WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Prosalon Nourishing Shampoo Szampon odżywczy kokosowy

kama_m1
    20 listopada 2022 o 13:09
    Cena zachęca do zakupy, ogólne działanie jak dla mnie dobre, choć znalazłam dwa minusy.
    Szampon kupiłam w Hebe chyba za ok. 15 zł za dużą pojemność bo aż 1L. Kupiłam go na wyprzedaży w Hebe i z tego co mi wiadomo został już on wycofany. Niektóre klientki przeraża to że produkty tej marki są duże pojemnościowo, ale nie są one też drogie, cena naprawdę zachęca do ich zakupu nawet ta regularna. Ja kupiłam go w promocji a jego normalna cena to ok. 30 zł. O moich włosach: są średniej długości, cienkie, suche, łamliwe, z dużą skłonnością do wypadania, oklapnięte, pozbawione objętości. Opakowanie to duża litrowa butla koloru pomarańczowego, jest masywna, niestety nie widać przez nią zużycia produktu. Niestety także nie posiada on dozownika co bardzo utrudnia aplikację dlatego też ja sobie przełożyłam z innego szamponu. Butelka jest dość ciężka i trudno się go aplikowało.. Zapach jest bardzo przyjemny, delikatny, nienachalny, lekko kokosowy. Zdecydowanie umila aplikacje, zwłaszcza już podczas mycia i masażu skóry głowy. Konsystencja szamponu jak dla mnie jest odpowiednia - średnio gęsta, nie spływa z dłoni ani przez palce. Jest koloru perłowego. Bardzo łatwo się ją aplikuje na włosy, oraz bardzo dobrze się pieni (i to za sprawą zawartych w nim SLS, które to moje włosy najwyraźniej lubią) i bezproblemowo spłukuje z włosów. Szampon jak za tę cenę jest dobry, mimo dużej pojemności miałam obawy, że nie zużyje go do końca, alee.. zużyłam go z przyjemnością, używałam go kilka miesięcy wraz z domownikami. Wersja ta wzbogacona jest o ekstrakt z kokosa o działaniu odżywczym, przeznaczony do każdego rodzaju włosów. Jak wspomniałam wyżej pieni się bardzo dobrze, skutecznie oczyszcza włosy i skórę głowy. Po umyciu włosy łatwo było rozczesać, nie plątały się ani nie kołtuniły. A po wyschnięciu były miękkie i gładkie w dotyku. W dotyku czuć było, że są dostatecznie nawilżone. Zyskały też zdrowy wygląd. Nie obciążał i nie podrażniał, aleee niestety zauważyłam szybsze przetłuszczanie się włosów. . Marka Prosalon - Chantal posiada w swojej ofercie dość szeroki wybór produktów na poziomie fryzjerskim, które są łatwo dostępne w Hebe. Ogólnie z działania szamponu jestem zadowolona. Jego duży minus to brak dozownika, co bardzo utrudnia aplikacje przy tak dużej pojemności oraz fakt, że powoduje szybsze przetłuszczanie się włosów i włosy nie wyglądały długo świeżo i za to muszę odjąć 2 gwizdki, reszta jak najbardziej na plus.
    Zalety:
    • duża pojemność,
    • odpowiednia konsystencja, dobrze się pieni i spłukuje z włosów,
    • nie obciąża, nie podrażnia,
    • skutecznie myje i oczyszcza włosy jak i skórę głowy,
    • pozostawia włosy miękkie, gładkie,
    • włosy po nim łatwo się rozczesują, nie płaczą się,
    • linia fryzjerska,
    • atrakcyjna cena,
    • bardzo wydajny.
    Wady:
    • brak dozownika,
    • powoduje szybsze przetłuszczanie się włosów.
  • 12 lipca 2018 o 18:47
    NIGDY WIĘCEJ!
    Używa od:próbka
    Nie powiem, że zawsze korzystałam tylko i wyłącznie z szamponów kupowanych w sklepach fryzjerskich. Nie raz i nie dwa myłam włosy szamponami z drogerii, a nawet takimi kupionymi w kioskach (oj pamiętne wakacje na mazurach) Takie siano po jednym myciu mam na głowie po raz pierwszy. Nie spotkałam się z takim efektem nawet po umyciu włosów mydłem w płynie.. Koszmar! Ostatni raz dałam sobie coś wcisnąć Paniom z hebe. A markę omijać zamierzam szerokim łukiem.
    Zalety:
    Wady:
    • po użyciu:
    • swędzenie skóry głowy, łupież
    • włosy splątane, siano po wysuszeniu
  • 21 stycznia 2018 o 0:36
    Zapowiadał się obiecująco
    Na początku stosowania zapowiadał się całkiem obiecująco . Ładnie pachniał , dobrze się pienił , włosy były po nim lśniące i nie puszyły się . Duża butla za promocyjna cenę obiecywała długi okres stosowania. Niestety po jakimś czasie zauważyłam, że skóra głowy jest przesuszona i zaczyna mi się robić łupież . Myślałam że może to z powodu początku sezonu grzewczego ale spróbowałam na jakiś czas zmienić szampon na inny. Gdy po miesiącu do niego wróciłem niestety sytuacja się piętrzyła , znów pojawił się łupież i zdecydowałam że niestety ten szampon nie jest dla mnie i mimo że z początku wydawało się że będzie dobry , to jednak się zawiodłam i w rezultacie nie zużyłam nawet połowy butelki.
    Zalety:
    • Piękny kokosowy zapach
    • Duża butelka wystarczy na długo
    • Wydajny
    Wady:
    • U mnie się nie sprawdził, po dłuższym czasie stosowania przesuszył mi skórę głowy i doprowadził do łupieżu
    Anencia
    24 maja 2017 o 11:13
    Nie bardzo
    Szampon kupiłam skuszona pojemnością i ceną oczywiście. Niestety na moich włosach się nie sprawdził . Na początku 2-3 mycia nie miałam nic do zarzucenia - włosy dobrze się rozczesywały , były miękkie i ładnie pachniały. Niestety z każdym myciem zauważyłam że szampon obciąża moje włosy i powoduje łupież :( robiłam kilka podejść do niego bo szkoda mi było wyrzucić wielką butlę szamponu. Niestety za każdym razem było to samo i wylądował w koszu. Duży plus za zapach bo obłędny
    Zalety:
    • ładny zapach
    • łatwe rozczesywanie
    • włosy po nim były miękkie i dobrze się układały
    Wady:
    • obciąża włosy
    • powoduje łupież
    • brak pompki
  • 6 marca 2017 o 13:26
    Lubię go
    Lubię ten szamponik +zapach!! +nie plącze włosów - wręcz przeciwnie. Mogę je po umyciu z łatwością rozczesać palcami +odżywia i nawilża przy regularnym stosowaniu +nie powoduje nadmiernego przetłuszczania się włosów i nie nasila powstawania łupieżu (z czym często się spotykam testując różne szampony) +bardzo wydajny i niedrogi Oczywiście używam szamponu na zmianę z innymi sprawdzonymi przeze mnie. Używanie jednego rodzaju szamponu nigdy nie służyło moim włosom.