bardzo sobie chwalę maski Kallos (Blueelberry,Omega) i chciałam przetestować kolejaną czyli wanilię .a ja kocham zapach wanilii, w jedzeniu jak i kosmetykach do ciała i włosów . Przechodzę do rzeczy kiedy nakładam maskę na włosy, wydaje się być super śliska, świetnie je pokrywać.Gdy spłukuję ją z włosów, wydają się one takie bajecznie lejące, wygładzone, wzdycham z radością, że będzie świetnie. A kiedy włosy wysychają... jest "tak o", po prostu dobrze, ale bez fajerwerków. Włosy są trochę nawilżone, łatwo się rozczesują, przyjemnie błyszczą i są miękkie w dotyku. Ale nie ma takiego zastrzyku odżywienia i wygładzenia, efektu tafli, który lubię. Tutaj maski nie umywają się do mojej ukochanej odżywki Garnier Goodbye Damage, która mi to daje. Niemniej jednak - za taką cenę Kallos dzielnie służy po prostu jako odżywka na co dzień. Ale zapach , zapach który bardzo lubię !!! Za to duży plus !! To już moje drugie opakowanie, jeśli nie wiem co kupić do włosów i tak ja biorę bo to wanilia :D
    • Działanie
    • Dostępność
    Kag88
    3 października 2021 o 18:15
    cudowny zapach, ale brak efektu nablyszczenia
    zapach to dla mnie cudenko, troszke pachnie jak zapach do auta, ale mimo to mi sie podoba, ja kocham Vanilie, ale po za zapachem to nic wiecej tu nie ma , brak nablyszczenia , brak polysku. Dodatkowo moje wlosy po umyciu byly takie jakbym ich nie myla w ogole, a wcale duzo masaki nie nalozylam.
    Zalety:
    Wady:
    • brak polysku na wlosach
    • wlosy przetluzczaja sie
    • bardzo oslabia wlosy
  • 16 czerwca 2021 o 17:55
    Mieszane uczucia
    Mam włosy średnioporowate i falowane, długie (ok. 60 cm), ogólnie są w dobrej kondycji, nie ma z nimi problemów. Pielęgnuję je stosując równowagę PEH. POJEMNOŚĆ: Z racji, że lubię testować co chwilę nowości, mniejsza pojemność jest dla mnie ogromnym plusem. Protein używam raz w tygodniu i naprawdę, wydaje się, że tej maski jest niewiele - a starcza na wiele razy :D ZAPACH: Jest ładny, intensywny, ale wanilii to on nie przypomina. Bardziej w kierunku tych chemicznych zapachów. Na włosach nie utrzymywał się niestety długo, znikał po wysuszeniu. KONSYSTENCJA: bardziej płynna niż inne Kallosy. Perłowa. Dobrze się rozprowadza na włosach DZIAŁANIE: Zawsze nakładam na umyte włosy, odsączone w ręcznik i trzymam ją minimum 10 minut pod czepkiem. Włosy są po niej śliskie, ale niestety jest to dla mnie trochę za mało. Za mało też w niej protein, nie da się nią przeproteinować włosów mimo używania co mycie. Nie nadawała się do wygładzania skrętu, bo była choćby za "słaba", ani do wydobywania z racji "lekkiego" wygładzania oraz silikonów (które wykluczają ją z używania blisko skóry głowy!). Połysk był delikatnie mocniejszy, ale moje włosy same z siebie są błyszczące i trudno mi to ocenić. Mam wrażenie, że nie robi nic specjalnego z włosami, ale też nie pogarsza ich stanu. Po proteinowej masce spodziewałam się spektakularnego efektu, tak jak w przypadku Kallos Keratin.
    Zalety:
    • Mała pojemność a duża wydajność
    • Niska cena
    • Nabłyszcza włosy delikatnie
    • Ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • Chemiczny zapach, nie utrzymuje się na włosach
    • Brak efektu wygładzenia, ani wzmocnienia skrętu (w przeciwieństwie do innych masek proteinowych Kallos)
    • Efekt na włosach neutralny
    • Z racji na silikony w składzie nie nadaje się do nakładania na skórę głowy - tylko od ucha w dół.
    • Jak każdy Kallos - konserwant może uczulać