Szampony i odżywki dla mężczyzn

Seboradin Jasne Włosy, Szampon kuracja do włosów normalnych, jasnych, farbowanych na blond, siwych

Stara wersja produktu

• 25 kwietnia 2018 o 15:02
    fajny
    Używałam wcześniej innej serii Seboradin, ale po rozjaśnieniu włosów w sumie przez przypadek sam wpadł w moje ręce na promocji razem z balsamem. Szampon jest bardzo fajny, utrzymuje kolor, likwiduje brzydki odcień żółtego na włosach. Dobrze oczyszcza, aż włosy są "trzeszczące". Nigdy nie używałam go bez żadnej odżywki, bo miałabym problem z rozczesaniem. Skład hmm co prawda ma SLS, ale ma również sporo fajnych rzeczy, np.: naftę kosmetyczną, ekstrakt z rumianku czy witaminy A, E i F. Oczywiście go polecam!
    Noor
    3 marca 2016 o 14:44
    Szampon dobry
    Na świecie, na którym coraz mniej naturalnych blondynek, nie każdy potrafi docenić ten szampon ;-) A włosy blondynki są trudne - niby jest ich dużo (ok.150 tys.) ale są cienkie, u nasady delikatne, na końcach przesuszone, puszące się i splątane. Chwila nieodpowiedniej pielęgnacji i na głowie robi się sucho-tłusta masakra, na podrażnionej skórze. Ten szampon nieźle radzi sobie z ich problemami: końcówki są jakby lepiej nawilżone i przestają się tak puszyć, włosy wygładzają się, kolor robi się odrobinę jaśniejszy. Poza tym po prostu myje i nie podrażnia skóry głowy (przynajmniej nie 1. butelka), czyli robi to co powinien robić szampon. Ja uwielbiam też jego ziołowy zapach. Nie pieni się zbyt dobrze, ale obiektywnie nie jest to wada - obfita piana wcale nie jest potrzebna do umycia włosów, to tylko ukłon producentów w stronę przyzwyczajeń klientów i "miernik" wskazujący, czy nie bierzemy zbyt dużej porcji kosmetyku - nie ma bezpośredniego przełożenia na skuteczność. Wytworzona piana nie jest sztywna, ale taka ... płynna. Kolor niebieski, konsystencja dość gęstego, półprzezroczystego żelu, opakowanie wygodne. Wolałabym żeby wcale nie nie zawierał szkodliwego dla włosów chlorku sodu, czyli soli, ale wygląda, że jej ilość nie przekracza 3%. Używam tego produktu od: ze 2 miesiące? Ilość zużytych opakowań: 1 do dna
  • 8 stycznia 2016 o 8:52
    Polecam!
    Mam jasne blond farbowane włosy i po zabiegach u fryzjera były dość wysuszone. Oczywiście jak to z blondem, trudno utrzymać piękny kolor jak po wyjściu od fryzjera. Koleżanka raz trafiła na ten szampon i od razu mi go poleciła! Przede wszystkim utrzymuje długo kolor w takim stanie jakim zostawił go fryzjer. Druga sprawa, że ładnie nawilża włosy i są lekkie. Moim włosom bardzo odpowiada, dlatego daje 5! Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: pięć
  • 9 marca 2015 o 8:54
    Solidny, tylko ten zapach...
    Szampon zakupiłam zachęcona pozytywnymi recenzjami. Wcześniej używałam profesjonalnej lini Loreala, ale stwierdziłam, że po przefarbowaniu na jaśniejszy odcień blondu moje włosy potrzebują czegoś solidniejszego. Zużyłam całe opakowanie i mam spore rozterki czy kupić nowe. Plusy szamponu: + skład To prawda, ma SLSy, ale poza tym sporo dobroczynnych składników + Kolor i konsystencja Mam wrażenie, że faktycznie moje włosy dłużej pozostały platynowe zamiast zmierzac w kierunku wypłowiałej żółci. Stało się to dopiero po 6 tygodniach, a normalnie dzieje się tak po 4. - Odżywienie Fryzjerka przy kolejnej wizycie powiedziała, że nie musi mi podcinać włosów ani o centymetr bo są w świetnej kondycji. A teraz minusy: - obciąża włosy i powoduje, że szybciej się przetłuszcają Kiedy uzyłam odżywki z tej samej serii to była już prawdziwa masakra, bo zdawało mi się, że powinnam myć włosy od nowa. A kiedy użyłam samego szamponu + odżywki jaką stosowałam wcześniej włosy przy nasadzie były dużo bardziej cięzkie i musiałam zastosować produkt do stylizacji by je przynajmniej lekko podnieść. Ponadto dużo szybciej się przetłuszaczały. Czasem musiałam myć głowę codziennie. - zapach Okropny, ziołowo-aptekarski, który ulatnia się dopiero po kilku godzinach. Podsumowując, solidny szampon jako ratunek dla zniszczonych blond włosów, ale trzeba za to zapłacić cenę. Jest nią przyklapnięta fryzura i to niestety powoduje, że mam poważne wątpliwości co do zakupu kolejnego opakowania. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 10 lutego 2015 o 21:11
    Bardzo słaby
    Nie jestem z niego zadowolona, a na pewno juz nie za ta cene. Nawet włosów dobrze nie domywa. Wizualnie włosy sie moze swiecą ale to wszystko, nieodzywia,wysusza po dłuzszym stosowaniu. Używam tego produktu od: 1 miesiaca Ilość zużytych opakowań: 2/3 opakowania.