Płyny do demakijażu

Avon Clearskin Professional, Liquid Extraction Strip Głęboko oczyszczające plastry w żelu przeciw wągrom

• 19 kwietnia 2022 o 18:50
    Średniaczek
    Plastry jak to nazwał producent używałam tylko na nos. Konsystencja ma to mocno gęsta, żelową i ciągnącą się. Ciężko jest to równomiernie rozprowadzić na nosie. Bardzo długo wysycha i nie łatwo schodzi. Pozostałości po tym bardzo ciężko domyć z twarzy. Oczyszczenie daje niewielkie i jest uciążliwe w użytkowaniu. Zapach mało wyczuwalny. Opakowanie mam jeszcze w starej wersji graficznej.
  • 22 marca 2022 o 20:04
    Nie działa
    Zmagam się z wągrami na nosie i brodzie, wiec skusiłam się na ten produkt z marki Avon. Głęboko oczyszczające plastry w żelu, to bubel. Produkt znajduje się w małej, biało-niebieskiej tubce, która, w tym przypadku na szczęście szybko się kończy. Produkt to niebieski, dosyć gęsty żel. Dość ciężko nakłada się palcami. Ja nakładałam go silikonowym pędzelkiem, którego używałam do aplikacji kremowych maseczek. W produkcie wyczuwam wyraźnie alkohol. W składzie znajdziemy m.in. kwas salicylowy, ale to nie ratuje produktu. Szybko wysycha i faktycznie powstaje plaster. Jednak zbyt cienka warstwa zaczyna się kruszyć i rwać, wiec resztki musze domyć wodą, a zbyt gruba nie zastyga w 100%. Jak i z działania jak i rodzaju produktu, mocno przypomina mi to trochę produkt typu black mask peel off, tylko że tu powinno być blue. Tak samo nie łatwo zerwać ją z twarzy, bo jest to bolesne. Próbowałam jej używać na cała twarz i tylko na miejsca w których zaskórników mam najwięcej. Po kilku użyciach nie zauważyłam absolutnie żadnych efektów. Ok, jedno robi - boleśnie wyrywa włoski.
  • 30 listopada 2021 o 7:11
    Do usuwania małych włosków, ale nie wągrów
    Żel ma bardzo zwartą konsystencję. Na początku myślałam, że będzie to zaleta, lecz szybko zmieniłam zdanie. Ciężko jest wycisnąć preparat z tubki a zdecydowanie gorzej go rozprowadzić na twarzy. Zużyłam finalnie 1/3 tubki. Gruba warstwa dość długo wysychała. Miejsca gdzie żelu było mało szybko stworzyły ,,efekt bibułki,,. Moich wągrów nie usunął. Udało mi się jednak wyrwać słabsze włoski ( meszek) z twarzy. Żel, który nie zastygł i który nie został z twarzy oderwany, bardzo trudno było usunąć. Ne mogłam go zmyć, tylko wycierałam płatkami kosmeycznymi.
    Zalety:
    • usuwa meszek z twarzy
    Wady:
    • zbyt gęsty
    • trudność z usuwaniem żelu z twarzy
    • nieskuteczny na wągry
  • 2 czerwca 2021 o 19:58
    Nie, nie, zdecydowane nie
    Kupiłam ten żel za około 11 zł w aptece internetowej głównie dlatego że mam bardzo duży problem z wągrami szczególnie w okolicy nosa. Produkt zamknięty jest w małym i poręcznym opakowaniu przez co idealnie mieści się na wyjazd do kosmetyczki. Żel ma gęstą, niebieską konsystencję, która przypomina kisiel. Łatwo wycisnąć odpowiednią ilość produktu ale niestety ciężko się rozprowadza na skórze. Potrzeba całkiem dużo produktu aby dobrze pokryć obszar gdzie występują wągry przez co produkt jest mało wydajny starcza na około 4 razy. Żel szybko wysycha ale niestety bardzo ciężko go ściągnąć albo zmyć. Po "zdjęciu" skóra nie jest jakoś super oczyszczona a wągry jak były tak są dalej. Nigdy więcej nie kupię tego żelu bo jest to najgorszy produkt jaki miałam na wągry. Trochę szkoda bo pomysł genialny niestety wykonanie już nie.
    Zalety:
    • poręczna i małe opakowanie
    • żel szybko się wchłania
    Wady:
    • cena (jak na kilka razy to drogo)
    • ciężko się odkleja
    • skóra nie jest oczyszczona z wągrów
    • ciężko się rozprowadza
  • 11 kwietnia 2021 o 17:06
    Nowa konsystencja, ale niestety nieskuteczna.
    Do kupna zachęciła mnie konsystencja. Miałam nadzieje, że dzięki jej zmianie produkt zrywany zostanie pozbawiony nieprzyjemnego efektu podrażnienia przy jego usuwaniu z twarzy. Niestety pomimo poprawy tego aspektu wszystkie inne uległy pogorszeniu. Produkt ma niebieską barwę i żelową konsystencje. Jest ona jednak toporna w aplikacji. Trudno ją równomiernie rozłożyć, bo przy nakładaniu migruje. Przy grubszej warstwie dodatkowo ma tendencje do delikatnego spływania. Nie można tu mówić o dobrej ilości którą należy nałożyć, przy cieńszej warstwie występuje problem z jej zdjęciem bo nie da się za nią dobrze chwycić. Przy już nieco grubszej, jak wspomniała lubi spływać i nie chce zastygać w niektórych miejscach gdzie jest go za dużo, lub trafia na załamania jak skrzydełka nosa. W związku z tym również nie da się go tak po prostu zerwać, bo pozostaje płynny. W każdym przypadku natrafiamy więc na problem z usunięciem z twarzy. Niestety nawet gdy uda nam się przejść przez oporną aplikacje w zamian otrzymujemy całkowity brak rezultatów. Wągry jak były, tak są na swoich miejscach. Na plastrze nic się nie zbiera, a i skóra nie zmienia w żaden sposób wyglądu. Niestety mimo ciekawej konsystencji jest to produkt z którym się namęczysz, ale nic nie osiągniesz.
    Zalety:
    • ciekawa konsystencja,
    • przyjemne opakowanie.
    Wady:
    • brak działania oczyszczającego,
    • trudności w aplikacji i usunięciu z twarzy.