Peelingi do twarzy

D'Alchemy Natural Micro-Dermabrasion Peel Peeling do twarzy

D Alchemy Peeling do twarzy 50 ml

• 11 sierpnia 2024 o 15:35
    całkiem fajny peeling
    Pierwsze co urzeka nas po otwarciu opakowania to zapach peelingu. Jest cudowny, piękny i bardzo intensywny. Mi się podoba ale zdaję sobie sprawę, że przez tę intensywność nie każdemu może odpowiadać. Wewnątrz produktu trafimy na dość mocno wyczuwalne drobinki co jest naturalne dla peelingu mechanicznego. Musimy pamiętać, że nie jest on odpowiedni dla każdego i u osób z wrażliwą cerą może powodować podrażnienia. Bezpośrednio po zastosowaniu i umyciu twarzy od razu widzimy efekt w postaci wygładzonej, bardzo przyjemnie pachnącej i odświeżonej skóry. Jak dla mnie peeling ma jedną wadę. Jest zbyt drogi jak na tak małe opakowanie.
    • skuteczność
  • 2 lipca 2023 o 19:02
    Goździkowe oczyszczenie
    Produkty d`Alchemy nie należą do najtańszych, ale w dużej mierze są warte swojej ceny! W przypadku peelingu mechanicznego Natural Micro-Dermabrasion Peel mam nieco mieszane uczucia. Jest to naprawdę dobry kosmetyk, ale nie wiem czy zapłacę za niego ponownie tak wysoką cenę. Po peelingi mechaniczne sięgam dość rzadko - tylko wtedy kiedy moja skóra trądzikowa przechodzi okres wyciszenia. Stawiam na kosmetyki naturalne i wysokiej jakości. Peeling od d`Alchemy zamknięty jest w malutkiej metalowej tubce. Jego ogromnym plusem który poczujemy od samego początku to piękny goździkowo-lawendowy zapach, nieporównywalny z żadnym innym produktem. Drobinki wewnątrz kosmetyku są naprawdę spore, czuć mocno pod palcami jak pracują między dłonią a naskórkiem. Od razu po zmyciu widoczny jest efekt - skóra jest gładsza, odświeżona i znacznie miększa, a jej tekstura poprawia się od pierwszego użycia. Na pewno jest to skuteczny peeling, robi cuda już od pierwszego użycia, ale wysoka cena i malutkie opakowanie sprawiają że odbieram mu niestety jedną gwiazdkę.
    • działanie
    Wady:
    • stosunek ilości produktu do ceny
    Drogeria Super-Pharm
    Agnzka
    16 maja 2023 o 10:08
    Szału nie ma
    Recenzja formuły 1.03 Ogólnie produkt spełnia swoje zadanie. Po użyciu pozostawia gładką i miękką skórę, która świetnie wchłania następne nałożone produkty. Peeling ma bardzo mocny cytrusowy zapach. Drobinki do micro-dermabrazji są dość duże i ostre, trzeba uważać żeby nie zrobić sobie krzywdy. Myślę, ze w tej cenie można znaleźć coś lepszego.
    Zalety:
    • gładka i miękka skóra
    • dobrze przygotowuje do dalszej pielęgnacji
    • skład
    Wady:
    • mocny cytrusowy zapach
    • duże i ostre drobinki
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 kwietnia 2023 o 19:24
    Peeling z dość ostrymi drobinkami
    Peeling o świetnym składzie, niestety ma dość ostre drobinki, przy wrażliwej skórze polecam używać bardzo delikatnie. Pachnie trawą cytrynową. Aluminiowa tubka pozwala na użycie do ostatniej kropli. Bardzo wydajny. Skóra po nim była bardzo gładka, myślę więc, że spełnia swoją funkcję. Ja nie kupię ponownie bo te drobinki były dla mojej wrażliwej skóry za ostre. Przy skórze normalnej myślę,że będziecie zadowolone.
  • 21 października 2022 o 13:22
    Nie warto przepłacać
    Peeling ma gęstą konsystencję i gruboziarniste cząstki które gdzieś tam przewijaja się pod palcami. Wygodny w użyciu ale niczym nie zachwyca. Zapach okej, typowy dla produktów d'alchemy. Po użyciu skóra jest wygładzona bo po każdym szorowaniu drobinkami by była, jednak moja cera nie wygląda jakoś wybitnie dobrze. Nie zyskuje blasku, nie jest rozjaśniona. I zgodzę się z inna recenzentką że lepsze efekty uzyskuje po uzyciu duużo tańszych peelingów. Dla mnie produkt okazał się nie wart ceny, zresztą jak większość kosmetyków tego producenta które poza kremem pod oczy dla mnie sie nie nadają.