Lirene Dermoprogram, Nature Matte, Fluid matujący (nowa wersja)
136 HIT!
65 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiFluid matujący Nature Matte od Lirene Dermoprogram oparty został na doskonałej formule zawierającej mikrogąbeczki,witaminę E i wosk pszczeli. Mikrogąbeczki pochłaniają nadmiar sebum znajdującego się na skórze,dzięki czemu skóra pozostaje aksamitne matowa przez długi czas.Wosk pszczeli wzmacnia efekt poprzez pozostawienie na skórze delikatnego filmu, podwyższającego stopnień nawilżenia skóry.Witamina E ma doskonałe właściwości przeciwrodnikowe.
Cechy produktu
- CI 77489 (Iron Oxide)
Recenzje 386
10 stycznia 2021, o 02:08
Całkiem w porządku
Nie jest to fluid bardzo matujący. Ma ładny zapach i formułę, bo jest to Lirene, który słynie z dobrej pielęgnacji, ale i wywodzi się z laboratorium dr Ireny Eris. Podkład oksyduje, dla jasnej karnacji polecam kupić rozjaśniacz podkładów.
Trzyma się około 5h, potem muszę go poprawiać na nosie i brodzie. Krycie ma średnie.
3 /5
27 grudnia 2020, o 20:55
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
Słaby
Niestety u mnie ten podkład w ogóle się nie sprawdza ani nie matuje ani nie trzyma się na twarzy dłużej niż trzy godziny.
Uzywając go ratuję się dużą ilością mocnego pudru matujacego!
Na plus że nie wchodzi w zmarszczki mimiczne nie zatyka porów i nie pogorsza stanu cery odcienie też ma ładne.
Krycie bardzo słabe muszę go nawalić bardzo dużo aby w miarę pozakrywał moje niedoskonałości przez co słabo wydajny.
Nie wysuszył skóry i nie podraznił delikatnych partii cery.
Jest to podkład raczej dla skóry bez większych problemów!
ZALETY: + odcienie
+ cena
+ nie wchodzi w zmarszczki
+ nie zapycha
+ delikatny dla skóry
+ praktyczna i lekka tubka
+ dostępność
WADY: - nie matuje
- trzeba dużo pudrować
- szybko się ściera
- słabe krycie
9 listopada 2020, o 14:49
8 listopada 2020, o 20:10
Dobry fluid
Bardzo lubię ten produkt. Zadowalająco kryje niedoskonałości. W prawdzie dość łatwo się ściera, to jednak nie przeszkadza mi, żeby poprawić makijaż w kilku miejscach co jakiś czas.
Nie powiedziałabym, że jest to produkt, który matuje buzię, ale też nie świeci się ona tak bardzo.
Do tego twarz jest bardzo miła w dotyku po nałożeniu, bardzo to lubię.
Odcień porcelanowy tego fluidu wprost idealnie pasuje do mojej karnacji.
ZALETY: odpowiednio zakrywa niedoskonałości
zapach
cena
WADY: ściera się
po jakimś czasie podkreśla suche skórki na twarzy
16 października 2020, o 18:43
Dobry dzienniaczek
Stara wersja tego fluidu była moim pierwszym podkładem w życiu. Mimo upływu lat i odnowienia formuły, raz na jakiś czas do niego powracam (nie tylko z sentymentu). Przede wszystkim dlatego, że jest to sprawdzony fluid dobry do codziennego stosowania. Dobrze kryje niedoskonałości, a przy tym daje ładne satynowo-matowe wykończenie. Po delikatnym utrwaleniu pudrem, efekt ten utrzymuje się przez większość dnia. Nie oksyduje, ani nie zapycha. Jest w miarę trwały i ma przyjemny zapach. Ma konsystencję lżejszej pasty, ale bez problemu rozprowadza się na skórze. Jest lepszy niż niektóre dużo droższe podkłady.
ZALETY: - dobre krycie
- matowe wykończenie
- nie zapycha
- nie oksyduje
- niska cena
WADY: - umiarkowana trwałość
11 lipca 2020, o 15:16
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: kilka miesięcy
Wykorzystała: jedno opakowanie
średniak
Kupiłam go na promocji w rossmnie i wynosił mnie grosze. Mam odcień karmel.
