Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii Szampon chlebowy na bazie korzenia mydlnicy do każdego rodzaju włosów

• 1 sierpnia 2021 o 21:22
    Świetne odświeżenie włosów
    Latem szukam kosmetyków głównie odświeżających. Takich z bezpiecznym składem aby nie podrażniał skóry głowy przy częstszym stosowaniu. Szampon skusił mnie swoją niską ceną i sporą pojemnością (350 ml za 5,50 w promocyjnej cenie). Konsystencja jest w formie gęstego żelu, który łatwo nakłada się na włosy. Świetnie się pieni i łatwo spłukuje przez co jest bardzo wydajny. Zapach również jest przyjemny. Po użyciu skóra głowy jest odświeżona. Włosy są sypkie i lśniące. Włosy są dobrze oczyszczone na całej długości. Kosmetyk ułatwia również rozczesywanie. Nie obciąża włosów gęstych i grubych. Butelka na kliknięcie pozwala uniknąć rozlania w podróży. Moim zdaniem świetna jakość w niskiej cenie.
    • wydajna konsystencja
    • niska cena
    • naturalne składniki
    • duża pojemność
    mm2991
    1 sierpnia 2021 o 5:33
    Super
    Szampon w bardzo niskiej cenie w drogerii Hebe, butelka wygodna w użytkowaniu. Szampon bardzo dobrze się pieni, dobrze oczyszcza włosy oraz nie plącze ich. Łatwo się spłukuje. Włosy po zastosowaniu dobrze się rozczesuje, są sypkie, nie obciążone, bardziej scalone. Produkt wydajny. Szampon nie podrażnia skóry głowy, nie wysusza i nie powoduje łupieżu.
    Dosme
    28 lipca 2021 o 1:15
    Co za szampan!
    Nie sądziłam, ze polubię się kiedyś z szamponem za 7 zł! A teraz ? Nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez niego. Włosy po nim wydają się lekkie, sypkie i odbite od nasady.. normalnie nic dodać nic ująć ideał!
    Ruby0
    5 maja 2021 o 14:36
    Dobre efekty za niską cenę
    Trafiłam kiedyś na artykuł o szamponach chlebowych i postanowiłam wypróbować na sobie. Szampon zamówiłam przez internet, bo nie wiedziałam wtedy że można go zakupić w supermarkecie. Zapach szamponu jest bardzo przyjemny - ziołowy, więc nie chleba jak można by było myśleć patrząc na nazwę. Wyglądem przypomina miód, konsystencja jest dosyć gęsta, nie rozlewa się jakoś po dłoni. Dobrze się pieni i spłukuje. Bardzo dobrze myje włosy. Po umyciu włosy sa miękkie i przyjemne w dotyku. Zapach szamponu dosyć długo się utrzymuje. Ponieważ moje włosy bardzo łatwo sie plączą i cięzko je rozczesać zawsze musiałam mieć szampony z odżywką. Tutaj odżywka nie jest potrzebna - po tym szamponie włosy rozczesują się bez problemu. Jestem jak najbardziej na tak :)
    Zalety:
    • włosy rozczesują się bez problemu
    • niska cena
    • włosy są miłe w dotyku
  • 10 marca 2021 o 13:38
    włosy miłe w dotyku
    To aż niebywałe że za taką cenę można uzyskać takie efekty po szamponie. Generalnie odkąd pamiętam nigdy nie miałam zbyt wygórowanych oczekiwań do szamponów, bo wiedziałam że bez pomocy odżywek po każdym kosmyki będą szorstkie, tak więc skupiałam się tylko na tym by myły i nie podrażniały. W końcu trafiłam na tę butelkę. Po nałożeniu produktu już mi się spodobał bo super się pieni. Włosy sprawiają wrażenie dobrze umytych. Większy szok przeżyłam jednak przy zmywaniu go z głowy - moje "pióra" były śliskie i gładkie mimo że nie zdążyłam na nie nałożyć maski. Takiego efektu nigdy nie uzyskałam przy zmywaniu szamponu! Dowodzi to tylko temu że on naprawdę regeneruje. Przy tym wszystkim nie podrażnia skóry głowy, nie zauważyłam swędzenia, nie powoduje łupieżu. Jak widać, nie ma najmniejszego sensu przepłacać za profesjonalne kosmetyki bo drogeryjne wcale nie muszą być gorsze :)
    • dobrze się pieni
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • włosy są miękkie w dotyku