Płukanki do włosów

Joanna Ultra Color System, Płukanka do włosów niebieska

Bodyland.pl
Joanna Ultra Color System niebieska płukanka do włosów siwych blond i rozjaśnionych 150ml

• 15 grudnia 2022 o 18:00
    Jest ok
    Plukanka do wlosow jest bardzo praktyczne w użyciu włosy są po niej rozjasnione bez złotych czy żółtych odcieni. Jakość produktu jest ok. Cena jest niska wiec to plus jes5 duzy. Ogolnie fajna jest.
  • 29 października 2021 o 20:55
    Fioletowa a nie niebieska
    Dobra płukanka, jak wszystkie inne w zasadzie. Oceniam akurat tą, ponieważ nazwa sugeruje inny produkt. Płukanka zawiera barwnik fioletowy acid violet 43, brak barwnika niebieskiego. Jeśli ktoś szuka niebieskiej płukanki do niwelowania rudych tonów, to nie jest to odpowiedni produkt. Nadaje się do usuwania żółtych tonów, jak już podaje producent na odwrocie butelki. I tu spełnia swoją funkcję jak każda tego typu płukanka. Ja lubię te produktu bardziej niż szampony. Efekt jest natychmiastowy, oczywiście trzeba uważać aby nie zrobić zbyt dużego stężenia bo wtedy efekt glona lub fioletu murowany. Jak każda Płukanka lekko wysusza, więc przed płukaniem nakładam odżywkę, spłukuje, potem płukankę i na końcu jeszcze odżywkę i ponownie spłukuje. To zapobiega przesuszeniu a efekt tonowania jest widoczny. Utrzymuje się przez kilka dni, w zależności od częstotliwości mycia włosów. W zasadzie sprawdza się tak samo dobrze jak płukanki delii czy cameleo, nie widzę różnicy. Na plus lepsze opakowanie, z małym otworem, z którego łatwiej wylać produkt, nie brudząc wszystkiego dookoła.
    Zalety:
    • Tani, polski produkt
    • Łatwo dostępny
    • Ochładza blond włosy
    • Wydajny
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Lekko przesusza
  • 21 grudnia 2020 o 10:56
    Fajna sprawa!
    Plukankę postanowilam wypróbować z polecenia i nie zawiodłam się. Muszę dodać że jestem naturalną blondynka ale mialam jakieś przygody z farbowaniem więc moje włosy maja refleksy i odcienie ktore mi się nie podobają. Za pierwszym razem efekt bie był zbyt widoczny ale wlalam za mają ilość płynu w stosunku do ilości wody. Kolejnym razem użylam już 2 pełne korki i widzę efekt. Szczególnie na tych partiach gdzie był żółtawy ton. Są rozjasnione i w takim odcieniu jak chce - bez żadnych żółtych refleksow, bardziej platynowe. Polecam produkt bo naprawdę działa trzeba tylko zastosować i wyczuć odpowiednia dla siebie ilosc. W dodatku cena jest spokoo! Uważam że każda blondynka czy to naturalna czy farbowania chcąca pozbyć się żółtych tonów powinna spróbować.
    Zalety:
    • Działanie
    ivva1
    23 października 2019 o 12:39
    Nie jest zła.
    To moje drugie opakowanie i chyba nie ostatnie. Kazdy kto rozjaśnia włosy na jasny blond wie, że żółty efekt po kilku myciach to zmora. Szukamy wtedy produktów, które przywrócą kolor , który "zdejmie" nam jajecznicę. Ta płukanka nie jest produktem idealnym. Jest z nią trochę zachodu, co często zniechęca mnie do używania. Czytając opinię dziewczyn widzę, że każdy ma na nią inny patent. Podzielę się więc moim. Ja do całej operacji używam zwykłej, 1,5 l butelki pet. Wlewam na dno w zależności od potrzeby 1-3 korków płukanki. Resztę uzupełniam wodą do samej góry. W korku zrobiłam sobie 3 spore dziury /jak? gwóźdź i zapalniczka/. Zakręcam butelkę , wstrząsam. Nachylam się nad brodzik i polewam włosy. Cały proces trwa ok 3-5 minut. Odczekuję chwilę aż płyn spłynie z włosów, odciskam, zakładam ręcznik , suszę. Efekt jaki uzyskuję jest zależny zarówno od częstotliwości używania, ale również od ilości użytego produktu. Ten sam patent stosuję przy różowej płukance. Płukanka jest wydajna i spokojnie wystarczy nam na kilka miesięcy. Dobra rada: Jeśli używasz płukanki pierwszy raz lepiej użyj jej mniej. Wyczujesz działanie. Zacznij od korka. Chyba , że efekt sinych włosów ci nie przeszkadza ;)
  • 31 lipca 2019 o 8:47
    Do platyny w sam raz
    Mam rozbielony platynowy blond i to już moje drugie opakowanie tej płukanki. Tylko że ja płukanki nie stosuję standardowo.. dodaję dwie nakrętki do odżywczej maski , nakładam ją pędzlem jak farbę na suche włosy trzymam 5 minut i zmywam. No efekt bajka, najlepsze jest to że najlepiej sprawdziła mi się właśnie płukanka niebieska a nie srebrna czy różowa, bo tamtych też próbowałam. Do bardzo jasnej platyny jak znalazł.