Wody perfumowane damskie

stomatologicznysklep.pl
Calvin Klein Obsession Night woda perfumowana spray 100ml
Calvin Klein Obsession Night Woman Woda perfumowana dla kobiet 100 ml
Calvin Klein Obsession Night 100ml woda perfumowana

Nasi użytkownicy zostawili 266 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 lutego 2025 o 8:30
    Mają w sobie coś co do nich przyciąga
    Nigdy nie byłam fanką zapachów marki Calvin Klein ponieważ nie znalazłam niczego co spodobałoby mi się na tyle żeby sięgnąć po cały flakon. Pewnego dnia będąc w perfumerii Panie dosyć głośno i żywiołowo zachwycały się zapachem Obsession Night i wzbudziły tym moją ciekawość. Przetestowałam na bloterze oraz nadgarstku i poszłam dalej ponieważ nie podzielałam tego zachwytu. Po kilkunastu minutach zapach co chwilę przyciągał mój nos do nadgarstka ponieważ delikatnie się zmienił i zaczął mi się bardzo podobać. Nie mogłam przestać o nim myśleć dlatego,że miał w sobie coś tak ciekawego,że bardzo chciałam go mieć i tak właśnie pachnieć. Do domu wróciłam z granatowym flakonem i tak sobie po niego sięgam co jakiś czas. Perfumy są określane jako orientalno-kwiatowe. Mnie zawsze określenie "orientalny" z góry zniechęca do przetestowania zapachu ponieważ kojarzy mi się z przyprawowymi, kadzidłowymi akordami, których nie lubię w perfumach. Jeżeli ktoś ma tak samo jak ja to może przestać omijać Obsession Night i z przyjemnością przetestować ponieważ osobiście nie wpisałabym go do kategorii "orientalne". Nuty głowy to przewaga owoców. Znajdziemy tam gorzką pomarańczę, bergamotkę i mandarynkę. Owoce nie są pozostawione jednak same sobie ponieważ zostały otoczone białymi kwiatami. Ciekawym składnikiem w nutach głowy jest dzięgiel, który powinien nadawać kompozycji zielonego brzmienia ale ja tego w otwarciu nie wyczuwam zbyt mocno. Jest to bardzo subtelny akcent, który nie powinien zniechęcić osób, które za takimi nutami ziołowo-zielonymi nie przepadają. Nuty serca należą zdecydowanie do kwiatów ponieważ znajdziemy tam różę, konwalię, gardenię i mój ukochany jaśmin. Z jaśminem w perfumach bywa różnie ponieważ czasami wybrzmiewa on w stylu "Vintage" I można cofnąć się w czasie dekady wstecz. Z tego powodu niektóre perfumy mają przypięta łatkę "babciowatych". Osobiście się z tym nie zgadzam ponieważ perfumy nie mają kategorii wiekowej i wszystko zależy wyłącznie od naszych upodobań. W tych perfumach jaśmin w połączeniu z pozostałymi kwiatami nosi się bezpiecznie i nadaje lekko wieczorowej aury całej kompozycji. W nutach bazy mamy nuty drzewne takie jak drzewo sandałowe oraz kaszmirowe. Do tego została dodana fasola tonka oraz bursztyn a wszystko jest dosłodzone wanilią. Jeżeli chodzi o wanilię to nawet przez moment nie wybija się na pierwszy plan. Jest zblendowana w taki sposób, że pięknie dosładza zapach ale nie przechyla go w stronę perfum słodkich i ulepnych. Po kilku godzinach rzeczywiście czuć drzewne akordy bazy, które nadal podtrzymują wieczorowy charakter perfum. Określenie "wieczorowy" stanowi jedynie moje skojarzenie ponieważ wyobraźnia nasuwa mi taki a nie inny obraz czyli elegancko ubraną kobietę, która wieczorową letnią porą idzie wolnym krokiem wzdłuż promenady nad rzeką. Do okoła niej tętni życie w pobliskich kawiarniach przy blasku świec oraz lampek otaczających ogródki znajdujące się pomiędzy promenadą a kawiarniami. Kobieta idąc pozostawia za sobą piękny obłoczek zapachu, który sprawia w połączeniu z jej pewnością siebie, że otoczenie nie może oderwać od niej wzroku. Wracając jednak ponownie na ziemię wspomnę o flakonie. Jest wykonany z grubego szkła co czyni go ładnym wizualnie lecz jest dosyć ciężki do noszenia w torebce. Zatyczka jest plastikowa, w czarnym kolorze i nie odpada od niego np. podczas noszenia w torebce. Trwałość na mojej skórze to jakieś 7-8 godzin, na ubraniach zapach jest wyczuwalny o wiele dłużej.
    Zalety:
    • solidnie wykonany flakon
    • całkiem niezła trwałość zapachu
  • 18 lutego 2025 o 2:17
    Moja obsesja
    Kilka miesięcy temu zaintrygował mnie ten zapach i postanowiłam sobie sprezentować flakon tych perfum. Spodobał mi się także jego kształt-prosty, ale doskonale leżący w dłoni, wygodny i taki...tajemniczy. Na początku byłam trochę zaskoczona tym zapachem-wydawał się taki dziki i nieokiełznany. Jakież było moje zdziwienie po aplikacji na skórę tego tworu-trochę jak herbatka Earl Grey, ale z nutami ostrości i jakby przełamana wanilią. Nie mogłam się nawąchać mojej skóry. Od razu się w nim zakochałam i jeszcze tego samego dnia kupiłam drugi flakon. Używam ich od tamtego czasu praktycznie codziennie i stały się moim signature scent. Każdy z mojego bliskiego otoczenia je zna i kojarzy ze mną. Mój narzeczony nieraz mówi że nawet jak wychodzę z domu to mnie czuje, bo część ciuchów i moja poduszka przeszły tym zapachem. Tak mu się spodobały, że chciał wypróbować męską wersję i przypadła mi do gustu. Tylko w przeciwieństwie do mnie używa ich na wyjątkowe okazje. Trwałość i projekcja tych perfum są na naprawdę dobrym poziomie i wszyscy poza mną doskonale je czują. Mój nos niestety już się do nich przyzwyczaił i nie czuje ich tak mocno. Ale nie przeszkadza mi to nadal namiętnie ich używać i dawać się porwać obsesji nocy. Bo czuję się w nich bardzo kobieca, seksowna, wyrafinowana i gotowa do działania lub na upojną noc. A do tego ta cena zwłaszcza na promocji. Nic tylko kupować. Polecam każdej kobiecie, która chce podkreślić swoją kobiecą siłę
    • Projekcja
    • Podobieństwo z męską wersją
    Wady:
    • Trudno mówić o wadach gdy jestem oczarowana tym zapachem, ale słyszałam pogłoski, że ma zostać wycofany i boję się o dostępność
    Mela345
    29 stycznia 2025 o 13:56
    KLIMATYCZNE
    Plusy (+) - intensywne, wielowymiarowy zapach - trwałe - z butelki czuć alkohol, ale dzięki temu są takie 'mocne' - idealne na wieczór, na imprezę, na ważne wydarzenie - na dzień się nie nadają - cena ma promocji - flakon - nuty słodkie z taką mocą, coś w rodzaju black opium - mają zapach białych kwiatów z lekko wyczuwalnymi cytrusem tylko na przełamanie Podsumowując zapach cudowny, taki imprezowy lekko słodki z dużą mocą alkoholową ale jej nie czuć.) Raz na jakiś czas, na wyjście idealne!
  • 27 stycznia 2025 o 22:21
    Piękne codzienne perfumy
    Zapach Obsession Night dostałam w prezencie gwiazdkowym i od razu skradł moje serce. Patrząc na buteleczkę, spodziewałam się duszących, typowo „nocnych” perfum z silnym ogonem. Nic bardziej mylnego. Dla mnie to idealny zapach na dzień, a nawet typowo do biura. Wyczuwalne nuty zapachowe to bergamotka, gorzka pomarańcza, białe kwiaty, konwalia, jaśmin i drzewo sandałowe. Pachnie kobieco, nieco intrygująco, ale nie przytłaczająco. Długo utrzymuje się na skórze. Stosowałam go bez względu na porę dnia, a nawet na porę roku- zawsze czułam się wyjątkowo, gdy nimi pachniałam.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • nie dusi
    • długo się utrzymuje
    Wady:
  • 13 września 2024 o 10:04
    Piękny herbaciany kwieciuch na jesień
    Pierwszy raz miałam styczność z tym zapachem kilka ładnych lat temu, wtedy skusiła mnie nazwa ponieważ kocham klasyczne Obsession a tu liczyłam na jakąś wieczorową i zmysłową wersję Night i się zdziwiłam. Na początku byłam zła bo zupełnie nie spodziewałam się takich nut a raczej tego jak będą wybrzmiewać, bo przecież opis perfum na nie wskazywał. Z każdym kolejnym użyciem lubiłam je coraz bardziej. Piękny zapach herbaty, to zapewne dzięki bergamotce, układa się miękko i kremowo rozpościerając wokół subtelną aurę. Zapach w sam raz na jesień, otulający ale świeży niczym herbatka z cytryną, a waniliowa bazą dodaje mu zmysłowości. Polecamna jesienne wieczory pod kocykiem z kubkiem earl grey w dłoni
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie