Szampony do włosów

Kerastase Specifique, Bain Stimuliste GL Kąpiel do włosów przerzedzonych i wypadających

• 6 października 2021 o 7:35
    Produkt, który faktycznie działa
    Szampon dostalam razem ze sprayem hamującym wypadanie włosów od mamy na gwiazdkę. Jednak zanim zużyłam swoje zapasy szamponowe, musiał dłuższą chwilę poczekać na swoją kolej :) Szampon pięknie pachnie. Obawiałam się, jak przy niektórych tego typu produktów, że nie będzie się pienił i mocno kołtunił włosy. Jednak nic takiego nie miało miejsca. Wystarczy dosłownie odrobina, aby umyć całe włosy, a już po pierwszym myciu włosy są gładkie, sprężyste, lejące, tworzące efekt tafli. Efekt super! Po ok. 2 tygodniach stosowania zauważyłam nowe, bardzo liczne, baby hair, których było pełno na całej głowie. Dodatkowo unosi włosy od nasady i sprawia, że nie są oklapnięte. Szampon może nie należy do najtańszych, ale przynajmniej mamy pewność, że przyniesie efekt, a nie wyrzucimy pieniędzy w błoto. Ja jestem bardzo zadowolona :)
    Zalety:
    • działanie
  • 16 września 2016 o 10:05
    Rewelacja!
    Cześć :) Mając złą kondycję włosów po ciągłym farbowaniu, stwierdziłam, że wypróbuję droższe produkty. Zakochałam się w tej marce (co prawda nie każdy ich produkt, który stosowałam mnie przekonuje, ale ten jest akurat najlepszy). Trudno w to zapewne uwierzyć, ale po ok. 2 tygodniach od stosowania pojawiły się u mnie baby hair. Wyraźnie czułam pod palcami rosnące włoski na całej głowie. Produkt wzmacnia moje cienkie włosy, nadaje im odpowiednią teksturę, a co najważniejsze unosi u nasady :) Nie obciąża ich. Spełnia moje największe oczekiwania. Zdecydowanie wart swojej ceny!
    Brook
    8 grudnia 2014 o 17:58
    Skuteczny
    To był mój pierwszy szampon z tego przedziału cenowego i nie zawiodłam się.Kiedy zaczęły mi wypadać w nadmiarze włosy zakupiłam zarówno ten szampon- poleciła mi go Pani sprzedająca w sklepie fryzjerkim, z drugiej strony zaczęłam też jednocześnie stosować suplement diety Merz Special na włosy.Po 3 tygodniach wypadanie znacznie się zmniejszyło, a po miesiącu ustało.Moje cienkie włosy po umyciu szamponem były zupełnie inne w dotyku- czułam różnice na plus.Stały się grubsze( a może poprostu sztywniejsze), wygładzone i odżywione.Zdecydowanie szybciej też rosły. Jedyny minus poza ceną to szampon musi działać silnie, ponieważ wysuszył mi znacznie skórę glowy- łupież.Ustał po skończeniu kuracji szamponem i olejowaniu skóry głowy.Szampon bardzo wydajny,wystarczy mała ilość by się bardzo pienił.Jeśli komuś wypadają włosy szampon mogę zdecydowanie polecić. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 19 czerwca 2014 o 18:26
    stymuluje do wzrostu, dodaje objętości
    Nie jestem fanką Kerastase, ale ten szampon jest świetny i nie ma sobie równych. Zaczęłam stosować serię Specifique Prevention (do włosów z tendencją do wypadania) około 6 lat temu. Po jakimś czasie ulepszyli formułę i nazwali Prevention GL, a teraz w sprzedaży jest następca Stimuliste GL. Widzę, że labolatoria Kerastase naprawdę pracują i udoskonalają tą serię. Ja stosowałam wszystkie wersje i byłam nimi zachwycona. Mam włosy delikatne, cienkie, z tendencją do wypadania. Szampon zlikwidował ten problem i następne butelki kupowałam już tylko aby podtrzymać efekt. Mam wrażenie, że włosy rosną mi po nim szybciej, są lekko uniesione i fryzura wygląda na pełniejszą. Szampon jest bardzo wydajny. Myję włosy codziennie i butelka 250 ml starcza mi na 4 miesiące. Zapach poprzednich wersji był bardzo męski. Stimuliste GL jest trochę słodszy (przypomina mi zapach tic tacków). Przy intensywnym wypadaniu polecam stosować razem z ampułkami Kerastase Aminexil (osobna recenzja). Używam tego produktu od: z przerwami od ponad 6 lat Ilość zużytych opakowań: ok 20 butelek 250 ml
  • 23 stycznia 2014 o 17:26
    szału nie ma
    Kupiłam ten produkt,bo zachwyciłam się ogólnie marką Kerastase u fryzjera. Wzięłam ten, bo w końcu najlepiej brać wg potrzeb włosów. Cena nie najciekawsza, ale pomyślałam trudno niech stracę. Po pierwszym użyciu no ok, fajnie. Z każdym kolejnym wypadało mnóstwo włosów, A PRZECIEŻ TO SZAMPON PRZECIW WYPADANIU!!!! Po kilku użyciach odłożyłam do szafki. Nwm czy jeszcze kiedykolwiek do niego wrócę, może komuś oddam. +zapach +wydajność +konsystencja I to by było na tyle plusów, rzeczy, które są dla mnie w szamponie mniej istotne. -wypadanie, co akurat w tym produkcie jest totalnym absurdem -cena wywalona z kosmosu, ale płaci się w końcu za markę Zastanawiam się czy kiedykolwiek kupię coś jeszcze z tej marki. Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: trochę