Wody perfumowane damskie

Calvin Klein Contradiction for Women EDP

Nasi użytkownicy zostawili 114 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 maja 2023 o 20:22
    To już nie ten sam zapach co 20 lat temu :’(
    Contradiction poznałam jako 15-latka czyli pod w drugiej połowie lat 90-tych. Tego zapachu używała moja starsza ikoniczna koleżanka, taki typ cheerleaderki z ówczesnych filmów dla młodzieży (czyli taki typ dziewczyny, z którą faceci chcą się umawiać, a dziewczyny być takie jak ona). Te perfumy były jakby skrojone dla niej - pełne sprzeczności, mocarne i zapadające w pamięć, z daleka obwieszczały „nadchodzę”. Marzyłam o tym zapachu, bo wg mnie uosabiał wszystko to, czym ja wtedy nie byłam i wydawało mi się, że samo noszenue tych perfum daje jakieś supermoce ;) o trochę tak było… przewodnia nuta tych perfum pozostała w mojej pamięci przez te wszystkie lata. Ilekroć widziałam ten flakon przypominający jakąś futurystyczną probówkę z wyjątkową zawartością przygotowaną do zachowania w ciekłym azocie lub zamrożenia dla potomnych ;) , po prostu czułam się onieśmielona. Moja własna legenda tych perfum nie pozwalała mi skonfrontować ich ze współczesnością. I nagle cena za 100 ml była tak niska, że postanowiłam sprawdzić, czy i ja po 20 latach będę superwoman w tym zapachu, bo ostatnio lubuję się w coraz mocniejszych zapachach i doceniłam nawet pierwotne Opium od ysl czy Obsession od CK (bardzo do siebie podobne) czy killery od Toma Forda. No i po odkorkowaniu Contradiction w 2023 roku czar nieco pryska. Ale nie przez samą kompozycję, tylko przez to, że tak flakon jak i zapach uległy zmianie. Oryginalny flakon miał matowe szkło i satynowy metal pokrywy. Sam zapach był bardzo słodko-wytrawny (ta sprzeczność z nazwy), wyczuwałam w nim nutę wytrawnego martini (!!!) i taki żar upalnego lata. Te perfumy pachniały letnią imprezą, ale taką niegrzeczną, w duszącą upalną noc i w zadymionym klubie. Skórą spaloną słońcem. A teraz to lekki aperol spritz na sopockim molo w maju. To już nie to samo. Zapach stracił charakter i seksapil, ten pazur, który wrywał się w pamięć i świdrował jeszcze długo nie pozwalając zapomnieć o kobiecie, która go nosi. Teraz to taki zapach „popłuczyny”. Coś tam pachnie znajomo, ale jakby ekskluzywny odświeżacz do pomieszczeń klasy zara home. Jestem rozczarowana. Zapach przyzwoity jak na dziś, ale ponieważ on nie powstał dziś i jeszcze „zbrzydł”, a ja znam oryginał… nie jestem obiektywna. Zachowam w pamięci wspomnienie oryginału, a resztę podam w świat.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Nie przypomina już mocnego niepowtarzalnego oryginału z lat 90
  • 23 lutego 2023 o 19:40
    Mega kobiece
    Czytałam, że Contradiction to zapach dla nowoczesnej mieszkanki miasta – tak samo jak ona, ten zapach jest ponadczasowy, ale przy tym każdego dnia inny. Łagodnie kobiecy, a jednocześnie wyrafinowanie zmysłowy. Mnie te perfumy powaliły nie tylko eleganckim flakonem ale i zapachem. Ten zapach jest dla mnie lekko puderkowy, kwiatowy ale taki zwiewny. Czuję się dzięki niemu pewna siebie. Zapach utrzymuje się długo powoli zmieniając nuty zapachowe. Polecam dla kobiet pewnych siebie na codzień. Głowa piwonia, lilia, jaśmin, orchidea, konwalia, róża, konwalia, jaśmin Serce jeżyny, eukaliptus, lilak, jaśmin Podstawa drzewo sandałowe, fasola tonka, piżmo Grupy zapachów kwiatowe, drzewne
    Zalety:
    • nuta zapachowa
    • obłędny flakon
  • 26 stycznia 2023 o 16:28
    Zapach usidlił mnie wiele lat temu i do dziś jestem w jego pułapce
    Perfumy Contradiction przypominają mi lata studenckie gdzie obok kultowych perfum Kenzo Życie jest piękne czy szalenie kobiecej 212 Herrery królowały w mojej osobistej perfumerii. Po wielu latach nadal mam do nich wielką słabość mimo, że to perfumy już leciwe to nie można im odmówić świeżości ani nowoczesności. Mają pazura i wybijają sie ponad wiele zapachów stworzonych po 1997.Zapach jest słodkawy, kwiatowy, zimny. Trochę róży, piwonii, odrobinę kwiatów lilii. Do tego drzewo sandałowe, konwalia i delikatny zapach...metalu? Zapach oryginalny. Nie znam takiego drugiego. Nie za lekki, ale i nie za mocny. Trwały. Słowo które perfekcyjnie opisuje te perfumy to allure.
