Peelingi do twarzy

Bourjois Radiance - Boosting Face Scrub Rozświetlający peeling do twarzy

• 10 sierpnia 2020 o 17:38
    Spodziewałam się po nim lepszego efektu.
    Więcej chciałam od tego peelingu od Bourjouis. Bardzo się nim rozczarowałam. Myślałam, że lepiej będzie ścierał naskórek. Największą zaletą tego produktu jest piękny pomarańczowy zapach. Pachnie niestety tylko podczas wylewania i w trakcie aplikacji jest już tylko delikatnie wyczuwalny. Jest kremowy, przyjemny, ale drobinek peelingujących można doliczyć się dosłownie na palcach. Bardzo słabo... Ja lubię porządne peelingi, mocno ścierające, ten takim się nie okazał. Nie zauważyłam, by jakoś fajnie faktycznie rozświetlał, ale efekt zmatowienia daje. Daje ocenę końcową 3.
  • 30 marca 2019 o 20:19
    Bardzo fajny produkt
    Drobnoziarnisty peeling o bardzo przyjemnym delikatnym zapachu. Stosuję na wilgotną skórę i dla mnie jest bardzo delikatny. Dobrze peelinguje skórę, nie podrażnia i pozostawia ją odświeżoną, miękką i delikatnie rozświetloną. Odpowiedni jako dopełnienie codziennej pielęgnacji. Nie jest wyjątkowym produktem jednak jest na pewno pozycją spełniającą podstawowe wymogi peelingu w tej cenie do codziennej pielęgnacji.
  • 10 sierpnia 2018 o 10:38
    Nic mi nie urwało :(
    Jakiś czas temu stosowałam, peeling jak peeling - bez szału - mimo, że uwielbiam te markę. Drobnoziarnisty o ładnym zapachu i to są jego główne atuty.
    Zalety:
    • struktura
    Wady:
  • 9 maja 2018 o 15:23
    Lubię
    Peeling wydobywa się dość łatwo (nie jest zbity), cudnie, owocowo pachnie, jest wydajny. Drobinki są dość ostre, ale to zawsze można sobie wyregulować (tarcie na mokro lub "półmokro"). Ładnie odświeża cerę, wygładza, twarz jest rozświetlona i zdrowo wygląda. Używałam dość dawno temu i byłam bardzo zadowolona. Jakoś ostatnio nie rzucił mi się w oczy. Pamiętam, że nie był tani w stosunku do ówczesnych cen. Dobry produkt.
    Drogeria Super-Pharm
  • 23 marca 2018 o 11:34
    Nie powalił
    Peeling ma dość duże drobinki które przy bardziej wrazliwej cerze mogą byc za ostre, chociaż są zawieszone w jakby kremie wiec dzieki temu efekt jest delikatniejszy. Jednak to ma być peeling więc wolałabym drobniejsze cząstki które dokładniej peelingują bez "sliskiego" efektu kremu, w którym będą się znajdować. Nie widzę rozświetlenia ale peeling cudnie pachnie owocami co jest plusem. Ogólnie produkt na takie 3,5 punkta
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • cząsteczki zawieszone w przyjemnym kremie
    • wydajny
    Wady:
    • dość ostre i duże drobinki