Peeling - ciekawostka, bo zawiera drobinki, nie jest to peeling enzymatyczny, a jednak polecany do cery wrazliwej.
+ Zapach przyjemny, delikatny.
+ Kremowa konsystencja.
+ Malenkie drobinki, niezbyt ostre, bezpieczne. Trudno sobie nimi zrobic krzywde, zwlaszcza przy umiarkowanym nacisku.
+ Nie tylko nie podraznia, ale wrecz lagodzi podraznienia! :)
Ostatnio w ramach eksperymentu umylam twarz czyms nowym, co niestety mialo skutki w postaci swedzacych babli na policzkach. Nie majac pod reka niczego lagodzacego, w akcie desperacji nalozylam ten peeling, bardziej wklepujac niz rozcierajac i zostawilam na chwile, po czym zmylam. Bable nie zeszly, ale przynajmniej swedzenie ustapilo.
+ Jest wydajny: Kupilam koncem wrzesnia, a zuzylam teraz jakos pare dni temu. fakt, ze nie zawsze stosowalam regularnie, ale tak odpowiednio do potrzeb mojej skóry i wystarczyl na dlugo.
+ Opakowanie - plastikowa tubka, wygodna i estetyczna.
+ Kolejny plus za naturalny sklad, a w tym roslinna gliceryna oraz witamina E, no i oczywiscie to, ze nie testowane na zwierzetach
Jesli chodzi o minusy:
- Wysoka cena, no bo jednak 80 zl za peeling... Bo ja wiem czy to ma sens... Chcialam sobie dogodzic, ale tak systematycznie to bym chyba nie kupowala ;)
- Drobinki - malenkie, delikatne - och, ach, prawda, super, ale przy okazji jakze upierdliwe: Trudno sie zmywaja i choc przykladam sie do tej czynnosci jak moge, zawsze cos tam zostanie na brwiach i nie tylko, o czym sie pózniej przekonuje nakladajac krem do twarzy. Nie wiem, jakos z innymi peelingami mi sie tak nie dzialo, a przynajmniej nie przypominam sobie.
- Papierowa naklejka z tylu opakowania z informacja w jezyku polskim. Jak ktos zamierza postawic na umywalce i uzywac nad umwalka, wówczas nie ma problemu. Ja uzywalam pod prysznicem, wiec po jakims czasie rozmokla naklejka zaczela prezentowac dosyc nieciekawy widok.
W sumie fajny produkt, ale nie wiem czy kupie ponownie, bo wydaje mi sie, ze mozna dostac tansze i rownie dobre eko-peelingi. Niemniej uwazam, ze warto wyprobowac...
Używam tego produktu od: pól roku
Ilość zużytych opakowań: jedno cale