Peelingi do twarzy

Ginvera Green Tea Whitening Marvel Gel Delikatny żel - peeling złuszczający

• 26 stycznia 2020 o 14:14
    NAJLEPSZY kosmetyk jaki mialam w zyciu
    Przede wszystkim nalezy wiedziec jak go stosowac. Nie jest polecany do cery suchej i wrazliwej. Nie stosuje sie go na mokra skore, ale na sucha. Nalezy go zmyc po 2 minutach intensywnego wcierania w skore. Nie jest to ani zel do mycia twarzy, ani peeling. Zel ma za zadanie zwezac pory i robi to, gdy jest umiejetnie stosowany. Po 2 tygodniach pory sa oczyszczone i widocznie zwezone. Ginvera nest podmarka Bio-essence, ktory ma w swojej ofercie exfloating gel z royal gelly.
    Zalety:
    • Idealne dzialanie
    Wady:
    • Dostepnosc
  • 3 listopada 2014 o 13:01
    Najlepszy peeling na świecie!
    Używałam już naprawdę wiele peelingów, ale żaden nie przypadł mi do gustu, tak jak ten! Cudownie oczyszcza, mam wrażenie, że po użyciu, moja skóra wręcz piszczy z radości :D Po dłuższym stosowaniu, cera jest jaśniejsza, blizny potrądzikowe blakną, a przykrych niespodzianek jest mniej. Jak po każdym peelingu rozszerzone pory są mniej widoczne, ale, żeby pozbyć się ich na dłużej - nie ma tak łatwo. Cenię jednak ten kosmetyk za to, co robi dla mojej skóry, bo jeszcze nie spotkałam takiego, który byłby idealny w stu procentach, ale jeśli moja skóra dzięki niemu wygląda lepiej, to jest dobrze :) Używam tego produktu od: roku (z przerwami) Ilość zużytych opakowań: trzy
    Rerera
    2 listopada 2014 o 18:33
    odrazu go pokochałam
    zel widze ma skrajne opinie. ja należę do ludzi którzy go uwielbiaja. Przed zakupem warto się bardzo zastanowic nad nim bo nie będzie fajny dla każdego. Żel jest specyficzny, ma dzwiną żelowo-glutowata konsytencje która łatwo spływa z twarzy. Ja nie stosuje go jak typowy żel do mycia twarzy tylko jak żel który ,,rozpuszcza\'\'naskórek. Nakładałam na zwilżoną twarz i trzymałam chwilkę na twarzy po czym zmywałam obficie wodą. Po zmyciu twarz jest miękka, rozjaśniona, naskórek tak jak mówiłam wcześniej jakby rozpuszczony;) To nie jest peeling mechaniczny ale też ne jest to typowym peeling enzymatyczny(jest delikatniejszy) skóra nie piecze po zastosowaniu żelu. Ja go uwielbiam. Uzywałam go kiedyś przez jakiś czas. Był bardzo nie wydajny za to minusik. Podsumowując nie każdemu się spodoba. Trzeba liczyć się z jego specyfiką, żel jest inny niż wszyski inne żele, czy peelingi. Dla mnie jest skuteczny ale co skóra to inne obyczaje i reakcje. Używam tego produktu od: kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 13 czerwca 2014 o 16:28
    Przereklamowany dziwak.
    Żel Ginvera kupiłam parę lat temu, zużyłam jedna tubkę i zapomniałam o tym kosmetyku. Niedawno dostalam od koleżanki kolejną. Przyszła pora na wystawienie recenzji. Nie ukrywam, że za pierwszym razem do zakupu produktu zachęciła mnie obietnica dokładnego, delikatnego oczyszczenia. Oglądając zdjęcia z całego procesu mycia myślałam sobie \'wow, to jest to\'. Niestety, praktyka mocno weryfikuje teoretyczne wyobrażenia :) Żel zamówiłam na eBayu - dwa lata temu za tubie zapłacilam chyba $20 z wliczoną w koszty wysylką z Singapuru. Paczka przyszła szybko, kosmetyk był zabezpieczony i zapakowany w oryginalne plastikowe pudeleczko. Tubka jest zgrabna i ładnie wygląda. Dozownik w formie dzióbka bardzo wygodny - nie da się przedawkować ;) Żel jest gęsty, zielonkawy, pachnie zieloną herbatą. Przyjemnie ślizga się po skórze. I tu kończyłyby się jego zalety. Nie zauważyłam obiecanego oczyszczenia - mam wrażenie, że produkt nie robi nic, nie złuszcza, nie pilinguje, nie oczyszcza. Farfocle, które tworzą się podczas mycia to nie naskórek, wągry czy inne zanieczyszczenia a sam kosmetyk, ktory w ten właśnie sposób się grudkuje po aplikacji na skorę. Może jakoś dałabym radę przełknąć to, ze nie usuwa wągrów niczym odkurzacz, gdyby żel mył. Ale on nie myje, zawsze trzeba doczyścić skore mleczkiem/płynem micelarnym. $20 za coś, co nie działa? Przesada. Po własnych doświadczeniach, zużyciu prawie dwóch tubek - nie polecam. Kosmetyk jest drogi, trudno dostępny. Za jego cenę można kupić lepsze oczyszczacze - może nie zadzialają od razu, ale przy regularnym używaniu na pewno zauważymy różnice. Przy żelu Ginvera skóra wygląda tak samo przez cały czas kuracji. Nie warto zawracać sobie głowy tym egzotycznym dziwakiem. Używam tego produktu od: Dłużej niż rok Ilość zużytych opakowań: Więcej niż 1
    *kotek*
    15 maja 2014 o 22:12
    Mój HIT dla cery mieszanej!
    Właśnie jestem w trakcie stosowania chyba już mojego 6-ego opakowania... a muszę przyznać, że niewielu kosmetykom pozostaję tak wierna! Peeling jest idealny dla mojej mieszanej, problematycznej cery z poletnimi przebarwieniami. Prawie wszystkie peelingi mechaniczne mnie podrażniają (również te dermokosmetyczne), a te enzymatyczne zazwyczaj nie są tak efektywne. Ginverę stosuję co kilka dni, czasami częściej - w zależności od potrzeb. Dzięki peelingowi nie mam już problemu z suchymu skórkami, wągry znikają lub stają się wyraźnie mniejsze a cera wydaje się być bardziej ujednolicona i jaśniejsza. Ciekawostka: przeczytałam gdzieś że Loreal chciał odkupić od producentów Ginvery ich recepturę, nie zgodzili się :) Używam tego produktu od: 5 lat (z przerwami na inne - jendak zawsze wracam) Ilość zużytych opakowań: 6 pełnych opakowań 60ml
    Zalety:
    • od razu usuwa martwy naskórek
    • ujednolica, rozjaśnia cerę
    • wydajny
    • bezzapachowy
    Wady:
    • cena (jednak warto)