Cztery Pory Roku Ecodermine, Wyszczuplający balsam do ciała z eco kawą

mischa
    27 sierpnia 2014 o 19:30
    przyjemny skład, średni efekt
    po pierwsze - ten balsam z całą pewnością nie wyszczupla, nie działa antycellulitowo, nie rozgrzewa (jak napisano na etykiecie) - po prostu jest to zwykły balsam. mimo tego z całą pewnością nie szkodzi skórze, a dodatkowo jest tani jak barszcz. zapach jak wiadomo jest kwestia gustu, mnie odpowiada, poza tym nie jest zbyt intensywny. balsam nie zapycha skóry, szybko się wchłania, ale ciężko rozsmarowywuje (smuży na biało). efekt jest średni - skóra jest nawilżona, ale po kilku godzinach nie ma już po tym sladu. mam wrażenie, że na zimę byłby za słaby. na obecną pogode może być. jeszcze kupię, ale głównie ze wzgledu na cenę i skład. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: prawie 1 całe
    *****
    Zdecydowanie uwielbiam! Balsam wyróżnia się cudownym składem, równomiernie, szybko się rozsmarowuje, uroczo pachnie. Wchłania się stuprocentowo pozostawiając miłe wrażenie nawilżonej od środka skóry. Właściwości wyszczupalających nie oceniam, bo nie mam takich potrzeb, ale jako balsam nawilżający, ten i cała seria, są idealne. Pół gwiazdki mniej za glikol propylenowy. Używam tego produktu od: 1 mc Ilość zużytych opakowań: 1 i więcej
  • 2 lutego 2014 o 20:47
    Zwyklak
    Konsystencja nie jest tak tępa, jak w wersji ujędrniającej, ale też dość gęsta, a balsam długo się wchłania. Jednak rozsmarowuje się całkiem ok, więc w sumie konsystencja na plus. Niestety działanie żadne. Nie oczekiwałam cudów, bo w wyszczuplenie przez smarowanie nie wierze, jednak on z moja skórą nie robi nic. Mam nawet wrażenie, ze jej stan jest coraz gorszy. Na pewno nie ujędrnia, nie napina, skóra nie jest po nic w lepszym stanie. Na plus jedynie cena i brak parafiny w składzie. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 2 stycznia 2014 o 10:51
    Żurawinowy jest lepszy
    Seria tych balsamów wzbudziła moją ciekawośc od dawna. Jako, że się odchudzam i ćwiczę, uznałam, że dodatkowa pielęgnacja ujędrniająca nie zawadzi. Działania wyszczuplającego od balsamu nie wymagam, gdyż nie wierzę w bajki. ;) Balsam jest słabszą wersją swego żurawinowego brata. Trochę lepiej się wchłania, ma jakieś tam działanie, jednak dużo słabsze. Po żurawinowym skóra była dużo bardziej napięta, efekty były bardziej widoczne. Tymczasem kawowy balsam to takie tam smarowidło, które szybko wypada z pamięci. Poza ujędrnianiem, balsam trochę nawilża. Balsam jest gęsty, trzeba go dobrze rozsmarować. Nie podrażnia skóry, nie powoduje alergii. Jest niedrogi, wydajny i tani, ma fajne opakowanie. Można wypróbować, jednak bardziej polecam żurawinę. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 8 sierpnia 2013 o 20:03
    Kilka kroków za ujędrniającym bratem, ale wciąż jest dobrze! :)
    To mój drugi nabytek z tej serii :) Pierwszy -ujędrniający spisał się lepiej niż myślałam, ten natomiast jest o kilka kroków za nim. W momencie gdy poszukiwałam obydwu nie było po nich śladu, teraz są praktycznie wszędzie... i fantastycznie! :) Ja swoje kupiłam w Rossmannie jak tylko tam się pokazały i nawet moja mama kupiła sobie dwa swoje opakowania (od razu dwa wyszczuplające) Ale od samego początku chcę zaznaczyć że nie wierzę w takie głupoty w stylu "smaruj a Twoje ciało się wyszczupli". Balsamy czy chcę czy nie używać muszę. Mam taką wymagającą skórę że codzienne smarowanie to często nie relaksujący rytuał a zwykła konieczność, ale powoli staram się przestawić w swojej główce, że to wychodzi mi przecież tylko na dobre a że testować różności lubię więc mam przynajmniej frajdę szukać fajnych