Wody perfumowane damskie

E-Glamour.pl
Calvin Klein Beauty woda perfumowana 50 ml dla kobiet
CALVIN KLEIN Beauty Woda Perfumowana dla Kobiet 50ml
Calvin Klein Beauty Woda perfumowana dla kobiet 50 ml 50 ml

Nasi użytkownicy zostawili 119 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 lutego 2025 o 23:54
    Powiew niespokojnej, zimnej wiosny
    Nie pamiętam, kiedy poznałam ten zapach. Nie pamiętam, ile konkretnie flakonów zużyłam ( kilka z pewnością). Muszę jednak przyznać, że Calvin Klein umie w kwiatowe perfumy. Zarówno oceniany tutaj zapach jak i uwielbiane przeze mnie Eternity to cudowne, niebanalne wariacje na temat perfum kwiatowo- chłodnych, nieskomplikowanych w odbiorze, a zarazem szalenie kobiecych i eleganckich. Zatem po kolei. Umówmy się, że flakony CK raczej nie trafiają r w moje gusta. Cenię wprawdzie prostotę, ale nie toporność. Jednak Beauty pozytywnie zaskakuje i akurat ta buteleczka z fikuśnym korkiem nawet mi się podoba. Konwalia i jaśmin wybrzmiewają tutaj zdecydowanie inaczej niż w słynnej ( i dla wielu kontrowersyjnej ) klasycznej granatowej Pani Walewskiej. Tutaj są one gładko ukręcone i podane wraz z płatkami magnolii. Całość jest chłodna ( przynajmniej na mojej skórze), ale zarazem cudownie miękka. Wyraźnie wyczuwam kremowo - kaszmirową nutę. Może dlatego, otulona tym zapachem, mam skojarzenia z kwiatami, które na zimnej, pokrytej jeszcze gdzieniegdzie topniejącym śniegiem ziemi, zaczynają nieśmiało wypuszczać pierwsze pączki. Jest gładko i kremowo. Jest elegancko i kobieco. Jest też trochę chłodno i trochę niespokojnie - stąd ta niespokojna zimna wiosna w tytule recenzji. Myślę, że tak mogły pachnieć sufrażystki, kiedy zaczynały się spotykać na swoich pierwszych zebraniach. Myślę, że tak mogły pachnieć kobiety, które wybuch Wielkiej Wojny i mobilizacja mężczyzn zmusiły do pójścia - po raz pierwszy w życiu - do pracy. Beauty to zapach na wskroś kobiecy, na wskroś klasyczny ( w pozytywnym znaczeniu tego słowa), kaszmirowy miękki, ale zarazem doprawiony jakąś niespokojną nutą. Trwałość jest wyśmienita. Zapach nie posiada wprawdzie ogona ( ani nawet ogonka), ale jest wyczuwalny na skórze przez wiele godzin. Na szalikach utrzymuje się natomiast do kolejnego prania. Czuć, że to perfumy ukręcone wiele lat temu. Dzisiaj takich zapachów już się nie produkuje ( a szkoda). Niemniej w tym raczej prostym i dosyć zapomnianym już zapachu jest jakaś intrygująca nuta. Powiew niespokojnej zimnej wiosny...
  • 1 stycznia 2025 o 16:06
    Piękne wspomnienia, elegancja i siła
    Pierwszy raz perfumy Calvin Klein Beauty zobaczyłam na lotniku bodajże w 2010, może 2011 r. Od tamtej pory raz na jakiś czas wracam do nich. Potem zobaczyłam reklamę bardzo prostą reklamę z Dianą Kruger bardzo elegancką i z bardzo zmysłowym głosem. Woda ta jest mnie uosobieniem wyrafinowanej elegancji, siły i najlepszych wspomnień jako matki i kobiety. Pachną przede wszystkim kwiatami. Dla wielu kobiet mogą być zbyt ciężkie, gdyż nie jest to zapach kwiatowy z tych typowo lekkich, wyraźnie wyczuwam konwalię i jaśmin. A jego zapach jest bardzo trwały. Używam ich od kilkunastu lat przez cały rok. Buteleczka jest piękna i elegancka – ciężka i szklana. Naprawdę polecam!!!
    Zalety:
    • elegancki, kwiatowy zapach
    • idealny na co dzień
    • trwałe
    • piękny flakon
  • 26 maja 2024 o 19:58
    Kwiatowa prostota w swojej klasie
    Perfumy te to prezent. Ponieważ kocham perfumy, był jak zawsze miły. Nie jest to moja konwencja zapachowa,w której się lubuję. Jednak całkiem przyjemna. Perfumy pachną wiosną. Konwalią, jaśminem ,dla mnie bzem. Nie przytłaczają ale to kwiatowo-bukietowa, kwiaciarniana propozycja. Lekka i młoda. Do zwiewnej sukienki. Nic więcej. Nie powala na kolana. Trwałość jest przyzwoita. Buteleczka idealnie wpisała się w treść zawartości.
    Zalety:
    • Lekkość i trwałość
    Wady:
    • Zbyt kwiatowy( dla mnie osobiście) to nie jest wada, sama w sobie. Lubię coś innego.
  • 28 lipca 2023 o 20:03
    moze byc zbyt nudny ale jak dla mnie to bezpiecny wybor
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    bede szczera nie przepadam za flakonem, dlatego sama nigdy bym go raczej nie kupila, ale jako ze otrzymalam jako probke, postanowilam przetestowac nuty sa przede wszystkim kwiatowe, kobiece, z zapachem jasminu. dobrze otulaja cialo, dosc dlugo sie utrzymuja 5-6h, mi tyle wystarczty. zapach nie dusi, aczkolwiek jest mocno kwiatowy. polecam na dzien i na wiosne :) jest dosyc prosty ale dzieki temu pasuje do prawie kazdej okazji,
    elennna
    19 lipca 2023 o 16:45
    Kwiatowy i ciepły
    Cudeńko!!!Zapach jest niesamowicie kobiecy. Nigdy nie byłam fanką typowo kwiatowych zapachów, dopóki nie poznałam Beauty. Dla mnie jest to szczyt elegancji, erotyzmu i kobiecości.Są jak sukienka w kolorze ecru - uwodzą swoją kobiecością i działają na zmysły, choć nie są tak oczywiste (jeśli chodzi o uwodzenie) jak sukienka w kolorze czerwonym. To taki flirt w białych rękawiczkach
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie