Wody perfumowane damskie

Stella McCartney Stella

Nasi użytkownicy zostawili 53 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 lipca 2024 o 22:01
    Rozwijają się pięknie i wdzięcznie jak pączek róży
    Różanych perfum na rynku jest całkiem sporo, ale większość z nich to sztuczna kwiaciarniana woń, płaska, bezbarwna, syntetyczna - że aż plastikowa. Perfumy sygnowane imieniem i nazwiskiem córki Paula McCartneya są inne... Piękne. W otwarciu pachną jak pączek z różanym nadzieniem domowej roboty. To przywołuje same dobre, ciepłe skojarzenia: babcina chatka na wsi, stukające dźwięki dobiegające ze spiżarni i jej miękkie, czułe, spracowane ręce, odkręcające słoik z marmoladą: słodko-kwaskowata dzika róża. Trio stworzone z bułgarskiej róży, kwiatu piwonii oraz mandarynki nasuwa mi na myśl babciną konfiturę. W sercu bije szlachetny absolut różany. To jest dopiero magiczny moment! Zupełnie jak wiosenna przechadzka po pałacowym ogrodzie różanym. Cała kompozycja serca i głowy tak zmyślnie łączy się z bazowym piżmem, ambrą i nutami drzewnymi... Wówczas mogą się nasunąć skojarzenia z gotyckimi romantycznymi powieściami o wampirach. Kompozycja niby prosta, ale to właśnie w prostocie tkwi siła i piękno, których bezwzględnie można doświadczyć, sięgając po ten cudownej urody solidny tajemniczy cieniowany ametystowy flakon... Pomimo prostoty zapachu, w której absolutnie nic mi nie zgrzyta, nie jest to zapach oczywisty... Rozwija się pięknie i wdzięcznie, jak pączek róży. Ma w sobie trochę melancholijnego romantycznego mroku, trochę rodzinnego ciepła, trochę świeżości i uroków ciepłych pór roku (niezamierzony rym ;)). Inaczej odbieram je w zależności od aury, humoru, (na)stroju... Tak czy inaczej, są po prostu wspaniałe! Na mojej skórze wytrzymują cały dzień, pozostawiając po sobie długi ogon - ja znikam za rogiem, a zapach pozostaje. To jest to, co wprost ubóstwiam w perfumach! ♡ Kilka próbek tych perfum dałam mojej koleżance, która była nimi całkowicie oszołomiona. Mówiła, że unikała róży w perfumach, ale "Stella" kompletnie ją oczarowała. Używa ich na specjalne okazje. Skropiła nimi nadgarstek przed testami i nie mogła od niego oderwać nosa - tak się jej podobały! Czy się temu dziwię? Kompletnie! Uważam, że to prawidłowa reakcja na zetknięcie się z tym różanym pięknem. Mojej Mamie również przypadły one do gustu i często się nimi psika - na jej skórze zachowują się bardzo podobnie: długi różany ogon, do tego kilkugodzinna trwałość (pod tym względem mogłoby być trochę lepiej), a ponadto brak jakichkolwiek doznań migrenogennych niezależnie od pogody. Czytając opinie, "Stelli" zarzuca się często banalność. Być może nie jestem zbyt wybredna, ale naprawdę nie znajduję w tych perfumach nic, co by mi wyraźnie nie pasowało. Są piękne, czarujące, trwałe, wyczuwane i komplementowane przez wszystkich wokół. Co więcej, są niepopularne i trudno dostępne. Gdybyście jednak je zdobyły, możecie być pewne, że nikt nie będzie pachniał, jak wy. ;)
    Jaggaj
    22 marca 2020 o 4:37
    Przyjemna i swieza
    Dla milosniczek rozy poprostu bingo, meskim nosom w moim domu 13-45 lat sie bardzo podoba. Niestety jak dla mnie niezbyt trwaly,lubie dlugie ogony,chociaz z drugiej strony moze jakby taki byl to moze bylby duszacy a jest milo swiezy,wiec juz sama nie wiem czy to wada czy zaleta. Ogolnie polecam
    Zalety:
    • Butelka
    W perfumerii
    Ciapna
    23 listopada 2015 o 8:37
    Nie podobają mi się
    Zapach jest dość prosty, nie przepadam za takimi. Dobrze, że mam tylko próbkę tych perfum, bo to nic szczególnego. To raczej takie niewybijające się, skromne perfumy. W dodatku zapach jest nietrwały. Myślę, że pasują do stylu biurowego, ponieważ zapach nie zwraca zbytniej uwagi. Moim zdaniem perfumy z wyższej półki powinny być trwałe, a te zdecydowanie nie są. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 duża próbka
  • 31 października 2014 o 19:34
    Odmówiłam różaniec...
    Impresją związaną z zapachem Stelli McCartney jest dla mnie wspomnienie jednego z podarków, ofiarowanych mi w ramach Pierwszej Komunii Świętej. Był nim starannie wykonany drewniany różaniec, o przykuwających dziecięcy wzrok różowo-czerwonych paciorkach i intensywnym (nie słabnącym wraz z upływem czasu) różanym zapachu. Pamiętam, że ilekroć otworzyło się skrywające go pudełeczko, różana woń wydobywała się zeń za każdym razem z niezmienną mocą, niestrudzenie próbując zanurzyć mnie-małego profana;) w sferze modlitw. I właśnie ta nawiązująca do przeszłości, wilgotno-oleisto-różana woń w moim odczuciu stanowi 90% prezentowanej kompozycji, przez co jest stanowczo zbyt przewidywalna i zasadniczo w niewielkim stopniu ewoluuje (na mojej skórze). Co prawda w nucie głowy różaną senność zapachu, spróbowano przełamać cierpką wonią mandarynki (choć mnie bardziej przypomina ona zapach porzeczki) zaś w nucie głowy nieśmiało majaczy ambra, jednak zdecydowanie to róża wiedzie w tej kompozycji prym. Początkowo odrobinę kwaśna i wibrująca, rozkwita i za razem przytłacza swą niepodzielną dominacją w nucie serca, by odrobinę przywiędnąć i złagodnieć w nucie bazy, wciąż jednak nie chcąc ustąpić miejsca innym komponentom zapachu. Właśnie dlatego ten zapach mnie nie ujmuje. Przyznaję, że rożane akordy w ogóle nie należą do moich ulubionych, jednak chciałam dać im szansę, przekonać się o ich urodzie. Niestety, ta próba (jak i szereg innych poczynionych wcześniej) utwierdza mnie w przekonaniu, iż róże mogę wielbić jedynie za ich powierzchowność. Trwałość zapachu oceniam jako przeciętną-różana woń utrzymuje się bowiem do 5 godzin. I choć sama więcej po nią nie sięgnę, uważam, że miłośniczki różanych perfum w nowocześniejszym wydaniu, mają szansę odnaleźć w kompozycji Stelli zapach dla siebie. Używam tego produktu od: Testy Ilość zużytych opakowań: ...
  • 1 października 2012 o 20:19
    ładny
    Ten zapach troszkę mi przypomina Rose The One, ale ten jest taki jakby zimniejszy i bardziej kwaśny. Ładnie się rozwija na mnie, ale bez szału. Zapach kobiecy, na dzień i na wieczór, jednak bez pazura. Na mnie bliskoskórny i niestety dość nietrwały, przez co raczej nie kupię flaszki, a zostanę przy atomkach. Amatorki różanych zapachów mogą polubić. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: bardzo dużo sampli + 3 do zużycia

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie