Kosmetyki antycellulitowe

Marion Antycellulit, Zimne bandaże brzuch + pośladki + uda

Marion Antycellulit zimne bandaże na ciało, zabieg na zimno 50ml

• 29 marca 2020 o 16:29
    Zdecydowanie słabsze w działaniu od ciepłych bandaży...
    Po zachwycie nad konkurencją i późniejszym odkryciem ciepłych bandaży z Marion przyszła kolej na ich zimną wersję :) Bandaże są zapakowane podwójnie (znaczy 2 sztuki w jednym opakowaniu) i to ilość w sam raz na jeden zabieg, a takowy przeprowadza się 2 razy w tygodniu, więc 2 opakowania po 5zł = tydzień użytkowania i tak też zastosowałam. Bandaże są miękkie i elastyczne, łatwo się nimi obwiązać, niestety już na dzień dobry zauważyłam problem - brak spinek do ich spięcia po nałożeniu. Ja na szczęście miałam takie w swojej apteczce, więc sobie poradziłam, ale warto mieć to na uwadze. Bandaże są dosyć wytrzymałe, oczywiście gdzieniegdzie się pozaciągał i stracił swoją regularność, jednak bez problemu jeszcze ze dwa razy można się nim owinąć po uprzednim wysmarowaniu się jakimś innym specyfikiem, tak po prostu w celu zwiększenia wchłanialności kosmetyku. Bandaże można stosować na wybraną partię ciała - brzuch, uda, pośladki. Ja te zimne wykorzystałam na uda. Chłodzą, ale spodziewałam się lepszego działania, w moim przypadku były bardzo słabo odczuwalne, coś jakbym nakierowała na moje ciało wiatrak, a nie przykładała lód... Po 20minut zdjęłam i jeszcze było czuć wilgotną warstwę esencji, którą były nasączone bandaże, więc ją wklepałam i tyle, nic nie trzeba zmywać dodatkowo :) Po zdjęciu uczucie chłodku było jeszcze odczuwalne przez ok. godzinę, stopniowo zanikało. No i działanie... Po dwóch wykorzystanych bandażach, czyli 2 zabiegi w przeciągu tygodnia, mogę stwierdzić, że coś się podziało. Skóra ud jest odrobinę bardziej napięta i sprężysta, ale niestety to wszystko. Nie zauważyłam żadnej różnicy w widoczności cellulitu czy gładkości, które widziałam w wersji ciepłych bandaży. Zdecydowanie te zadziałały słabiej. Mając doświadczenie z dwoma innymi bandażami, te niestety nie zrobiły na mnie najmniejszego wrażenia. Myślałam, że podziałają tak samo fenomenalnie jak ciepła wersja od Marion, a jedynie lekko napięły skórę. Dalej z chęcią będę kontynuować przygodę z bandażami, bo to dla mnie niesamowicie wygodna forma, ale już nie z tymi...
    Zalety:
    • łatwość i szybkość przeprowadzonego zabiegu
    • dużo esencji, która nawet po 20minutach nie znika całkowicie
    • unormowany efekt rozgrzania i pieczenie
    • dobrze się trzymają, nie trzeba poprawiać i można normalnie wykonywać różne czynności
    • miękkie i przyjemne bandaże
    Wady:
    • brak spinek w zestawie
    • słabe efekty (jedynie lekkie napięcie skóry)
  • 15 lutego 2020 o 20:51
    Ciekawe ale nie opłacalne
    Bandaże antycellulitowe to dla mnie nowość. O ile kremy, żele, balsamy itd działające w tym kierunku to moje must have to bandaży nie miałam dlatego zaciekawił mnie ten produkt. Tutaj jest wersja chłodząca - jest jeszcze rozgrzewająca. Produkt w postaci 2szt nasączonych płynem bandaży. Przyznam, że miałam niecny plan wykorzystać je na dwie partie ciała - uda i pośladki jednak są one na tyle krótkie, że wystarczyły tak na styk na uda - po jednym z bandaży na każde. Jestem szczupła ale przyznam, że bandaże mogły by być dłuższe bo osobom nieco tęższym mogłyby być po prostu za krótkie aby objąć całe udo od góry do dołu. Bandaże nie mają żadnego mocowania ale można je zawinąć i jest ok. Dla wzmocnienia efektu i unieruchomienia ich można owinąć folią spożywczą - ja nie owijałam. Płyn którym są nasączone, ładnie świeżo pachnie, skład też całkiem antycellulitisowy - zawierają kofeinę, ekstrakt z bluszczu, morszczynu pęcherzykowatego, skrzypu i listownicy. Trzymałam je ok pół h i trzeba przyznać, że efekt chłodzący jest intensywny, wręcz było mi zimno ale chyba trzeba się cieszyć, bo to podobno znaczy, że działają :) Efekt ten utrzymywał się jeszcze ok pół h po zdjęciu bandaży i stopniowo zanikał. Skóra po zastosowaniu jest delikatnie napięta, miękka i gładka. I tutaj pojawia się największy problem tego produktu. Producent zaleca stosowanie ich przez min 2 miesiące , 2 razy w tygodniu. Przy dobrych wiatrach jeden bandaż można kupić za ok 6 zł co daje nam łączny koszt kuracji 96 zł- aczkolwiek trzeba pamiętać, że będzie to kuracja na jedną partię ciała - uda lub pośladki lub brzuch, nikła szansa, że jedno opakowanie obejmie dwie partie. Czy jest to opłacalne? Moim zdaniem nie. Za tą cenę możemy kupić fajny krem którym obejmiemy nie tylko jedną partię ciała. Nie mówię, że produkt jest zły ale jego cena i wydajność sprawiają, że mało kto zdecyduje się na pełną kurację aby sprawdzić długotrwałe działanie. Ja na pewno nie :)
    Zalety:
    • Wygodna forma
    • Ładny zapach
    • Intensywnie chłodzi
    Wady:
    • Pełna kuracja jest nie opłacalna
    • Kiepska dostępność
    • Za krótkie bandaże
    edka09
    25 lipca 2019 o 21:23
    nieopłacalny interes
    Kupiłam chyba 6 opakowań tych bandaży, każde za ok 5 zł, co daje 30 zł za wszystko. Pierwsze co się nasuwa na myśl to to, że jest to bardzo nieekonomiczny produkt. W opakowaniu mamy 2 bandaże, na jedną i drugą nogę, ale są one jednokrotnego użytku i po zabiegu trzeba je wyrzucić, bo się już do niczego nie nadają. Na dodatek są krótkie i ja nie dałam rady owinąć całego uda, bandaża wystarczyło mi na ok. 3/4 nogi. Nie mówiąc już o próbie owinięcia pośladków czy brzucha. Bandaże nie mają żadnego zaczepu, który utrzyma je w miejscu, co powoduje, że po owinięciu uda musiałam siedzieć przez cały czas zabiegu żeby się nie zsunęły na podłogę. Za taką cenę można kupić dobry krem antycellulitowy i zwykłą folię spożywczą i wykonać sobie kilkunastokrotnie zabieg bodywrapingu w domu. Na plus przemawia to, że są dobrze nasączone płynem, dają uczucie chłodu. Ja zastosowałam je jako zabieg 2 razy w tyg, co dało 3 tyg stosowania i niestety nie zauważyłam żadnych efektów po tym czasie. Może powinno się korzystać z nich częściej, ale w takiej postaci ten produkt prędzej wydrenuje naszą kieszeń z kasy niż nogi z cellulitu...
    Zalety:
    • chłodzi
    • dobrze nasączone
    Wady:
    • bandaże są za krótkie
    • przy chęci wykonania kilku zabiegów cena za bandaże rośnie nam do kosmicznej
    • nie ma efektów
    • zsuwa się z nóg
    saajko
    30 czerwca 2019 o 14:04
    fajny produkt
    Używa od:próbka
    Pierwszy raz spotkałam się z tego typu produktem i bardzo przypadł mi do gustu, na pewno będę kupować kolejne opakowania. Bandaże przyjemnie chłodzą, na obecnie panujące upały są idealne, ich aplikacja to sama przyjemność. Są dobrze nasączone, długość jest odpowiednia, nic się nie zsuwa, mocno się trzymają ciała. Po zabiegu skóra jest wygładzona, napięta i bardzo przyjemna w dotyku. Mnie efekty bardzo się spodobały i chętnie powtórzę zabieg.
    Aires
    22 sierpnia 2013 o 0:08
    działanie super, ale bandaże za krótkie
    Natknęłam się na te bandaże przypadkiem, chciałam jakąś maskę do ciała na szybko w saszetce, przechodziłam koło małej drogerii i bardzo się cieszę, że je odkryłam. Działanie jak napisały poprzedniczki, świetnie napinają i ujędrniają skórę a chłodzenie - bomba. Ostatnio w okresie upałów przypomniało mi się Eveline jako szczękanie zębami kiedyś zimą, więc kupiłam z nadzieją efektu chłodzenia, a tu nici. Prawie zero chłodzenia przy takich upałach. Cryoform Eisenberga też słabo. A tu przypadkiem, za śmieszną cenę mam czego szukałam. Nie przepadam za uczuciem chłodzenia zazwyczaj ale to jest fantastyczne, działa przez cały czas trzymania bandaża i daje wrażenie napinania lodem :) Jedyne co mi przeszkadza to długość bandaży, bo jak się owijać to owijać, a starczają te bandaże jak na obrazkach na zdj: albo albo; albo sam brzuch, albo same pośladki, albo same uda. a dla mnie to bez sensu, więc dokupuję następnym razem kilka paczek i owijam się do woli. Aha, zapach silnego mentolu może niektórym przeszkadzać, ale i tak lepszy od Eveline, którego zapachu nie mogę znieść (za bardzo perfumowane). Używam tego produktu od: 1 opakowanie Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie