Kupiłam zachęcona opinią pani w drogerii. Zastanawiałam się między odcieniem brzoskwiniowym, a beżem, w końcu padło na NUDE. Piękny, nudziakowy odcień, lekko przyciemniający usta. Chyba najładniejszy błyszczyk, jeśli chodzi o kolor z całej mojej kolekcji. Odkąd go noszę, co rusz słyszę komplementy na temat moich ust, które z natury są dość wąskie.
OPAKOWANIE:
Błyszczyk mieści się w plastikowej tubce z (chyba) metalową nakrętką. Opakowanie dobrze leży w dłoni, patyczek jest dość długi, a gąbeczka do nakładania lekko zagięta, nie mam najmniejszego problemu z aplikacją.
KOLORYSTYKA:
Do wyboru jest chyba ok. 10 kolorów (beż i brzoskwinia są najbardziej neutralne), ale nie ma też co zrażać się do mocniejszych kolorów, bo na ustach kolor nie jest żarówiasty (mam na myśli czerwienie i róże).
Jedyny minus jaki widzę, to pojemność, tylko 4ml, a nie widać tego, bo opakowanie z dość grubego plastiku sprytnie to kamufluje.
KONSYSTENCJA:
Błyszczyk ma dość gęstą konsystencję, jest dość ciężki, to takie połączenie kryjącej szminki z błyszczącą taflą. Tuż po nałożeniu troszkę się klei, ale potem klejenie znika. Pozostaje piękna, błyszcząca tafla koloru bez drobinek (!). Usta nie są po nim wysuszone, powiedziałabym nawet, że są nawilżone.
SKŁAD:
W składzie znajduje się olejek jojoba, masło shea, jest też filtr spf10 , a usta przepięknie błyszczą. Wielki plus za skład.
DZIAŁANIE I EFEKT:
Błyszczyk rzeczywiście sprawia, że usta są optycznie większe, na szczęście nie towarzyszy temu dodatkowe uczucie pieczenia i mrowienia. Tak jak pisałam powyżej, jeden z moich najładniejszych błyszczyków, jeśli chodzi o kolor.
TRWAŁOŚĆ:
Jakieś 2-3 godziny, nie ma rewelacji, ale nie jest też źle.
ZAPACH:
Błyszczyk ma delikatny, waniliowy zapach, który utlenia się po chwili.
CENA: Bez promocji ok. 35 zł, moim zdaniem w tym przedziale cenowym to jeden z najlepszych (obok paintów z L\'oreala).
WYDAJNOŚĆ:
Nie jestem błyszczykową maniaczką, wystarczył mi na prawie 2 miesiące nie do końca regularnego stosowania.
PODSUMOWANIE:
Bardzo dobry błyszczyk, ze świetnym składem i co ważne, BEZ DROBINEK. Chętnie skuszę się na inne kolory, szkoda tylko, że jest tak słabo dostępny.
Używam tego produktu od: 2 miesiace
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie