Olejki do twarzy

l'Orient Olej arganowy BIO

• 5 stycznia 2021 o 17:10
    organowy bio
    Uwielbiam olejki (prawie wszystkie, tylko kilka się u mnie mniej sprawdza). Arganowy jest jednym z tych do których wracam często (z przerwami ma inne olejki). W codziennej pielęgnacji mojej twarzy kilka kropli olejku to konieczność. Olejki z l`Orient nie są z tych najtańszych, ale niemniej często je kupuję. Zależy mi, by olejek był organiczny. Olejek stosowany tylko do twarzy (nawet dwa razy dziennie) jest niezwykle wydajny, więc cena jest OK. Olejki odkryłam całkiem późno (za wyjątkiem rycynowego). Dla mojej skóry sprawdzają się świetnie. Sam krem jest dla mnie zdecydowanie niewystarczający. Natomiast olejek arganowy jest raczej olejkiem polecanym dla skóry dojrzałej. Dla młodszych osób lżejsze olejki, z mocnym działaniem przeciwtrądzikowym, mogą być znacznie lepsze.
    Zalety:
    • wszystkie zalety olejku arganowego
    • olejek organiczny
    Wady:
    • bez wad
  • 19 stycznia 2018 o 22:01
    Niestety nie dla mnie.
    Kupiłam zachęcona opinią pani ekspedientki w Mydlarni u Franciszka jak poszłam tam kupić mydło z Aleppo, którego jestem już od lat fanką. Szarpnęłam się od razu na dużą butelkę, bo poprostu bardziej się opłaca. Cena jest wysoka, no ale to przecież oryginalny produkt wysokiej jakości... Miał zdziałać cuda, zrobić ze mnie bóstwo. Stosowałam na twarz; po peelingu (peeling robiłam dwa razy w tygodniu) i toniku wklepywalam kilka kropelek oleju i robiłam sobie masaż, jak się wchłonął to szłam spać, żeby tego "złota Maroka" w poduszkę nie wcierać. Na początku efekt był nawet ok. Skóra gładsza, ładnie nawilżona i odżywiona. Niestety po ok. dwóch tygodniach stosowania miałam wysyp, naprawdę mega wysyp. Pory były pozapychane. Skóra wyglądała na brudną i zaniedbaną. Musiałam odstawić olej. Ze względu na cenę trochę szkoda było mi zużyć oleju na włosy. Dałam go mojej mamie, żeby sobie spróbowała na noc na twarz używać. Mama ma bardzo suchą skórę, a ja mieszaną z mocno przetluszczajaca się strefą T. U mojej mamusi ten olej sprawdził się bardzo dobrze. Tak dobrze, że kupiłam jej jeszcze dwie buteleczki. Świadczy to o tym, że sam produkt jest bardzo dobry, ale niestety nie dla każdego. Ja dla siebie nie kupię więcej, ale dla mamy pewnie jeszcze nie jeden raz, bo sobie bardzo go chwali. Minusem jest cena i ten intensywny zapach, ale to pewnie świadczy o naturalności produktu. Na minus oceniam też dostępność, bo jedynie w Mydlarni u Franciszka widziałam go, czyli jak ktoś jest z małej miejscowości to raczej ciężko mu samemu kupić. Dobrze, że jest w ciemnej butelce, bo to chroni właściwości oleju. Polecam ostrożnie próbować, bo może się okazać, że tak jak u mnie się zupełnie nie sprawdzi. Kupię go ponownie, ale nie dla siebie tylko dla mamy.
    leewela
    17 stycznia 2017 o 17:20
    Wspaniały
    Olejek super nawilża, nakładam na noc a rano moja skóra jest miękka, nawilżona i ma bardzo ładny kolor . W 100% naturalny, niezapychający. Dobry również do stosowania na suchą skórę dłoni. Można go kupić taniej w imieniny Franciszka, więc cena nie aż tak wygórowana, a produkt bardzo wydajny :)
  • 17 stycznia 2017 o 13:44
    Produkt ok!
    Produkt ten stosowałam na skórę głowy w celu eliminacji wypadania moich włosów. Na początku używałam nawet na całą noc i spałam w ręczniku w celu ogrzania, później tylko 30 min przed myciem. Efekt przy regularnym stosowaniu jest naprawdę fajny! Produkt nie da efektu natychmiastowego więc trzeba trochę odczekać. Włosy i tak wypadały ale ich kondycja była lepsza :) Próbowałam zastosowania na twarz. Mocniejsze nawilżenie było rano ale nie powiedziałabym, że większe niż przy zastosowaniu jakiegokolwiek kremu na noc... Zapach niestety nie zachwyca ale przynajmniej wiadomo że naturalny :) Mega wydajny! Jak dla mnie cena jest duża - konkurencyjne firmy mają niższą i lepszą aplikację - np przez pipetę która pomaga w lepszym dawkowaniu i nie wylewania się produktu.
    asiek95
    5 października 2016 o 15:20
    Świetny!
    Dla mnie rewelacja! Jeden z pierwszych produktów tej firmy jaki udało mi się na sobie przetestować. Od dawna chciałam zacząć przygodę z naturalnymi olejami, jednak obawiałam się o swoją mieszaną cerę. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez codziennego, wieczornego rytuału, kiedy na twarz oraz na ciało nakładam olej. Olej arganowy jak w tym przypadku powinien być nierafinowany i tłoczony na zimno, co tłumaczy też jego naturalny zapach. Stosowany na lekko wilgotną skórę, genialnie się wchłania, a zapach zostaje na kilka minut-później znika. Skórę mam po nim miękką i delikatną, świetnie chroni ją przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi- słońcem czy wiatrem :) Świetnie sprawdził się także do olejowania włosów. Ja raz na tydzień zostawiam olej na całej długości włosa na około 15-20 min przed myciem, zawijam ręcznikiem, a potem spłukuję i myję szamponem, żeby usunąć olej, który pozostał i gotowe! Sto razy lepszy niż "olejki" do włosów, które super pachną, ale za to olej arganowy mają na przed ostatnim miejscu w składzie! :) Polecam :)