Balsamy do ciała

Organic Shop Camellia & Oils, Body Cream Krem do ciała `Japońska kamelia'

a ga ta
    17 września 2022 o 9:18
    Lubię :)
    Bardzo lubię balsamy Organic Shop :) Dobrze nawilżają. Są tanie i dosyć wydajne. Dobrze się wchłaniają. Nie podrażniają i nie uczulają. Wersja z japońską kamelią ma delikatny, elegancki zapach. Niestety produkt jest ciężko dostępny.
  • 15 sierpnia 2021 o 11:10
    Średniak
    Krem do ciała Camellia & Oils marki Organic Shop kupiłam pod wpływem pozytywnych opinii. Jednak ten krem do ciała nie spełnił moich oczekiwań, ponieważ nie nadaje się do suchej skóry. Krem do ciała szybko się wchłania, ale nie radzi sobie zupełnie z suchą skórą. Po aplikacji i wchłonięciu się produktu odczuwam dyskomfort, skóra jest ściągnięta. Zapach produktu jest ładny. Opakowanie estetyczne i praktyczne z punktu widzenia aplikacji produktu.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • nie przynosi ukojenia suchej skórze
    _inga
    13 sierpnia 2021 o 7:11
    Naturalny zmiękczający krem do ciała Kamelia, Organic Shop
    Krem do ciała kupiłam w jednej z drogerii internetowych Opakowanie to plastikowy pojemnik o pojemności 250 ml, zapłaciłam około 11 zł Krem ma ładny delikatny zapach, lekką konsystencję, dobrze się wchłania. Krem odżywia i nawilża skórę jednak nawilżenie jest dość słabe i krótkotrwałe. Skóra jest miękka i wygładzona. Podsumowując nie jest to zły kosmetyk jednak mam mieszane uczucia nawilżenie jest dość słabe i krótkotrwałe opakowanie dość kiepskiej jakości, natomiast plus za naturalny skład w 99% składników naturalnych, nie wiem czy go jeszcze kupię.
    Zalety:
    • ładny delikatny zapach
    • nawilża
    • odżywia
    • dobrze się wchłania nie pozostawiając lepkiej czy tłustej warstwy na skórze
    • łatwa aplikacja
    • nie uczula, nie podrażnia
    • nie zawiera parabenów i silikonów
    • skład 99% składników naturalnych.
    Wady:
    • opakowanie słabej jakości
    • nawilżenie niezbyt intensywne i krótkotrwałe
  • 5 sierpnia 2021 o 21:58
    Ciekawy zapach
    Można miejscami stwierdzić, że nawet dość babciny, ale dla mnie był miłą odmianą podczas stosowania, bo na skórze nie trzymał się wyjątkowo długo. Nawilża na średnim poziomie, na następny dzień po wieczornym prysznicu skóra nie jest sucha, ale odnoszę wrażenie, że z chęcią by coś jeszcze przyjęła. W moim przypadku można, to nazwać wystarczającym nawilżeniem. Moja skóra przez brak pielęgnacji polegającej na szorowaniu się od stóp do głów żelami pod prysznic czy mydłem sprawia, że skóra nie ma wielkich potrzeb jeżeli chodzi o nawilżenie. Oczywiście zdarzają się dni, że różne czynniki sprawiają, że potrzebuje balsamu i już, a czasem nawet olejków (które stosuje głównie w celu jej ujędrniania). W tej marce,trochę frustrują mnie opakowania, nie liczę już ile razy pofruneły mi na podłogę i wycierałam pół łazienki, a opakowanie szło na straty. Wolę chyba formę opakowania na klik. Balsam jest średnio wydajny, ale też nie znika po miesiącu, na pewno nie kiedy używa się go jak ja, czyli nie po każdej kąpieli. Mi zostało jakoś 1/4 opakowania a mija drugi miesiąc. Ma średnio gęsta konsystencje, bladoróżowy kolor, lekko bieli zanim się wchłonie, ale nie trwa to długo, do kilku minut. Myślę, że na poranny prysznic jest w sam raz. Cery bardzo suche mogą go z powodzeniem stosować pod olejki, ale sam może być niewystarczający. Nie uczula, nie podrażnia,nic takiego nie zarejestrowałam, skład całkiem ok. Cena niewygórowana, ja swój zakupiłam online w promocji za około 10zl. Regularna cena też nie jest duża, jest to 250ml produktu.
    Zalety:
    • Specyficzny zapach,
    • cena,
    • konsystencja,
    • szybko się wchłania.
    • Widać zużycie.
    Wady:
    • Może za mało nawilżać suche skóry lub te partie ciała, które robią się suche najszybciej.
    • Opakowanie łatwe do zepsucia.
  • 30 sierpnia 2020 o 18:12
    Przeciętniaczek
    Skusiłam się na ten balsam do ciała ze względu na bardzo atrakcyjną cenę oraz naturalny skład. Konsystencję ma dość gęstą. Nakładając niestety ciężko go rozsmarować, ponieważ pozostawia białe smugi. Na szczęście dość łatwo się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy. Co do działania to całkiem ładnie nawilża i łagodzi podrażnienia ale nie jest to spektakularny efekt. Testowałam wcześniej wersję tego balsamu z wanilią i tamten wystarczył mi na znacznie dłuższy okres czasu. Wersja z japońską kamelią niestety nie jest zbyt wydajna (zaznaczę, że balsamu używam na całe ciało codziennie po kąpieli). Zapach jest dość mocno wyczuwalny, kwiatowy, lekko różany ale niestety chemiczny więc zupełnie do mnie nie przemawia. Na szczęście po nałożeniu na skórę nie jest wyczuwalny. Opakowanie, jak większość z tej firmy jest nieporęczne i bardzo słabej jakości, ale jak za tak niewielkie pieniądze to nie przeszkadza mi ten aspekt. Na podróże na pewno się nie sprawdzi, ponieważ produkt może z niego wypłynąć. Czy do niego wrócę? Nie wiem, może jeśli będzie w dobrej cenie, ale szczerze mówiąc wolałabym wypróbować coś innego.
    Zalety:
    • skład
    • całkiem ładnie nawilża skórę
    • gęsty
    • dostępny często na promocji
    Wady:
    • słaba wydajność
    • pozostawia białe smugi