Yves Rocher Nutritive Vegetal, 24h Comfort Nourishing Cream Krem odżywiający na dzień do skóry suchej i bardzo suchej

• 28 grudnia 2017 o 11:51
    obecny ulubieniec
    Bardzo lubię ten krem. Moja skóra jest mieszana, bardziej w kierunku suchej. Dodatkowo mam skłonność do zaskórników i zaczerwienień. Przy stosowaniu tego kremu nic złego się nie dzieje. Konsystencję oceniłabym na budyń, pachnie przyjemnie (słodko?) i szybko wchłania się do matu choć z tym ostatnim to kwestia indywidualna bo zależy od stanu wyjściowego cery. Moja lubi w okresie grzewczym przesuszać się dość mocno i właśnie wtedy potrzebuje porządnego nawilżenia. Można z nim nieco poeksperymentować, dodając oleje. Świetnie sprawdza się jako krem na noc w połączeniu z olejkiem arganowym, lub na dzień - z olejem z pestek malin.
    Zalety:
    • opakowanie (cieszy oko)
    • działanie
    • odpowiedni nawet dla cer wrażliwych
    Wady:
    • nie dopatrzyłam się
  • 22 września 2017 o 12:01
    Krem
    Krem ma przyjemną konsystencję, łatwo rozprowadza się na skórze, szybko się wchłania przez co nadaje się idealnie pod makijaż. Nawilżenie czuć przez kilka godzin.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • przyjemna konsystencja, która szybko się wchłania i nadaje się pod makijaż
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • krótkie nawilżenie (kilka godzin)
  • 21 maja 2017 o 17:35
    Bardzo dobry
    Intensywnie nawilża, nie zostawiając tłustej skóry. Makijaż dobrze się utrzymuje, nawet cięższy podkład, albo matowe wykończenie skóry. Nie zatyka porów, nie powoduje przetłuszczania. Po prostu robi robotę dobrze. Zapach jest bardzo delikatny, opakowanie wytrzymałe.
    StrzelA
    6 stycznia 2017 o 13:38
    Fajnie odżywia
    Krem fajnie odżywił moją buzie i pomógł mi pozbyć się problemu z przesuszoną twarzą. Fajnie pachnie i jest bardzo wydajny. Niestety krem dodatkowo zatkał mi pory tak jak inne produkty tej firmy.
    izycka
    24 grudnia 2016 o 19:52
    Nie tylko do skóry suchej.
    Mam cerę mieszaną, w kierunku tłustej. Zauważyłąm, że kremy odżywcze/nawilżające dają radę z moimi wypryskami dużo lepiej, niż kosmetyki dedykowane do cery problematycznej. Postanowiłam więc wypróbować ten krem. Zalety: -zapach; -konsystencja (gęsta, łatwo się rozprowadza); -wydajność - mam go już prawie dwa miesiące (używam około 4 razy w tygodniu), a ubytku prawie nie widać; -nie zapycha, a przy mojej skórze zdarza się to często; -skóra jest gładka, miękka, naprawdę miła w dotyku; -pomaga w walce z zaskórnikami; -bardzo dobrze odżywia, już nie mam uchych skórek; -cena - w YR oprócz promocji na wybrane produkty są co miesiąc wysyłane rabaty (40, 50%), więc wychodzi okolo 20 zł za 50 ml piekielnie wydajnego kremu. Minusów nie widzę ;)