Kremy uniwersalne

Unia Alantan Dermoline Krem ochronny półtłusty z witaminami A + E 50g
Alantan Dermoline Krem ochronny półtłusty z wit. A+E 50 g

Bea_1
    22 kwietnia 2025 o 17:20
    Skuteczne nawilżenie i regeneracja – mój must have na zimę!
    Ten krem to prawdziwe odkrycie! Ma przyjemną, półtłustą konsystencję, która świetnie sprawdza się przy suchej i podrażnionej skórze – szczególnie zimą. Stosuję go zarówno na twarz, jak i na dłonie czy łokcie, gdzie skóra najbardziej się wysusza. Już po kilku użyciach zauważyłam poprawę – skóra stała się bardziej miękka, gładka i elastyczna. Dodatkowy plus za zawartość witamin A i E, które świetnie wspomagają regenerację. Nie zapycha porów i nie powoduje podrażnień, a do tego kosztuje naprawdę niewiele. Zdecydowanie kupię ponownie!
    Zalety:
    • działanie (nawilżenie/ natłuszczenie)
    • skład
    • działa kojąco
    • uniwersalne zastosowanie
  • 3 marca 2025 o 18:47
    Łagodzący krem z apteki
    Kremu alantan w różowej tubce używamy z rodziną już bardzo długo. Jest niezastąpiony. Łagodzi swędzącą skórę, jest dobry na rogowaciejący łokcie czy kolana, świetny do kreowania dłoni w zimie. Szybko się wchłania, ma lekki niemęczący zapach. Nawilża i natłuszcza. Kupuję go w aptece, jest stosunkowo niedrogi jak na tą jakość. Wystarczą na kilka tygodni.
    Zalety:
    • Dobrze się wchłania
    • Nawilża
    • Natłuszcza
  • 18 stycznia 2025 o 10:26
    średniak
    Składu nie podano dokładnie w opisie, albo producent zmienia go czasem. Zgodnie z opakowaniem zawiera: Aqua, Cetearyl Alcohol, Octyldodecanol, Cetyl Palmitate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Panthenol, Propylene Glycol, Paraffinum Liquidum, Caprylic/Capric Triglyceride, Polysorbate 60, Cyclopentasiloxane, Phenoxyethanol, PEG-8, Dimethicone, Allantoin, Ethylparaben, Methylparaben, Dimethicone Crosspolymer, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Arachis Hypogea Oil, Citric Acid, Tocopherol. Tak więc, witaminy E i A na samym końcu, więcej parabenów i PEGów. Niemniej krem nie podrażnił mojej wrażliwej cery. Jednocześnie nie przyniósł żadnego pozytywnego efektu. Spodziewałam się bardziej treściwego, tłustego kremu, ale nazwa "półtłusty" jest myląca, bo krem jest lekki. Nie zostawia tłustej warstwy. Spokojnie można stosować też do rąk i ciała. Irytujące jest opakowanie. Duża tubka sugerująca znacznie więcej kremu niż jest w rzeczywistości, tj. 50 g. Plusem cena.
    azileiz
    22 grudnia 2024 o 20:25
    Jestem zachwycona, że coś tak prostego może dać tak spektakularne efekty...
    Zimą moja skóra przechodzi prawdziwe wyzwanie... przesuszenie, szorstkość i uczucie ściągnięcia to standard. W moim poszukiwaniu skutecznego rozwiązania trafiłam na Alantan Dermoline, Krem ochronny półtłusty z witaminami A + E i… odetchnęłam z ulgą. Ten krem okazał się jak miękki kocyk dla mojej skóry. Jego gęsta, ale jednocześnie łatwa do rozprowadzenia formuła tworzy na skórze ochronny film, który nie tylko koi, ale i skutecznie zabezpiecza przed mrozem i wiatrem. Już po pierwszej aplikacji poczułam ulgę – zniknęło nieprzyjemne napięcie, a suche skórki zaczęły się regenerować. Co najważniejsze, krem nie zostawia tłustej warstwy, więc mogę go używać zarówno na dzień pod makijaż, jak i na noc jako intensywną kurację. Witaminy A i E działają cuda – skóra stała się bardziej elastyczna, miękka i widocznie odżywiona. Jestem zachwycona, że coś tak prostego może dać tak spektakularne efekty. To prawdziwy must-have na zimowe miesiące, który zawsze będzie miał swoje miejsce w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • Natychmiastowe ukojenie przesuszonej skóry
    • Bogata, ale nietłusta konsystencja
    • Idealny na dzień i na noc
    • Witaminy A i E wspierają regenerację skóry
    • Tworzy ochronną barierę przed czynnikami zewnętrznymi
    • Skutecznie nawilża i odżywia skórę
    • Łagodzi podrażnienia i suchość
    • Nie zapycha porów
    • Dobrze sprawdza się pod makijażem
    • Świetny stosunek jakości do ceny
    cedrowa
    18 marca 2024 o 16:37
    Polecam na zimne dni
    Ze względu na wykonywaną pracę, moje dłonie rzadko kiedy wyglądają dobrze, przeważnie są pocięte, spierzchnięte i wysuszone. Krem ochronny jest lżejszą wersją tradycyjnego alantanu. Ta wersja bardziej przypadła mi do gustu, pomimo, iż wolno się wchłania. Stosowany na noc, przed snem, otula moja skórę, dzięki czemu rano wygląda ona na zregenerowaną, do tego jest odczuwalnie miękka w dotyku i nakarmiona tym nawilżeniem. Nierzadko miewam czerwone ręce od środków myjących, wówczas alantan uspokaja moją skórę i przywraca jej dawną gładkość. Przeważnie zapominam o stosowaniu kremu do rąk, zaś w domu przy zwierzętach nie wypada mi się czymś smarować. Za to przed snem jak najbardziej polecam.
    • dostępność w aptece
    • ratunek dla podrażnionej, poparzonej skóry
    Wady:
    • mała wydajność; zwykły alantan starczał na wieki