Henny do włosów

Orientana Bio Henna Orzech Laskowy do Włosów Długich 100g
Orientana Bio Henna Roślinna Farba do Włosów Orzech Laskowy 100g

• 22 października 2022 o 19:32
    Super produkt. Polecam
    Miałam okazję stosować hennę orzech laskowy i muszę przyznać, że efekt jaki uzyskałam jest naprawdę świetny. Włosy wyglądają pięknie i zdrowo. Zauważyłam, że włosy stały się wyraźnie grubsze, gładsze i zyskały przepiękny blask. Mam też wrażenie, ze lepiej się układają. Ogromnym plusem henny jest jej naturalny skład. Z pewnością będę wielokrotnie wracać do tego produktu, bo sprawdził się u mnie bardzo dobrze. Polecam, bo naprawdę warto.
  • 8 października 2022 o 19:14
    Farba hit!
    Jestem bardzo zadowolona z efektu jaki uzyskałam na moich włosach! Nigdy wcześniej nie używałam farby do włosów bo bałam się o swoje włosy, na szczęście ta z Orientany jest naturalna wiec absolutnie nie szkodzi naszym włosom a wręcz przeciwnie! Henna nadaje włosom piękny połysk, włosy są cudownie odżywione. Z pewnością bede do tej henny wracać bo efekt przeszedł wszelkie moje oczekiwania!
  • 7 listopada 2021 o 14:22
    Piekny kolor, włosy lśniące i wzmocnione
    Poszukiwałam naturalnej, ziołowej farby do koloryzacji i pielęgnacji swoich bardzo długich włosów. Mając również problemy ze skórą głowy zależało mi, by odzyskała równowagę. Zaczęłam zgłębiać wiedzę na temat różnych dostępnych produktów na rynku, i tak moją uwagę przykuły ORIENTANA BIO HENNA ???????? Zależało mi na bardzo zbliżonym kolorze do naturalnego- tym bardziej, że nigdy w życiu nie farbowałam włosów, wszystko sprawdziło się idalnie ???? Henna pielęgnuje włosy, głęboko je odżywia,pogrubia, poprawia objętość, pielęgnując przy tym skórę głowy ????‍♀️ Obecnie nie wyobrażam sobie swojej pielęgnacji włosów i świetnego koloru bez tego produktu ❣ Zastanaszwiasz się, czy aplikacja nie będzie dla Ciebie za trudna? Nic bardziej mylnego! • Zmieszaj zioła z wodą w ceramicznym naczyniu • Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką • Nałóż hennę na oczyszczoną skórę głowy • Użyj czepek i... ... zrelaksuj się, czekając na piękny efekt końcowy
  • 18 maja 2021 o 14:42
    Miał być brąz a wyszedł lisek
    Mam do niej nieco mieszane uczucia, bez wątpienia świetnie koordynuje i odżywia włosy, znaczna część henny od marki orientana jest dobrze zmielona i łatwo wypłukać ją z włosów. Jednak jeśli chodzi o kolor trochę się rozczarowałam. Miał być brązowy a po 2 myciu zrobił się mocno rudawy. Za drugim użyciem dodałam nieco amli aby ochłodzić kolor jednak to i tak nie pomogło.
    Zalety:
    • dobrze odżywia i wzmacnia włosy
    Wady:
    • kolor wyszedł zdecydowanie zbyt rudawy( wiem że to henna ale nie o to mi chodziło o wiele lepsze efekty uzyskałam od sattvy)
  • 10 lutego 2021 o 9:14
    Super alternatywa farby do włosów
    Farbowałam włosy henną pierwszy raz, wybrałam taki sposób ponieważ nie chciałam zniszczyć włosów i mocno zmieniać koloru. I efekty są naprawdę fajne ;) Włosy stały się mocniejsze i grubsze, z ciemnego blondu moje włosy mają teraz piękny ciepły kolor z jaśniejszymi pasemkami. Przy używaniu tego produktu nie trzeba się bać, że farba nie pokryje włosów równomiernie, ponieważ i tak są świetne efekty. Na moje włosy do połowy bioder wystarczyło jedno opakowanie. Jestem bardzo zadowolona i na pewno użyję jej po raz kolejny :) Załączam zdjęcia przed i po hennowaniu.
    Zalety:
    • Podobało mi się to że Henna nie zniszczyła włosów i nie rozprostowała skrętu (czego najbardziej się bałam). Słyszałam, że włosy mogą być suche przez kilka dni i faktycznie - były suche ale nie przesuszone. Po dwóch dniach po nałożeniu olejku arganowego i umycia szamponem i odżywką włosy mają blask i są odżywione.
    Wady:
    • Nie ma właściwie wad, jedynie poza zapachem. i tym że brudzi ale to jak każda farba. Dla niektórych zapach ,,świeżo skoszonej trawy" może być nieprzyjemny. Po dwóch dniach od farbowania woda po myciu miała zielony kolor.

Zobacz także inne Henny do włosów