Szampony do włosów

TRESemme Keratin Smooth, Shampoo Wygładzający szampon do włosów puszących się i pozbawionych blasku (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 162 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 maja 2024 o 9:06
    mocno myjący szampon, trochę wygładza, bo ma silikony, ale bez odżywki i tak nie ma mowy o rozczesaniu włosów
    Wiem, że ten szampon był oferowany przez Wizaż do testów, ale nie udało mi się załapać. Od bardzo dawna nie mam dość szczęścia, by otrzymać kosmetyki z Wizaż choć do testów choć zgłaszam się często (może jestem za stara?......). Recenzje wciąż piszę. O kosmetykach, które sama kupuję. Mam też pewną satysfakcję z ich pisania, bo dostaję wiele pochwał, więc wygląda na to, że komuś te recenzje się przydają. Rzuciłam tylko okiem na ogólną ocenę szamponu TRESemme Keratin Smooth, która jest bardzo wysoko i postanowiłam kupić. Słusznie? Niekoniecznie. OPAKOWANIE Mam ogromną pojemność - 700 ml, bo taki akurat był w promocji w Ross. Niekoniecznie jest to najwygodniejsze i trochę się martwię jak go skończę (pewnie pomoże w myciu pędzli). Butelka ma wygodne otwieranie i dozuje tyle ile trzeba. Grafika obojętna (lubiłabym coś pięknego. Nikt chyba nie wymyślił jeszcze opakowań w oparciu o obrazy impresjonistów. To by było coś!). SKŁAD Nie mój ulubiony. Zazwyczaj kupuję z łagodniejszymi detergentami, niż SLS-y. Poza tym w składzie, dość wysoko na liście, silikony. To wyjaśnia wygładzające i przeciwpuszące działanie. DZIAŁANIE Moje włosy są za ucho, cienkie, dość gęste, farbowane. Trudno je rozczesać. Mają tendencję do puszenia się. Szampon dobrze się pieni, więc z pewnością jest wydajny, bo dużo nie trzeba (jak ja biedna istota to zużyję? Nie mam aż tak wielu pędzli a mój significant other głowę goli do zera). Zapach szamponu jest OK, ale ani nie umila mycia, ani nie trzeba zatykać nosa. Ot, może być. Niestety szampon pomimo silikonu i tak czyni włosy trudne do rozczesania (nawet z odżywką lub maską). Nie jest to typowy plątacz i sianotwórca, ale i tak daleko mu brakuje do tego by włosów nie plątać (a mówimy o włosach krótkich). Po umyciu włosy są niezłe. Mniej się puszą i są gładsze niż przy niektórych innych szamponach (ale oczywiście szampon nie użyty solo, tylko wspomagany). Mam niestety wrażenie, że szampon jednocześnie powoduje, że włosy szybciej się przetłuszczają. PODSUMOWUJĄC Dla moich włosów nic nadzwyczajnego. Ani specjalnej przyjemności używania, ani specjalnie dobrych efektów. Skąd więc takie dobre opinie na Wizaż? Oczywiście każdy ma inne potrzeby i inne oczekiwania. Mam nadzieję, że te dobre opinie nie wynikają z tego, że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
    Zalety:
    • wydajny
    • nie podrażnia
    Wady:
    • plącze włosy
    • efekt wygładzenia i antypuszenia jest niewielki
  • 17 kwietnia 2024 o 19:55
    dzięki niemu włosy się nie puszą
    Moje włosy są bardzo niesforne, elektryzują się i puszą dlatego potrzebują kosmetyków które je zdyscyplinują. Ten szampon sprawdził się super, dzięki niemu włosy ładnie się układają, są miękkie w dotyku. Nie plączą się przy rozczesywaniu, nie puszą się ani nie elektryzują. Szampon ma dosyć gęstą konsystencję i fajnie się pieni dzięki czemu jest bardzo wydajny.
  • 10 kwietnia 2024 o 7:20
    Kocham ten szampon
    Szampon jest w plastikowej butelce o pojemności 400 ml, konsystencja jest gęsta, kreowa, bardzo dobrze się rozprowadza po włosach, jest wydajny, pięknie pachnie, perfumowy. Włosy są dokładnie oczyszczone, przyjemne w dotyku, mniej się puszą.
    morelki
    9 kwietnia 2024 o 18:08
    Bardzo dobry
    Szampon pięknie pachnie, zapach długo utrzymuje się na włosach. Pieni się dobrze i jest wygodny w użyciu. Włosy po zastosowaniu zyskały miękkość i blask a do tego łatwo się rozczesują. Wrócę do niego z pewnością!
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 9 kwietnia 2024 o 8:51
    Szampon dzialajacy natychmiastowo
    Z szamponu korzystam juz trzy tygodnie. Szampon jest bardzo wydajny, ma dobra konsystencje, nie za rzadki nie za gesty. Bardzo dobrze rozprowadza sie go na wlosach. Szampon dobrze sie pieni i bardzo pieknie, przyjemnie pachnie, a jego zapach na wlosach pozostaje na dlugo- do nastepnego mycia wlosow na pewno. Szampon swietnie radzi sobie z wlosami, ktore mocno sie pusza. Od kad uzywam tego szamponu nie mam probemu z puszeniem sie i elektryzowaniem wlosow. Wlosy sa miekkie w dotyku, nie mam potrzeby uzywac prostownicy od kad stosuje ten szampon. Wlosy po nim wygladaja na zdrowsze, lsniace i zdrowe. Goraco polecam wszystkim, ktorzy chca miec piekne i zdrowe wlosy. Ja na pewno nie raz kupie wlasnie ten szampon.
    Zalety:
    • wydajny
    • piekny zapach
    • wygladajacy
    Wady:
    • Nie zdazylam zauwazyc wad produktu.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl