Wody perfumowane męskie

23 lipca 2021 o 12:47
    O nie.......
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Na wstępie zaznaczę: jak dobrze, że są próbki!!!! Dzięki temu uniknełam tragicznej pomyłki. Po fascynacji Molecule 02, braku możliwości zapoznania się już z wycofanym Molecule 01 (podobno pięknym) przyszedł czas na test 03. Nie, nie, nie.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • ostry, jednowymiarowy, płaski
    • wyczywalne cytrusy: limonka zanurzona w herbacie, jednak nie w tej przyjemnej wersji, tylko znacznie gorszej: coś jak odświeżacz do wc, lub gorzej LEKARSTWO, dla mnie musujący vibovit
    • zapach z kategorii świeżych, w tym przypadku na niekorzyść działa na mnie fakt , iż ta "świeżość" jest ostra, pełnowymiarowa, migrogenna
    • niestety ma "ogon"
    • jest jednak bardziej męski niż damski
    • flakon siermiężny
    • Niestety udana "prowokacja" twórcy , radzę brać nogi za pas. Budzi kontrowersje.
    • Flakon
  • 15 listopada 2019 o 19:18
    Dla szukających "następcy" kultowej 01 rozczarowanie....
    Jakiś czas temu zakochałam się w zapachu Molecule 01, który dla mnie jest nr 1 wszystkich zapachów i hitem wszystkich zapachowych hitów. Niedawno otrzymałam w prezencie Molecule 03 , nie miałam okazji wcześniej ich wąchać, a szkoda bo zostałam z drogim flakonem perfum, które podobają mi się po prostu średnio. Flakon jest surowy, oszczędny, męski - prostokątna przezroczysta butelka z pojedynczymi literami rozsianymi po całej butelce, nie poraża urodą, nie będzie specjalną ozdobą łazienkowej półki, ale jak mówią nie szata zdobi człowieka ani flakon perfumy. Niestety zapach także mnie nie uwodzi. Perfumy stosuję już tydzień i nie widzę przełomu w tej sprawie. O ile Molecule 01 jest idealnie (dla mnie) w stylu unisex, czyli nadający się zarówno dla kobiety, jak i mężczyzny, tak tutaj jednak mamy przewagę nut uznawanych za męskie. Szczerze mówiąc trochę się nawet boję skrapiać tymi perfumami gdy gdzieś wychodzę by ktoś nie uznał, że spryskałam się męską wodą toaletową Nie umiem opisywać tak pięknie jak niektóre recenzentki perfumeryjne nut zapachowych, dla mnie jako nr 1 głównym zapachem jest zapach jakby przepalonego kadzidła. Gdzieś na bardzo odległym planie czuć gdzieś nutkę słynnego 01, ale jest ona zdecydowanie przytłoczona oparami kadzidła. Zapach nie jest wielowymiarowy, cały czas pachnie tak samo, nie ma tej wielowymiarowości jak w Molecule 01. I jak mówię, jest on co prawda unisex, ale w kierunku męskim. Zapach jest trwały. Gdybym dostała wcześniej próbkę przed zakupem lub miała możliwość powąchania zapachu w perfumerii nie zdecydowałabym się na zakup, niestety perfumy były prezentem od męża, który wiedząc o tym, że uwielbiam Molecule 01 (której na rynku już nie ma, obecnie jest możliwość zdobycia tylko odlewek) kupił inną wersję tej wody, niestety to nie jest już to. Zapach nie uwodzi, jest jednowymiarowy, raczej męski. Niestety mnie rozczarował. Gdy się nim pryskam czuję się jakby się spryskała wodą toaletową męża, już wolałabym jakiś inny, typowo damski zapach. No niestety... Daję trójkę bo zapach trwały, markowy i niszowy, więc komuś innemu może się podobać.
    Zalety:
    • trwałość
    Wady:
    • zbyt męski
    • jednowymiarowy
    • kadzidełkowy
    • umywa się do Molecule 01
    • drogi
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie