Kremy BB, CC i DD

Mizon Snail Repair, BB Cream Blemish Balm SPF 32/ PA ++ Krem BB ze śluzem ślimaka

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 lipca 2022 o 23:55
    Nie upiększa
    Od 9 lat na co dzień używam zwykle kremy BB te azjatyckie, chciałam spróbować po przygodach z tymi popularniejszymi w polsce (missha,skin79,holika holika) czegoś nowego z mniej znanej mi marki. Po wielu pozytywnych komentarzach skusiłam się na zakup tego kremu BB ze śluzem ślimaka z marki Mizon . Mam jasną cere, jednak ten kolor kremu okazał się zdecydowanie za blady . Krem nie wtopił się w skórę, był widoczny na twarzy , często ciastkował i podkreślał suche skórki. Jeśli chodzi o krycie to jest znikome. Zaletą jego jest wydajność oraz ochrona SPF 32++.
  • 4 czerwca 2021 o 11:22
    Najlepszy krem BB jak do tej pory (po 10 latach poszukiwań!)
    Krem BB zakupiłam o pojemności 50 ml - jest to opakowanie z wygodną pompką, która wręcz idealnie dozuje produkt. Nakładałam palcami oraz przy użyciu gąbeczki. W każdym przypadku produkt był tak samo dobrze rozprowadzony, bez żadnych nieestetycznych niespodzianek. Odcień dosyć ciemny jak na koreański produkt (nie pamiętam czy są jakieś opcje kolorystyczne, ja na pewno wzięłam najciemniejszy jaki się dało). Co najważniejsze - bardzo dobrze kryje jak na krem BB. Nigdy nie używałam klasycznych podkładów, więc nie mam porównania jak one wypadają na jego tle, ale na pewno kryje najlepiej z wszystkich testowanych przeze mnie kremów BB. Na pewno robi to lepiej niż te wszystkie klasyki od Misshy. Produkt wydaje mi się napakowany silikonami - bez porządnego umycia twarzy olejem, a następnie produktem na bazie wody można nabawić się wysypu krost. Mi się zdarzyło kilka razy gdy niefortunnie pominęłam wieczorną pielęgnację. O działaniu regeneracyjnym się nie wypowiem. Jak dla mnie nie ma co wymagać takich rzeczy od produktu do makijażu ;) Polecam! Na pewno do niego wrócę gdy będę potrzebowała coś sprawdzonego.
    Lycosa
    11 sierpnia 2020 o 21:27
    Bardzo dobry i ma idealny kolor: Sand Beige
    Mega! Nie ściera się, ma cudowny kolor, z domieszką żółci dzięki czemu wygląda u mnie supernaturalnie. Dobrze kryje, nie wysusza, nie warzy się. Ściera się trochę, ale równomiernie i twarz wygląda dobrze po wielu godzinach. Nie zatyka porów- a to cecha dyskwalifikująca u mnie niemal wszystkie podkłady. Jest bardzo wydajny. W tej chwili to jeden z mojej trójki najlepszych. Kupię go ponownie, bo jest to kosmetyk naprawdę upiększający i dobry dla skóry. Polecam każdej osobie szukającej czegoś co się nie warzy i w żółtym, naturalnym odcieniu.
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • dostępność taka sobie
  • 13 lutego 2019 o 14:03
    Miłość nie przyszła od razu
    Na wstępie: mam skórę mieszaną, prawie wszystko ją zapycha, jestem bardzo żółta, jakbym była chora. Podkład mam w kolorze 01 Rosie, jest raczej neutralny, na mojej siostrze wygląda idealnie, na mnie już nie bardzo, a przynajmniej tak było. Nie wiem jaka magia wzięła w tym udział, może to cudowna cienka warstwa zamiast grubej szpachli jaką ze względu na trądzik nakladałam tak wpływa na kolor ale podkład wygląda jak skóra i nie zapycha, nie przesusza. Świecę się po nim po kilku godzinach, ale to występuje u mnie zawsze. Trwałość taka sobie ale to u mnie też normalne, więc trudno mi go ocenić pod tym kątem. Mi się fajnie sprawdza.
    Zalety:
    • Krycie
    • Pojemność 60 ml
    • Skład
    Wady:
    • Kolory
    • Waży się po całym dniu
    • Dostępność
  • 18 czerwca 2018 o 15:41
    Dobry, ale są lepsze
    Swego czasu bardzo lubiłam ten BB, ale odkryłam, że są lepsze. Ten BB to właściwie podkład o średnim stopniu krycia. Jednak najlepiej u mnie się sprawdzał nakładany palcami. Wtedy pod wpływem ciepła ładnie wtapiał się w skórę. Wystarczyło go przypudrować, aby wyglądał dobrze. Dopasował się do koloru karnacji bardzo dobrze. Jednak nie jest trwały i lubi się ważyć w zmarszczkach. A do tego skóra się szybko wybłyszcza. Jednak ten BB można też nakładać bez kremu pod nim, bo sam w sobie działa pielęgnująco, co jest w sumie plusem.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Krycie
    • Kolor
    • Nie przesusza
    • Nie zapycha porów
    Wady:
    • Dostępność
    • Szybko się wybłyszcza
    • Waży się w zmarszczkach
    • Ściera się z nosa