Wody toaletowe damskie

La Rive X. Lou, EDT

• 19 maja 2018 o 23:50
    X z matmy
    Dostałam jej od mamy, która kupiła je sobie przez pomyłkę. Poprzesyawiane pudełka, więc mama wąchała jedno a kupiła drugie. Nie patrzyła na nazwę, więc jej zdziwienie było autentyczne. Przynajmniej, że po pierwszej aplikacji odrzucilo mnie. Nie rozpoznalam żadnej nuty, wszystko było plastikowe i sztuczne... Nie było nawet ciut słodkie. Poczytalam sobie o nich, że inspiracje w znanej edp gwiazd. Uuu szczęście, że nie trafił mi się oryginał. Odstawilam i otworzyłam ostatnio znowu. Zapach dalej mi się nie podoba, ale zaczynam dostrzegać indywidualność kompozycji. Nie znam żadnego zapachu podobnego do tego. Zapach nie jest prosty i tępy. Rozkręca się, ma w sobie coś dziwnego. Coś co intryhuje- niby to kwaśne i brzydkie ale aa są też nuty zalane gorącym cukrem. Nie jest to zapach uniwersalny, potrzebuje silnego opiekuna. Kogoś kto mocno i twardo stapa po ziemi i uniesie każda inspirację. Czym dłużej próbuje go ugryźć doceniam wyjątkowość
    • Flakon
  • 19 maja 2018 o 20:53
    Nie dla mnie
    Gustuję w perfumach firmy La Rive i mam wśród nich kilka ulubionych po które z przyjemnością sięgam ale ten zapach wybitnie nie jest w moim guście. Wiem, że wielu osobom bardzo się podoba i są nim oczarowane ale mnie zupełnie nie zachwycił. Perfumy dostałam w prezencie - nigdy wcześniej nie miałam z nimi styczności. Niestety nie jest to moja kompozycja zapachowa. Ja zdecydowanie wolę bardziej słodkie kompozycje. Owszem- znajdziemy tam soczystą gruszkę, piżmo i moją ukochaną wanilię ale jest też róża i różowy pieprz nadający kompozycji nieco ostrości. Mnie ten zapach trochę drażni - na chwilę jest do zniesienia ale na dłuższą metę nie jestem w stanie się nim otaczać. Być może to też kwestia róży w składzie. Moja cera też nigdy nie tolerowała różanych kosmetyków i z tego co zauważyłam mój nos też za nią nie przepada. Jeżeli ktoś kocha zapach róży i nie przeszkadza mu odrobina pieprzu z pewnością pokocha te perfumy. Ja jednak wolę się trzymać od nich z daleka.
    Zalety:
    • ładny flakonik z dobrą zatyczką
    • duża pojemność produktu
    • niska cena
    Wady:
    • zapach to ewidentnie rzecz gustu więc nie można jednoznacznie powiedzieć że jakieś perfumy są dobre czy złe ale to zdecydowanie nie moja kompozycja zapachowa i nie moja bajka
    • Flakon
  • 14 listopada 2014 o 22:10
    ulubione tanie pachnidełko
    Od tego zapachu jestem uzależniona - dosłownie. Męczę go już ze 2 lata i nie mam zamiaru przestać. Kupiłam kiedyś jako alternatywę dla Loli od Marca Jacobsa, bo szkoda było mi kasy na oryginał. I przepadłam. Zapach piękny, szczególnie na jesień, zimę. Wiosnę i lato też :D Czuć wyraźnie pieprz, wanilię, różę - to co lubię w zapachach. Bardzo często Panie w pracy pytają jakich perfum używam :) Zapach psiknięty na ubrania jest trwały, ze skóry szybciej się ulatnia. Ale jak za takie śmieszne pieniądze (12 zł w drogerii internetowej) - trwałość na plus. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: trzy
    afro89
    1 lipca 2014 o 18:19
    wieczorowy
    Zapach bardzo podobny do Lola Jacobsa, mi też przypomina Venezie, ale już trochę mniej. Jest fajny, przyjemny, czuję w nim gruszkę, jakieś cięższe nuty, dlatego polecam go raczej na wieczór bądź zimę. Początek mnie zniechęcił, podobna Lola ma inny i dużo ładniejszy początek, ale potem staje się podobny do Loli, fajny. Butelka jest taka sobie, za to podoba mi się pudełko, co do nazwy, faktycznie dziwnie się to czyta :) Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: pierwsze zaczęte
  • 12 marca 2013 o 16:08
    Konfitura różana
    Lubię firmę La Rive, robi całkiem dobre perfumy w cenach, które moja szesnastoletnia kieszeń potrafi znieść. Nie znam się na firmowych, drogich, oryginalnych perfumach, jak to mówi moja mama, jak będę duża to sobie zarobię i kupię. Zapach X.Lou(jak to się w ogóle czyta :confused:? ) intrygował mnie od miesiąca. Wczoraj przechodząc po Naturze zatrzymałam się przy perfumach-lubię testować wszystkie zapachy, jestem kobietka mała, ale z impetem, lubię ładnie pachnieć;) Psiknęłam nadgarstek X.Lou i... Pokochałam, po prostu pokochałam. Na początku zapach jest orientalną słodyczą-sporo w niej pieprzu, dzięki niemu zapach nie jest jakimś słodkim ulepkiem na co (według mnie) mogą wskazywać podane nuty. Przez pierwsze pół godziny jest bardzo intensywny, otula całe nasze ciało słodką mgiełką, ale nie przesłodzoną. Ze sporą szczyptą pieprzu, łagodnego, słodkiego pieprzu z pazurkową nutą. Potem jest zapach róż. Nie taki sztuczny zapach spotykany często w kosmetykach. Jest to zapach konfitury różanej do pączków. Śliczny, słodki, romantyczny, jednak nadal ta nuta pieprzu jest i ja czuć. Za ten właśnie zapach konfitury różanej polubiłam X.Lou. Przypomina mi czasy dzieciństwa, robienia pączków z babcią. Jest to zdecydowanie ciepły klimat. Ten klimat trzyma się jakąś godzinę. Potem zostaje słodka mgiełka. Jest łagodna, pieprz się ulatnia. Łagodny zapach kwiatów jest iście wiosenny, ale nie w ten świeży sposób. Jest wiosenny, bo ciepły i oszałamiający. Najlepszą cechą zapachu X.Lou jest jego uniwersalność. Pasuje na zimowy wieczór przy kominku; na ożywczy spacer w ciepły, słoneczny, wiosenny dzień; na letnie, upalne noce; na jesienne spacery w szarudze... Nie podoba mi się opakowanie i butelka. Sam zapach dla mnie jest bardzo elegancki, lekko zmysłowy, romantyczny i kobiecy. Pudełko dla mnie jest zbyt takie...nowoczesne i młodzieżowe. Butelka zaś to ciężka, niezgrabna bryła bez wyrazu, pospolita. To tak jakby włożyć pierścionek zaręczynowy do opakowania z tabletkami na przeczyszczenie... Takie są moje spostrzeżenia:) Zapach polecam, jest on dla kobiet romantycznych, ale z charakterem;) Cena jak dla mnie dobra, dostępność też, jak tylko ilość kasy pozwoli to kupię sobie zapach X.Lou. Troszke dziwna ta nazwa... Używam tego produktu od: wczoraj Ilość zużytych opakowań: dwa testy