Jeśli mam być szczera to zbytnio nie matuje. Efekt utrzymuje się na 2-3 godziny, po mimo tego ma ładny zapach, fajnie się rozporządza (stosuje do niego gąbeczke), szybko się wchłania, fakt faktem nie zostawia maski.
Szybko się ściera ze skóry. Jestem zawiedziona, bo jak na markę Lirene to średni podkład.
ZALETY: - szybko się wchłania
- nie zostawia plam
- zapach
- nie zapycha
- cena
- dostępność
WADY: - nie matuje przez cały czas
- szybko się ściera
3 lipca 2020, o 21:11
31 maja 2020, o 14:23
Coś lekkiego i fajnego
Ten podkład bardzo lubię, trzeba jednak traktować go jako raczej lekki krem bb koloryzujący i wyrównujący koloryt cery niż podkład. Może zakryje drobne zaczerwienienia ale nie ukryje krostek/wyprysków czy innych problemów. Mimo to lubię go bo jest mega lekki, nie czuć go na twarzy, jeśli schodzi to równomiernie i nie robi plam oraz innych niespodzianek. Nadaje skórze ładny kolor, przyjemny do używania w lecie i lubię do niego wracac. Ponadto nie zapycha.
ZALETY: -cena
-wyrównanie kolorytu
-lekka formuła
-konsystencja
-wydajność
WADY: - nie zakrywa niedoskonałości
- po kilku godzinach "schodzi" z twarzy
29 maja 2020, o 19:56
Wykorzystała: kilka opakowań
Muszę pochwalić ten produkt nie tylko za opakowanie lecz za samą cenę. Chociaż najważniejsze jest to co jest w środku. Zakupiłam go można powiedzieć trochę ryzykując gdyż nigdy wcześniej nie słyszałam o takim produkcie. okazał się jednak strzałem w dziesiątkę! Doskonale się rozprowadza jest bardzo wygodny w użyciu a jego największą zaletą jest to że nie tworzy efektu maski. Przez cały dzień można się cieszyć matową twarzą bez żadnego poprawiania i matowienia bibułkami bądź pudrem. Nie trzeba przepłacać aby wyglądać pięknie. Taki produkt można dostać już nawet poniżej 20 zł. szeroka gama kolorystyczna pozwala na idealne dobranie odcienia dla każdej z nas.
28 maja 2020, o 11:22
Wykorzystała: kilka opakowań
Fajny podkład za niewielkie pieniądze
To najlepszy podkład na co dzień. Świetnie radzi sobie z niedoskonałościami na twarzy i ładnie je zakrywa. Jest matujący, ale nie tworzy efektu maski na twarzy. Ja nie utrwalam go pudrem, a mimo to kosmetyk trzyma się na twarzy przez długi czas. Do wyboru są bardzo ładne, neutralne kolory.
5 maja 2020, o 14:11
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
całkiem niezły za ta cene
cóż nie nastawiałam się na nic specjalnego byc może sugerując sie ceną, na szczęście sie nieco rozczarowałam na plus rzecz jasna. Opakowanie takie targowe nijakie i czesto z tych tubek wypływa za duża ilośc produktu tu jakoś sobie poradziłam, faktycznie fliud matuje ni zwija sie na twarzy, utrzymuje sie nawet przywoity czas. Z plusów to jeszcze to że nie zapycha nie uczula i nie ciemnieje wydaje mi sie ze z odcieni trzeba brać ciut jasniejsze ale ogólnie sporo rzeczy na plus więc daje 4 gwiadki i usmiech miłego zaskoczenia
ZALETY: dobry jest w tej cenie
16 kwietnia 2020, o 12:20
Nie kupi ponownie
Zbyt ciemne kolory
Podkład ten ma fajną konsystencję, dobrze się go nakłada i rozprowadza, nie matuje zbyt bardzo, jest kryjący w odpowiednim stopniu. Byłby bardzo dobrym pokładem (bo jest jednocześnie tani), jednak nawet najjaśniejszy kolor jest ciemny, przez utlenianie co najmniej o jeden odcień. Aby go używać musiałam poczekać do lata, żeby się opalić.
produktów94
recenzji383