Cera
Tłusta, problematyczna, alabastrowa.
Opakowanie
Podkład zamknięty jest w niewielkiej, poręcznej, 20-gramowej tubce, wykonanej z plastiku. Pod białą zakrętką mamy cienką końcówkę, przez którą wydobywamy produkt. Prezentuje się naprawdę ładnie.
Kolor/odcień
Dostępne mamy dwa kolory, oba bardzo jasne. Ja posiadam 01 Sweet Ivory. Jest idealnie neutralny, przepięknie wtapia się w odcień mojej karnacji.
Konsystencja
Podkład jest bardzo lejący. Pomimo rzadkiej konsystencji nie trzeba się martwić, że skończymy z połową opakowania po pierwszym otwarciu. Opakowanie jest dobrze dostosowane do takiej konsystencji.
Zapach
Podkład posiada lekki zapach, ale ledwo wyczuwalny. Po zaaplikowaniu już w ogóle go nie czuć. Kojarzy mi się z jakimiś lekkimi kremami do twarzy.
Krycie
Jak sam producent mówi, mamy lekkie, które możemy budować. Zdecydowanie nie jest to krycie jak w tintach, jest mocniejsze. Cienką warstwą wyrównamy koloryt, ale nie przykryjemy niedoskonałości. Oprócz ilości produktu jaką nałożymy, znaczenie ma też narzędzie - mam wrażenie, że pędzlem możemy osiągnąć mocniejsze krycie.
Aplikacja
Ja osobiście aplikuję podkład pędzlem, ale wynika to z przyzwyczajenia. Nie zostawia mi żadnych smug, wystarczy kilka ruchów i mam równo rozłożony podkład, którego nie muszę przyklepywać. Warto pracować z nim porcjami, na poszczególnych partiach twarzy, ponieważ całkiem szybko zastyga. Ja osobiście go pudruję go cienka warstwą pudru, wtłaczaną puszkiem.
Noszenie
Lekko czuję go na twarzy, ale jest to bardzo delikatne, przez pierwsze dwie (?) godziny po . Podkład jest tym z trwałych, zastygających. Zastyga raczej na satynę. Pięknie nosi się na twarzy przez bardzo długi czas. Mam go często po 10 godzin, bez poprawek i pomimo lekkiego wyświecenia, raczej jest to lekki glow, nadający podkładowi jeszcze bardziej naturalny wygląd.
Wydajność
Może być słaba przez konsystencję, ale za te pieniądze i efekt nie mam mu tego za złe.
!Sygnalizuję, że jest w nim alkohol, mnie jednak nie przesuszył.
Podsumowanie
Przede wszystkim Bell potrafi w kolory dla bardzo bladych osób. Często podkłady wypadają na mnie za różowo, a tutaj 01 perfekcyjnie pasuje. Posiadałam już inne podkłady z Bell, jak np. hialuronowy w kolorze alabaster i też byłam z niego bardzo zadowolona.
Ten konkretny podkład to super opcja do przetestowania - tani, lekki, trwały, dostępny w biedronce lub na stronie producenta.
Moje jedyna zastrzeżenie to jest zabezpieczenie opakowań. Jak wiadomo, dużo osób ma w nosie innych i potrafi pełnowymiarowy produkt, dostępny do kupienia, otworzyć, sprawdzić i otworzyć. Tutaj może nie będzie to aż tak niehigieniczne, ale mimo wszystko każdy wolałby niewymacany, pełny produkt. Wystarczyłoby zakleić zakrętki.
Zalety:
- Kolor (dla dziecka młynarza perfekcyjny)
- Trwałość
- Cena (niesamowicie niska, a produkt jest naprawdę dobry)
- Dostępność (większość z nas ma jakąś Biedronkę w pobliżu)
- Wykończenie (jeżeli szukamy czegoś idącego w bardziej naturalny efekt)
Wady:
- Zabezpieczenie opakowania przed samolubnymi babami
- Trwałość