Podkłady

Dr Irena Eris Make Up Art, Matt`Precio Matująco - kryjący podkład z algami SPF 15

• 25 lipca 2017 o 15:02
    taki sobie
    Podkład dość dobrze kryje. Ma średnio-gęstą konsystencję. Odcień, który mam 202 będzie dobry raczej dla cery opalonej. Buzia zaczyna się błyszczeć po pięciu godzinach, czyli standardowo. Za tę cenę spodziewałam się, że dłużej będzie na twarzy. Pachnie jak męski żel pod prysznic. Bardzo szybko ścierają się napisy z opakowania chociaż rzadko wrzucałam go do kosmetyczki
    Zalety:
    • krycie
    Wady:
    shwit
    25 kwietnia 2017 o 22:30
    Lipa
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Niestety ale tylko tak można nazwać ten podkład. Jedna wielka lipa. Kolor podchodzi pod pomarańcz, zostawia smugi. Waży się pod wpływem innych kosmetyków. Niestety mimo próby zmiany sprawdzonych kosmetyków na inne, podkład działał dalej tak samo. Byłam w posiadaniu 8 próbek i po dwie zużyłam na każdą porę roku z innymi kosmetykami. Niestety była to strata czasu na testowanie. Krycie słabe, podkład nie matuje. Nie polecam.
    basik
    30 grudnia 2015 o 22:41
    Fajne krycie, nieco słabsze matowienie
    Podkład był dla mnie zaskoczeniem. Podkradłam go mamie, a teraz stał się bywalcem mojej kosmetyczki. Przede wszystkim świetnie się go nakłada, nie tworzy smug, nie podkreśla suchych skórek, rozprowadza się gładko i przyjemnie. Zaskoczyło mnie jego bardzo dobre krycie, które jednocześnie nie stworzyło efektu maski. Tym mnie do siebie przekonał. Cera była ujednolicona, prawie idealna (jak na moje warunki ;) ). Odjęłam gwiazdkę za słabszy, niż się spodziewałam, mat. Mam bardzo tłustą cerę i żaden podkład, puder ani krem matujący nie daje jej rady dłużej niż jakieś 2 godziny. W tym przypadku było podobnie, ale jakoś liczyłam na więcej, wiedząc, że głównym zadaniem tego kosmetyku jest zmatowienie skóry Mimo wszystko jestem zadowolona z tego, że sięgnęłam po niego będąc u mamy :) Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 5 maja 2014 o 1:04
    Nie daje rady
    Całe szczęście że nie kupiłam w ciemno a dostałam próbkę do domu, zmarnowała bym kupę szmalu. Niestety zawiodłam się, oczekiwałam czegoś więcej. Ten podkład nie spełnia swojej podstawowej funkcji- nie matuje. Skóra świeciła się już po chwili i to nawet w miejscach które zazwyczaj są suche. Krycie jest przeciętne. Plusy za opakowanie z pompeczką, i dopasowanie się do odcienia cery oraz lekka konsystencję. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: 1 próbka
    lolidka
    5 kwietnia 2014 o 21:40
    i tak i nie
    -ten podkład nie matuje ( a taki był zamysł) -dobrze się rozprowadza i stapia ze skórą -ładna gama kolorystyczna -nie wysusza skóry, nawilża -podobnie jak z matowieniem krycie jest też słabe ale akurat nie zależało mi kryciu (jest średnie) -lekki, nie czuć go na twarzy -nadaje skórze gładkość ale nie mat -wygląda naturalnie -zapach jest ok, nie drażni, neutralny -nie powoduje podrażnień Jest to raczej podkład nawilżający, matu nie nadaje. Nadaje się na dzień, nie jest widoczny. Dobry dla cery normalnej. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie