Wody toaletowe damskie

5 na 51 opinię

newelka
    10 maja 2013 o 23:54
    Świeżość na lato
    Mój zapach na nadchodzące lato. Świeżo-owocowo-kwiatowy. Nie jest jednym z "tych kontrowersyjnych zapachów Dalego", określiłabym go raczej jako bezpieczny. Przede wszystkim - świeży. Zdecydowanie dla wielbicielek sterylności, czuję się w nim cały czas jakbym wyszła samo co spod prysznica. Nawet jeśli się zmęczę, nawet jeśli mam "biegany" dzień - w nim cały czas czuję się świeżo. To nie jest zapach specjalnie zwracający uwagę na zasadzie: "oho użyłam perfum", a raczej "oho pachnę dobrze!" sama w sobie. Niektórym może się kojarzyć z szamponem do włosów - ale dla mnie to plus. Zostawia na włosach wrażenie jakbym samo co je umyła i pozwoliła im wyschnąć na słońcu, na wietrze, na łące... Romantyczne takie. :) To zapach również owocowo-kwiatowy, ale ta kategoria kojarzy mi się z banalną słodyczą - ten zapach nie jest słodki. Ani tym bardziej nie jest spożywczy. Jeśli już idziemy w jakieś skojarzenia to szybciej z kwiatowo-owocowym mydłem do rąk w płynie, z dobrej jakości płynem do prania tkanin itp. Taak, zdecydowanie pachnie jak świeżo wyprane i wypłukane w dobrej jakości płynie do płukania tkanin, pranie. Nie jest miękki, nie jest otulający, nie jest przesłodzony. Widzę jego granice, jakąś taką "chropowatość" i nieułożoność do ciała - nie jest jak elastyczna koszulka letnia, raczej za to - jak świeżo wyprana i wyprasowana koszula w pastelowym kolorze. I właśnie tak zachowuje się na ciele - nie przylega a trochę odstaje jak usztywniona właśnie prasowaniem koszula. Ewidentnie nadaje się do pracy. Moje nadzieje głownie są związane z olbrzymimi upałami - bo mam wrażenie ze ten zapach jako jedyny nie będzie mnie wtedy drażnić. Trwałość ciężko mi ocenić - ja go na sobie nie czuję już po dwóch godzinach, a jednak i dużo później dostaję na jego temat komplementy gdy ktoś podejdzie do mnie blisko. Czuję go też delikatnie na włosach gdy wstaję rano kolejnego już dnia po aplikacji. Butelka - słodka i kiczowata. Słowo, podoba mi się! ;) Ciekawy "korek" - wygięty gruby drut z kryształkami - nie muszę go zdejmować by użyć perfum, a zabezpiecza przed przypadkowym przyciśnięciem np. w torbie. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: pierwsze 100ml, napoczęte