cen, fajnych produktów, otaczać się przyjemnymi zapachami balsamu i oczywiście zadbana skóra w dotyku jest absolutnie cudowna :) Z tym balsamem (i ujędrniającym) było ciut inaczej. Kupiłam go właśnie...dla przyjemności :) Pierwszy raz od... hm... bardzo dawna... Z racji tego że mam skórę bardzo suchą, wysuszoną wręcz, wiadomym jest że nie mogę stosować balsamów ujędrniających czy wyszczuplających na całe ciało bo to się dla mnie źle skończy....ale brzusiu, boczki, pośladki to już co innego :) Tzn zimą nie pozwoliłabym sobie na ten luksus, ale latem? :) nie mogłam nie skorzystać z okazji :) Tak więc szybko przejdę do właściwej recenzji :) Opakowanie poręczne, stabilne, wygodnie się trzyma w dłoni, jak również bezproblemowo stawia do góry dnem. Wygląda...zwyczajnie, dla mnie estetycznie, podoba mi się. Jedyne co, to nie lubiłam jak pod wpływem codziennego używania ścierały się srebrne literki. Na składach się nie znam kompletnie (chyba czas to w końcu zacząć nadrabiać...), ale fajnie jest czytać, tu na wizażu, że to co podaje nam producent nie mija się z prawdą. Tym bardziej jestem troszkę zdziwiona bo wszystkie testowane przeze mnie "eco kosmetyki" zawsze mnie uczulały, więc nawet nie zaczynałam pisać recenzji, a tu nic takiego nie miało miejsca :) Zapach. Dla mnie średnio ładny. Ani to świeże, ani delikatne. Szybko zaczął mnie męczyć. Aczkolwiek zdecydowanie krócej się utrzymuje niż ujędrniający brat :) Ale nie chcę narzekać... Po prostu mi nie podszedł i tyle. Konsystencja gęsta, treściwa. Może nie tak jak te ciężkie zimowe nawilżacze, ale jak na balsam wyszczuplający to nieźle się zdziwiłam. Co też nie jest na minus, po prostu stwierdzam fakt :) Rozsmarowanie jest przyjemniejsze (szybsze) w tej wersji niż w ujędrniającej ponieważ mniej bieli i troszkę szybciej się wchłania. Nie trzeba go wiele by dokładnie pokryć wybraną część ciała, więc jeśli mnie tak tyci balsam starcza na prawie 3 miesiące przy codziennym stosowaniu (wybranych miejsc, ale jednak) to wydajność musi być naprawdę dobra. A najważniejsze: działanie? Tu troszkę gorzej. Nie będę ukrywać że porównując wersję ujędrniającą a recenzowaną to ta pierwsza sprawiła że skóra była w lepszej kondycji. Bardziej zbita, gęsta, jędrna, elastyczna. Ja wiem, wiem że każdy z nich ma inne zadanie... ale mimo wszystko po poprzedniku skóra była jakby...zdrowsza? To nie tak że tu działanie było złe. Po prostu lepsze efekty widziałam po balsamie ujędrniającym, aczkolwiek ten też jest całkiem w porządku. Lekko ujędrnił, wygładził. Coś na co zawsze zwracam uwagę to oczywiście nawilżenie. Muszę przyznać że jak na produkt "wyszczuplający" nawilża całkiem przyzwoicie. Wiadomo że zimą czy jesienią odstawiłabym go w ciemny kąt, ale latem jest dobrze! Nic na brzuchu czy pośladkach się nie ciągnęło czyli skóra na brak nawilżenia nie narzekała :) Jak na balsam kupiony dla przyjemności - po prostu - to jestem usatysfakcjonowana :) W pasie centymetrów nie odjął, ale dodał chęci do dbania o własne ciało od tak, też dla frajdy a nie tylko z obowiązku :) Nie kupię tylko dlatego że poprzednik bardziej - może nie skradł serca, ale przypasował mi, a właściwie spodobał mi się efekt jaki zostawił na moim ciele :) Tego jednak nikomu absolutnie odradzać nie mam zamiaru. Jeśli tylko masz cierpliwość i czas poczekać rano 2 minutki dłużej (nooo może 3-4 ;) ) aż balsam się wchłonie to spróbuj jak sprawdzi się u Ciebie :) Krzywdy nie zrobi. Obiecuję :) A ja zaczęłam używać już jabłuszkowy (na całe ciało) i szczerze... nie mogę się doczekać aż będę mogła wystawić mu recenzję :) Używam tego produktu od: ok 2,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe - 250 ml