    Ulixx
    24 września 2022 o 13:48
    Damsko-męski wakacyjny romans
    Perfumy zamówiłam w ciemno, po opisie nut zapachowych stwierdziłam że wybór będzie trafiony. Perfumy są z grupy takich, które lubię, czyli ciepłe, otulające, ale jednocześnie wyraźne i zdecydowane, bez przesadnej słodyczy. Nie jest to na pewno zapach lekki i rześki, ulotny, chwilowy. Słodkie i ciepłe akordy są wyraźnie przełamane ziołowym aromatem eukaliptusa i bobu tonka, przez co słodycz nie ma tutaj miejsca bytu, robi się po chwili bardzo intensywnie, orientalnie, ziołowe tło sprawia że robią się lekko męskie, jakby unisex. Mi to nie przeszkadza, wręcz widze to jako plus bo perfumy zyskują dzięki temu na swojej intensywności i robią się zdecydowane, ciekawe. Z pewnością wiele kobiet uzna te ziołowe akordy za minus Zapach kojarzy mi się mimo wszystko z latem i słońcem, ale raczej wyjściami na wieczór, kojarzą się z zapachem opalonej skóry posmarowanej olejkami do opalania i intensywnością ziół śródziemnomorskich. Zioła i słońce, w orientalnej aurze to coś to nasuwa mi się pierwsze na myśl o Contradiction. Wakacyjny romans- bo raczej nie będę do nich wracać regularnie. Są ciekawe, odważne, bardzo intensywne i trwałe, jednak nie jest też tak że straciłam dla nich głowę :)
    • Trwałość!!
    Wady:
    • Nieco unisex, nie każdy to zaakceptuje
    • Flakonik taki sobie, plastikowa nakrętka wygląda tandetnie
    w3nus
    5 maja 2022 o 8:16
    Współczesne retro piżmo na męskiej koszuli...
    Contradicton tak naprawdę jest już lekko wiekowy, gdyż powstał w 1997 roku, ale mimo wszystko wciąż króluje na top listach, a wnętrze kryje ponadczasowy aromat. Zapach to nic innego jak świetnie przedstawione piżmo w akompaniamencie noszalnej lilii oraz eukaliptusa. Wydźwięk całokształtu jest świeży, praniowy i z lekkim pazurem. W chwili obecnej jest sporo pozycji podobnych lub nawiązujących do tego pachnidła. Chociażby popularny Dior Joy, który ma w sobie cechy Contradiction, Cacharel Anais Anais, gdzie gryząca i obezwładniająca lilia pożera w całości czy też zielone akordy rodem z Elizabeth Arden Green Tea. Tutaj jest mieszanka tego wszystkiego w przyjaznej postaci: piżmo jest czyste, lilia nie dominuje, lecz nadaje charakteru i podbija aromat, a eukaliptus schładza całokształt nadając miętowego sznytu, ALE! Uwaga, bo obecny tu eukaliptus potrafi chwilami wydać z siebie metaliczne brzmienie. Dodam od siebie, że drzewna podstawa sprawia, iż zapach posiada w sobie męski pierwiastek. Nie każdemu przypadnie do gustu, ponieważ posiada umiarkowane nawiązanie do perfum z lat 90, ALE bez vintage wydźwięku, co jest fenomenem. Kwiatowo-piżmowo-drzewna kompozycja spodoba się natomiast wszystkim wielbicielom woni czystych i mydlanych z werwą i dynamicznym klimatem jednocześnie. Osobiście jestem na TAK!