Bazy pod makijaż

Catrice Prime and Fine, Smoothing Refiner Wygładzająca baza pod makijaż

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

ev6
    18 marca 2017 o 14:23
    nie na całą twarz - ale punktowo super
    Zacznę od tego, że ta baza nie sprawdza się u mnie jako baza pod podkład na całą twarz (i z tego co widzę, takie jej stosowanie u wielu osób też się nie sprawdza). Natomiast idealnie zachowywała się u mnie nakładana jako rodzaj optycznego korektora (oczywiście też pod podkład) na przykład w okolice oczu. Dawała bardzo fajny efekt wygładzenia linii czy zmarszczek. Nakładałam ją w ten sposób zawsze w bardzo małej ilości. Być może ta rada przyda się osobom, którym baza się nie sprawdziła i nie wiedzą, co z nią zrobić - spróbujcie nałożyć inną bazę, jakiej zawsze używacie, na całą twarz, a po wchłonięciu na to małą ilość Catrice prime and fine, później już podkład jak zawsze. U mnie stosowana w ten sposób bardzo dobrze się sprawdzała. Odejmuję jedną gwiazdkę za to, że nie jest to produkt uniwersalny (sama nie sprawdza się na całej twarzy, tylko jako produkt punktowy) oraz za niespełnione obietnice pt. wygładza pory. Otóż nie, porów nie wygładza ani nie zmniejsza. Do tego celu polecam serdecznie bazę AA kierowaną właśnie dla problemu rozszerzonych porów, która oprócz optycznego ich wygładzenia, ze względu na swój skład faktycznie działa na pory ściągająco. Poza tymi minusami, jako produkt do użytku punktowego mogę ją polecić.
  • 3 sierpnia 2015 o 11:59
    Fajny produkt.
    Jest to moja pierwsza baza pod makijaż i jestem bardzo zadowolona. Dobrze wygładza i nawilża twarz. Produkt tani i jest dobrze dostępny. Dobrze sie rozprowadza, gdyz jest sliska. Posiada ładne i trwałe opakowanie. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    MdM
    26 maja 2015 o 12:13
    nie jest taka zla
    Mam cere raczej normalna ze spora iloscia rozszerzonych porow, ale od kilku miesiecy chodze na zabiegi laserowe, ktore sprawily, ze moje pory zmniejszyly sie o ponad polowe. Baz wygladzajacych mialam juz sporo: Clinique, MAC, Armani, Smashbox, Sephora, GoodSkin (najlepsza!). Baza Catrice jest bardzo silikonowa, jak bazy Smashbox czy marki wlasnej Sephora. Swietnie sie rozprowadza, gdyz jest sliska. Od razu po nalozeniu faktycznie widac roznice, skora jest matowa i lekko wygladzona. Na to nakladam podklad, a na to puder sypki (wszystko w malych ilosciach, tak aby skora nadal wygladala naturalnie. Nie znosze efektu tapety). Baza zostawia po sobie lekko fioletowo/niebieski kolor, co mi sie nie podoba, ale po nalozeniu podkladu tego nie widac (nie mozna jej wiec stosowac solo). Nie zatyka porow, jesli nie uzywa sie jej codziennie. Gdy przez tydzien uzywalam jej kazdego dnia, zaczely mi sie robic zaskorniki, wiec polecam ja tylko od swieta. Kwestia wydajnosci to kwestia czestotliwosci stosowania. Nie zauwazylam by drastycznie przedluzala trwalosc makijazu, ale przez pierwszych kilka godzin na pewno buzia wyglada na bardziej matowa (szczegolnie zauwazalne jest to, gdy nalozy sie baze tylko na polowe twarzy). U mnie efekt wygladzenia i delikatnego zakrycia porow utrzymuje sie dosyc krotko, powiedzialabym, ze okolo 2-3h. W zaleznosci od kremu uzytego pod nia baza moze sie walkowac. Opakowanie nie powala uroda, ale jest praktyczne, okragly, zamykany sloiczek. Nie wiem czy kupie ponownie, poniewaz znalazlam baze GoodSkin, ktora jest najlepsza i na pewno jej nie zamienie na zadna inna. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 2 października 2014 o 13:16
    nie polecam
    Plusy: -ładne i trwałe opakowanie - delikatnie wygładza, troszkę maskuje pory i drobne linie Minusy -podkład dość ciężko się na niej rozprowadza, nie stapia się ze skórą. Podkład dużo lepiej wygląda nałożony sam, bez tej bazy (stosowałam z podkładami Loreal Infallible i Eris Matt Precio) -twarz po użyciu tej bazy bardzo szybko zaczyna się mocno przetłuszczać,w efekcie czego podkład schodzi z twarzy i makijaż zaczyna wyglądać mało świeżo Ogólnie: podkład dużo lepiej wygląda i trzyma się nałożony bez tej bazy co całkowicie ją dyskwalfikuje,gdyż nie ma sensu nakładać na twarz dodatkowej warstwy . Na pewno nie kupię ponownie. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: około 1/3 pierwszego
  • 21 lutego 2014 o 23:18
    Nieeeeee, co to ma być??
    Nie wiem od czego zacząć... Nie wiem co to niby wygładza, chyba palce. Skóry na twarzy nie wygładza, porów nie maskuje, skóra po aplikacji jest tłusta i jakaś taka nie nadająca się do malowania. Podkład się na tym dziadostwie ślizga. Śmierdzi. Jestem zdegustowana tym produktem. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: połowa pierwszego i ostatniego

Zobacz także inne Bazy pod makijaż