Kremy BB, CC i DD

Gosh BB CREAM podkład/ baza/ krem 03 Warm Beige
notino.pl
Gosh BB CREAM podkład/ baza/ krem 02 Beige
Gosh Copenhagen BB

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 stycznia 2025 o 23:17
    Świetny na codzień.
    Jestem posiadaczką bardzo jasnej, cery mieszanej z tendencja do niedoskonałości. Posiadam podkład w kolorze 01 sand, który zdecydowanie sprawdzi się dla bladziochów. Produkt jest dosyć wodnisty, łatwo aplikuje się na skórę i delikatnie można budować krycie od lekkiego do średniego. W przypadku niedoskonałości konieczne będzie posiłkowanie się korektorem. Trwałość nie powala, to typowy lekki podkład na 8 godzin w pracy biurowej. Absolutnie nie nada się w połączeniu z treściwą pielęgnacją. Zastyga, więc nie transferuje się w ciągu dnia ale nie jest to produkt typu beton. Na codzień owszem, ale nie na większe wyjścia. Na twarzy wygląda lekko i nie obciąża jej. Nie zauważyłam też aby zapychał. Minusem na pewno jest regularna cena i słaba wydajność. Produkt skończył mi się bardzo szybko ale kupiłam już drugie opakowanie. Nie nazwałabym tego kremem bb tylko właśnie lekko kryjącym podkładem. Ładnie aplikuje się gąbeczką, nie maże się ani nie ciastkuje. Produkt sprawdził mi się jako kosmetyk na codzień. Kupiłam już drugie opakowanie ale w promocyjnej cenie. Czy polecam? Myślę że tak.
    Zalety:
    • kolor dla bladziochów
    • nie zapycha
    • nie obciąża twarzy
    • komfortowa, lekka formuła
    nakate_
    14 stycznia 2025 o 1:35
    Krem jak krem, z podkładem niewiele wspólnego
    Skusiłam się na zamówienie tego kremu i mam mieszane odczucia. Niby jest to krem BB, który z zasady nie powinien mieć mocnego krycia, ale tutaj krycia nie ma praktycznie w ogóle. Jeśli ktoś ma idealną cerę to okej, ale jednak od kremu BB oczekuję, że będzie zakrywać jakieś niedoskonałości kolorytu skóry. Ten krem sam w sobie robi takie trochę nic, jest bardziej jak zwykły krem niż podkład. Po przypudrowaniu go jest już lepiej. Wzięłam najjaśniejszy odcień i akurat dużym plusem jest to, że kolor nie utlenia się i jest bardzo jasny, tak jak przy nałożeniu. W cenie tego kremu można kupić lepsze, zdecydowałam się na niego tylko przez kupon rabatowy, ale więcej tego zakupu raczej nie powtórzę.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja, której nie czuć na buzi
    • Wygodna tubka
    • Kolor nie utlenia się
    Wady:
    • Bardzo niskie krycie
    AnnMmz
    31 maja 2024 o 19:08
    Bardziej krem z odrobiną podkładu
    Jest to bardziej krem nawilżający z odrobiną podkładu. Na próżno szukać w nim jakiegokolwiek wyrównania czy nawet niewielkiego krycia. Mały plus za funkcję nawilżająca bez zapychania skóry. Bardziej sprawdzi się jako baza pod podkład lub puder sypki niż krem BB
    Zalety:
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Nie jest to BB
    • Twarz się świeci
    e_clat
    28 kwietnia 2022 o 13:35
    Nie dla wszystkich...
    Moja cera nie ma żadnych problemów ani niedoskonałość - oprócz faktu, że jest mieszaną. Szukałam lekkiego kremu BB, na wyjścia "do ludzi" i pod puder Sensai. Nakładany zwilżoną gąbką marmurkową rozprowadza się genialnie i utrzymuje dość długo. Nie powala stopniem krycia, ale na potrzeby make up "no make up" i dla osób z nieskazitelną cerą jest bardzo fajny.
    • nie zatyka
    • nawilża suche strefy
    Wady:
    • mógłby mocniej kryć
  • 14 kwietnia 2022 o 16:28
    Wiele czyli wszystko i nic
    Zdana na porady pracownika drogerii wybrałam krem BB firmy Gosh - podkład, baza i krem nawilżający w jednym. Przesuszona skóra (wiek, basen, dwa lata pracy w masce) spowodowała że chciałam wybrać coś delikarnie kryjącego i nie obciążającego dodatkowo skóry twarzy. Niestety pierwszy w mojej kosmetyczce produkt tej firmy nie skradł mojego serca. Krem nawilżający? Raczej tak. Baza pod podkład? Napewno. Podkład - zdecydowanie nie. Jeżeli ktoś ma skórę bez niedoskonałości, nie potrzebuje minum krycia lub chce ją po prostu delikatnie odżywić- spełni swoje zadanie. W mojej opiniibardziej sprawdziłby się na nałożenie go w domu, gdzie nie potrzebuje makijażu i możemy postawić na nawilżenie i domowy "look". Nie nadaje sie do stosowania go na skórę twarzy z niedoskonałościami, zamiast podkładu. Przy dlugotrwalym stosowaniu u mnie spowodował świecenie skóry policzków.
    Zalety:
    • fajna, kremowa konsystencja (nie spływa),
    • mimo ubogiej palety doskonale pasuje do mojego odcienia twarzy (najjaśniejszy- brak różowych tonów),
    • nie obciąża skóry twarzy, daje uczucie lekkiego nawijżenia.
    Wady:
    • w mojej opinii: totalny brak krycia, nie tuszuje nawet niewielkich niedoskonałości a nakładanie kolejnej warstwy mija się z celem,
    • nie nadaje się do rozprowadzania gąbeczką,
    • niestety w połowie opakowania uzyskiwałam po jego uzyciu efekt świecącej skóry (musiałam pudrować).