Wody toaletowe damskie

Loewe Aire Sensual EDT

Loewe Aire Sensual woda toaletowa 125ml

• 13 sierpnia 2020 o 6:13
    Mydełko
    Dobre mydło z osiedlowych delikatesów. Spodziewałam się zupełnie innego aromatu a tu takie bombelki. Świeży ale to nie jest ta świeżość DKNY czy Davidoffa, to świeżość mydlarni naszprycowanej różnego rodzaju produktami do kąpieli. Trwałość niezła 7/8h, a na ubraniu jakieś 10h. Raczej na dzień. Wiosna/lato. Nie kupię ponownie. Jeśli ktoś lubi tego typu zapachy to śmiało może sięgać, nie polecam zakupów na prezent i w ciemno.
    Zalety:
    • flakon
    Wady:
    • sam zapach
    W perfumerii
    Odylena
    15 marca 2013 o 13:15
    Wielkomiejski szyk.
    Ten zapach trafił do mnie przypadkiem. Mimo, iż nie jest intrygujący pierwszym przymiotnikiem, którym go określiłam, był wyraz: <b>ciekawy</b>. W tym zapachu na pierwszy plan wysuwają się <b>cytrusy</b>. Z biegiem chwil owym cytrusom rośnie kwiatowy ogonek - <b>lilię i jaśmin</b> czuję wyraźnie. Potem te mocne nuty stopniowo dusi<b> piżmo</b> zamieniając zapach w pudrowy, sensualny, nieco charakterny. Mimo, że dominują tu cytrusy nie jest to tylko zapach na sezon wiosna-lato. Dzięki pudrowym nutom piżma i bursztynu <b>względem pory roku staje się uniwersalny</b>. Dla mnie to zdecydowanie <b>kompozycja dzienna</b>, zapach jasny i wielkomiejski do noszenia do pracy, na zakupy, po prostu na co dzień. Jego esencją wydaje się być słodycz wzięta z kwiatów, cytrusów i drzew. Mimo swych radosnych nut cytrusów i kwiatów nie jest to zapach dla nastolatek. Paniom 20+ będzie pasował bardziej. Moim zdaniem nadaje się <b>dla kobiety młodej, żyjącej szybko w wielkim mieście</b>, której styl jest raczej klasyczny i minimalistyczny niż romantyczny, ale jednocześnie kobiecy i elegancki. Mały naszyjnik z pereł oraz ten zapach będą świetnie współgrały z klasyczną marynarką i prostą spódniczką. Kojarzy mi się również z pastelowymi kolorami. Buteleczka ciekawa, ładna. Mimo wszystko uważam, że zapach <b>nie jest wart aż takich pieniędzy</b>, mógłby być nieco tańszy, ponieważ nie jest to jeden z tych flakoników, które \'pachną luksusem\'. Jest po prostu przyjemny - brak mu jednak specyficznej, intrygującej głębi, której ja szukam w zapachach. Trwałość jest w porządku, od rana do wieczora mam go na skórze. Nie można przesadzić z ilością - może być zbyt intensywny, duszący. I podoba się mężczyznom :)
  • 2 listopada 2012 o 17:28
    Przyjemne i nic więcej :)
    Perfumy dostalam w prezencie, sama raczej bym sobie takich nie sprawiła bo po prostu nie do końca są w moim guście. Są z pewnością przyjemne dla nosa i otoczenia, ponieważ są lekkie, otulające i kobiece. Jednak nie da się ukryć, że są to perfumy delikatne, słodkie i dość &quot;proste&quot; żeby nie powiedzieć banalne. Nie zadowolą wielbicielek mocnych, intrygujących zapachów bo są zbyt pospolite. Nie można jednak o nich powiedzieć, że są brzydkie czy nijakie. Mogą się podobać ale nie są to perfumy wyszukane. Kobiece, słodkie, z lekkim pazurkiem w postaci piżma i cytrusowym ogonem. Idealne na co dzień dla kobiet, które lubią zapachy owocowo- kwiatowe. Na wieczór mogą być za delikatne. Zapach na pewno nie zadusi otoczenia, jest na tyle bezpieczny, że nadaje się też na prezent ale raczej dla starszej kobietki, sama mam 21 lat i wcale do zapachów tego typu mnie nie ciągnie. Mimo to czasami używam (jak siedzę w domu i się uczę albo na spacer z psem ;p) bo mimo, że nie do końca mój, to jest to zapaszek miły, radosny i nie denerwuje mnie a czasami bywa, że perfumy po paru godzinach mnie &quot;męczą&quot; bo dziwnie się rozwijają. Trwałość niestety średnia, max 5-6h ale na pewno mam oryginalne perfumy, bo prezent był zakupiony w sephorze :) Flakon świetnie odzwierciedla jego zawartość, proste, klasyczne i słodkie. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego 75ml
  • 28 października 2012 o 14:55
    To już gdzieś było...
    To jeden z tych zapachów, które są mi znane, które gdzieś kiedyś już wąchałam. Zupełnie niczym nie zaskakuje, jest raczej wtórny. Zaczyna się &quot;standardowo&quot; od cytrusów, najbardziej wyraźnie wyczuwam tu cytrynę. Po kilku minutach &quot;do głosu&quot; dochodzą kwiatki. Podobno jest tu frezja - ja jej nie wyczuwam, a zapach ten wprost uwielbiam. Te kwiatki kojarzą mi się z polnymi kwiatkami - w każdym razie nie są to raczej &quot;szlachetne&quot; kwiatki. Po kilku godzinach zapach staje się &quot;mydlany&quot; - właśnie to określenie najbardziej mi do niego pasuje. Aż w końcu po 4-5 godzinach znika zupełnie... Podsumowując... Wbrew nazwie nie znalazłam w tym zapachu nic, co by nasuwało skojarzenie z &quot;byciem Sensual&quot;. Raczej jest to zapach z grupy tych, których mnóstwo na drogeryjnych półkach - nieskomplikowany, niespecjalnie się rozwijający, ale na pewno &quot;nieszkodliwy dla otoczenia&quot; (za to plus 0,5 gwiazdki). Na co dzień pewnie niejednej się spodoba, ja jednak szukam dalej. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 2 próbki 2 ml
  • 26 września 2012 o 21:43
    Piękny zapach, ale by mógł byc trwalszy
    Piękny romantyczny zapach :) Idealny na co dzień jak i jakiś wyjątkowy dzień : D Zapach by mógł byc bardziej trwalszy... bo po kilku dobrych godzinach 5-6 on znika ze skóry jak i ubrań. Są wydajne bo próbka - 2 ml starcza na około 5-7 razy po 2 psiknięcia. Plusy: +Piękny romantyczny zapach + Wydajne + Dobre na co dzień jak i wyjątkowy dzień Minusy: - By mogły byc trwalsze Używam tego produktu od: Używałam około tygodnia Ilość zużytych opakowań: Próbka - 2ml