Maseczki klasyczne

Eau Thermale Avène Masque Apaisant Hydratant Maseczka kojąco-nawilżająca

• 25 lutego 2021 o 21:15
    Maseczka
    Bardzo fajna maseczka. Zgodnie z nazwą koi i nawilża. Rano buzia była w dużo lepszej kondycji jak wieczorem, przed jej użyciem. Przyjemny zapach i rozsądna cena. Polecam wrażliwej cerze.
  • 28 listopada 2020 o 11:43
    Dla mnie za słaba
    O MNIE Jestem posiadaczką typowej cery mieszanej, tłusta strefa T z niedoskonałościami, zanieczyszczona, policzki bardzo suche, wrażliwe skłonne do podrażnień. W dodatku bardzo łatwo się zapycha. O KOSMETYKU Maska jest zamknięta w ładnej, miękkiej tubce, szata graficzna typowa dla marki Avene. Konsystencja przypomina bardzo gęsty krem, po nałożeniu na skórę szybko się wchłania zamiast pozostać na twarzy Zapach również typowy dla ich produktów, apteczny DZIAŁANIE Po systematycznym stosowaniu 2 razy w tygodniu po peelingu kwasowym jako formę nawilżenia i złagodzenia nie zrobiła na mnie szału. Nie widziałam większego nawilżenia skóry, wręcz miałam wrażenie, że ta gęsta konsystencja wchłaniała się w skórę i zapychala ją, już więcej jej nie zakupie mimo, że uwielbiam markę Avene i już nie raz ratowała mi skórę
    Drogeria Super-Pharm
    Emsik6
    2 listopada 2020 o 16:49
    Mocno nawilżająca
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Skóra po użyciu tej maseczki jest bardzo dobrze nawilżona, wygładzona oraz miękka! Wspaniały rezultat nawet po pierwszym użyciu. Efekt utrzymuje się przez cały dzień.
    Zalety:
    • silnie nawilżająca formuła
    • miękkość skóry po pierwszym użyciu
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    h4ch1
    2 lipca 2020 o 12:12
    Jedyna łagodząca maseczka, która naprawdę łagodzi skórę
    Ta maseczka już nie raz ratowała mnie przy różnego rodzaju podrażnieniach skóry. Dopóki jej nie znalazłam przetestowałam wiele innych, ale tylko po niej moja skóra się naprawdę uspokaja. Maseczka ma dość lekką konsystencję, przypomina bardziej krem. Po nałożeniu należy zostawić ją na kilkanaści minut, po czym wklepać lub zetrzeć resztę. U mnie maseczka prawie zawsze w większości się wchłania i ścieram tylko lekki film z twarzy. Cena regularna jest dość wysoka, ale dość często tę maseczkę można dostać po sporej przecenie i wtedy zawsze ląduje w moim koszyku.
    Zalety:
    • naprawdę łagodzi wszelkiego rodzaju podraznienia
    • delikatny zapach
    Drogeria Super-Pharm
    apsik84
    15 czerwca 2018 o 22:27
    Bardzo fajna, ale droga
    Nawilżająca, kojąca maseczka, którą moja skóra bardzo lubi. Można stosować na niedoskonałości, po opalaniu albo zwyczajnie na poprawę humoru. Kremowa konsystencja powoduje, że maska nie spływa. Nadmiar można wklepać lub wytrzeć wacikiem. Marka apteczna, także produkt nie uczula, nie podrażnia, nie powoduje wysypu.
    Zalety:
    • Koi
    • Łagodzi podrażnienia
    Wady:
    • Produkt mało wydajny