Wody perfumowane damskie

Valentino Very Valentino Femme EDP

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

louv
    1 września 2014 o 6:32
    Sorbetowa rapsodia
    Propozycje Valentino z reguły trafiają w moje upodobania estetyczne, tak sygnowane przez niego zapachy które od czasu do czasu kupuję, jak i projektowane przez "Niego" suknie wieczorowe na które nigdy nie będzie mnie stać ;-). Very jest charakterystycznym zapachem tej marki, wpisującym się w te same kategorie co Valentina, czy moje ukochane V... Klasyczne, łagodne, owocowo-kwiatowo-delikatnie drzewne nuty, kremowe akordy wanilli, wszystko lekkie, wdzięczne, urokliwe, zdecydowanie kobiece a nawet dziewczęce, szykowne i z klasą. Very przyciąga rześką słodyczą owocowego sorbetu na kremowym, waniliowo-śmietankowym podbiciu, i choć nie ma jej w składzie ja, wyraźnie czuję tu brzoskwinię, dojrzałą, słodką, w tle być może konwalia, która szczęśliwie nie "hałasuje" i nie męczy nosa, coś tam sobie mruczy, i dobrze... Po chłodnej słodyczy owocowego mixu, zapach zostaje zdominowany przez łagodne kwiatowe, drzewne i kremowe tony, staje się delikatny i bliskoskórny, jak luksusowe mleczko do ciała... znowu! To moment, w którym odejmuję jedną gwiazdkę i mimo niewątpliwego uroku Very, nie przyznam jej maksymalnej lokaty - zawodzi zarówno trwałość jak i moc zapachu, zbyt skromne i nieśmiałe jak na wodę perfumowaną! opakowanie, całkiem ładne kompozycja, śliczna jakość, hm dobra trwałość, hm tylko dobra intensywność, raczej dostateczna Używam tego produktu od: *** Ilość zużytych opakowań: jedno małe
    tasiaaa
    15 lipca 2014 o 18:06
    Elegancja, czystość, klasyka
    Elegancja, czystość, klasyka - tak w skrócie można opisać VV. Wyważona słodycz, przestrzenność przeplatają się z bliżej nieokreślonymi akordami kwiatowymi na lekko mydlanym podbiciu (bez chemicznych i gryzących nut). To zapach z klasą, aczkolwiek w żaden sposób staroświecki! To nawet nie jest lekkie retro. Dojrzałość - po prostu. Mimo swojej ,,powagi" nie przeszkadzają mi, nie drażnią. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 1 lipca 2014 o 20:07
    Powazne i sztywne
    Pierwszy raz gdy uzylam tego zapachu nie moglam oprzec sie wrazeniu, ze ma wiele wspolnego z Chanelowa Piatka, Anais Anais i w pozniejszej fazie z Eternity... i to wrazenie zostalo do tej chwili. Mysle, ze nie ma tu osoby, ktora by z No5 stycznosci nie miala, takze mozna sobie mniej wiecej wyobrazic w jakich klimatach jest VV.. Ja tu czuje glownie kwiaty, owocow w ogole. Czuje konwalie, magnolie, cos jakby ylang ylang no i aldehydy. To nie jest jeden z typowych zapachow zalewajacych dzis polki w Sephorach, mozna powiedziec ze jest niedzisiejszy. No ale w koncu ma te swoje lata. Zwolenniczki waniliowych, cukierkowych, owocowych i ogolnie slodkosci, moga dac sobie z nim spokoj. Nie jest tez cieply i otulajacy. Nie jest romantyczny, subtelny i kokieteryjny. Za to JEST chlodny, typowo kwiatowo - aldehydowy, sztywny, oficjalny, trzymajacy na dystans i taki jakis \'prosto z mostu\'. Jesli ktos lubi takie mydelkowato-goryczkowate klimaty - cene mozna przebolec. Generalnie nie do konca do mnie przemawia i przede wszystkim nie do konca do mnie pasuje. I jak Eternity uwielbiam, tak chanelowa Piatka kojarzy mi sie jakos mimowolnie z wyfiokowana babcia i tutaj niestety po czesci tez takie skojarzenie mam... No nie wiem...czasy sie zmieniaja, a co za tym idzie gusta i upodobania tez...czy VV jest w stanie sie dzisiaj nosic? Nie umiem odpowiedziec na to pytanie.. Na pewno duzy plus za to, ze sa trwale i doskonale wyczuwalne przez otoczenie, ciagna ogon. Jednak pani Daniela Roche-Andrier moze pochwalic sie lepszymi kompozycjami wg mnie. Flakon wydaje sie fajny, lubie takie proste bryly. Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: probki
  • 16 sierpnia 2013 o 20:03
    Intrygujący i kobiecy
    Posiada moc przyciągania, wciąż chce się go wąchać i powracać po krótkiej przerwie. Niebanalny i kobiecy, przyciąga uwagę obu płci. Ale nie jest to mój typ do końca... Świeżość goryczkowata jest dominująca że aż stanowi dla siebie zaprzeczenie. Brakuje mi w nim nuty minimum słodkiej. Zapewne kupię go kiedyś jeszcze raz, a tym będę się delektować długo. Polecam kobietom z charakterem. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/4 opakowania 100 ml
  • 1 października 2012 o 19:59
    ok
    Kupiłam parę lat temu i zużyłam prawie całe opakowanie, choć mam troszkę na dnie i jak mam na nie chęć, to z przyjemnością się nimi psikam. Są to perfumy klasyczne, jednak czasem duszące i męczące, czasem wyzwalające. Brakuje im jednak takiego pazura. Trwałość porządna, prosty, ale brzydki flakonik. Nie wiem czy jeszcze kiedyś je kupię, gdyż jest tyle perfum, które chciałabym potestować na sobie. Używam tego produktu od: 3 lat (?) Ilość zużytych opakowań: prawie całe 1

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie