Kremy BB, CC i DD

15 hitów!

Purito Cica Clearing Regenerujący krem BB z wąkrotą azjatycką, 31 Deep Warm
allegro
Purito Cica Clearing Bb Cream Krem Bb #21 Light Beige Spf 30 Wonder Releaf

Nasi użytkownicy zostawili 47 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 grudnia 2025 o 7:16
    Nie do końca dla mnie
    Krem kupiłam zachęcona wieloma poleceniami z platform społecznościowych. Wydawał się wprost idealny dla mnie - połączenie pielęgnacji z makijażem i do tego ochrona przez promieniowaniem UVA i UVB. Niestety natrafiłam na przeszkodę w postaci jego dostępności w drogeriach stacjonarnych - nigdzie go nie znalazłam. Zmuszona byłam zakupić przez Internet i niestety nie trafiłam z kolorem. Wybrałam za jasny odcień. Krem zamknięty jest w tubce, co umożliwia jego łatwe dozowanie i higienę stosowania. Krem ma nieco lejącą konsystencję. Nakładanie go w moim przypadku nie było łatwe. Próbowałam różnych metod - pędzel, palec, gąbeczka... Ze wszystkich wymienionych palec był dającą najlepszy efekt metodą. Przy nakładaniu go pędzlem dziwnie się ciastkował. Bez przypudrowania wyglądał źle i był bardzo nietrwały. Po przypudrowaniu jego trwałość się wydłużała, ale nie jakoś znacząco. Czuć go było na twarzy mimo, że nie miał ciężkiej konsystencji.
    Zalety:
    • właściwości pielęgnacyjne,
    • wysoka ochrona UVAi UVB,
    • wiele odcieni produktu,
    • higieniczne opakowanie.
    Wady:
    • dostępność,
    • efekt na twarzy - ciastkowanie i ciężkość,
    • trwałość.
  • 27 listopada 2025 o 11:36
    Dziwny kolor, ale działanie ok
    Kupiłam ten bb ze względu na jego ładny skład dla skóry wrażliwej - zawartość wąkrotki azjatyckiej oraz bezzapachowość. Mam kolor 21, który jest dziwny, oj bardzo dziwny - ma szare podtony. Nie chodzi nawet o poziom jasności, ale o tę ziemistość. Gdy nałożę go solo, wyglądam jakbym była chora albo wstała z grobu... Odkryłam jednak sposób na uratowanie go - mieszam go z BB od Missha w kolorze 25, który jest bardzo, bardzo ciepły. Dzięki temu wyglądam jakbym nałożyła podkład w normalnym kolorze dla Słowianki (mamy jednak inne podtony niż Azjatki). Co do trwałości - średnia, ale nie najgorsza. Wiadomo, że imprezy nie przetrwa, ale to dosyć oczywiste. Pod koniec dnia niedoskonałości zaczynają przebijać. Używałam jednak bb, które ścierają się po 1-3 godzinach, więc tutaj jest ok. Co ważne, ściera się równomiernie, nie robi żadnych dziur albo placków. Co do krycia - w porządku. Mam trochę niedoskonałości, nawet takich mocno czerwonych, a nie muszę sięgać po korektor, albo robię to naprawdę wyjątkowo. Nie zapycha, nie podrażnia, nie wzmaga nadmiernie wydzielania sebum. Nie czuję ciężkości na twarzy. Ładnie wygląda przypudrowany. Jestem z niego zadowolona.
    Zalety:
    • ładny skład dla skóry wrażliwej
    • bezzapachowy
    • dobre krycie
    • trwałość 7/10
    • nie podrażnia
    • nie zapycha
    • ściera się dosyć równomiernie, nie robi żadnych dziur, placków, plam
    • nie waży się
    • nie podkreśla suchych skórek
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • największa wada: dziwny szary, ziemisty kolor - ale do uratowania gdy zmiesza się go z innym bb/kropelkami brązującymi -
    • białe opakowanie - niepraktyczne, bo bardzo łatwo się brudzi od bb
  • 5 / 5
    20 września 2025 o 14:20
    Średnio kryjacy Ulubieniec !
    Purito Seoul Cica Clearing BB Cream SPF38 PA+++ to lekki krem BB, który łączy pielęgnację i lekkie krycie. Zawiera Centellę (Cica) i niacynamid, więc świetnie nadaje się do skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Ma naturalne, satynowe wykończenie, nie jest ciężki, a skóra po nim wygląda świeżo i promiennie. Krycie jest lekkie, więc dobrze wyrównuje koloryt, ale nie zakrywa mocnych niedoskonałości. Idealny dla osób, które szukają lekkiego makijażu na co dzień i zależy im na zdrowym wyglądzie skóry, ale nie oczekują pełnego krycia.
    Zalety:
    • Lekka formuła, komfort noszenia.
    • Dobre dla skóry wrażliwej, zawiera składniki łagodzące.
    • Naturalne wykończenie, nie tworzy efektu maski.
    Wady:
    • Odcienie mogą być problematyczne, zwłaszcza dla osób o ciepłym odcieniu skóry (czasem wyglądają szaro).
    • Krycie nie jest mocne, więc nie zakryje wszystkich niedoskonałości.
    • SPF38 nie zastępuje pełnej ochrony przeciwsłonecznej, warto użyć dodatkowego filtra.
  • 21 marca 2025 o 21:54
    Mój ulubieniec
    Bardzo długo poszukiwałam odpowiedniego dla mnie kremu BB i ten jest zdecydowanie idealny! Świetnie się rozprowadza, super wygląda zarówno nakładany gąbeczką do makijażu jak i po prostu samymi palcami. Zapewnia dość dobre krycie, oczywiście w zależności od potrzeb skóry można go nałożyć mniej lub więcej, ale pięknie wyrównuje koloryt cery a do tego czuć że skóra jest wypielęgnowana, miękka i rozświetlona. Ja używam koloru 23, uważam ze świetnie stapia się ze skórą i wygląda bardzo naturalnie.
    Zalety:
    • przyjemna kremowa konsystencja produktu i łatwa aplikacja
    • dostępność w wielu drogeriach
    • duży wybór odcieni
  • 1 / 5
    8 marca 2025 o 9:26
    beznadziejny
    Od kilku lat używam już tylko kremów bb do makijażu. Cały czas testuje i sprawdzam produkty dostępny na rynku. Ze względu na bardzo jasną karnację szukam tych które mają bardzo jasne kolory w ofercie. Jakież było moje rozczarowanie gdy użyłam po raz pierwszy tego produkty. Jest straszny pod każdym względem. Gęsty, ciężko się rozprowadza, ściąga skórę, i źle wygląda, a na koniec żeby było mało złych wrażeń to oksyduje juz po tym, że najjaśniejszy kolor i tak jest za ciemny. Właściwościami przypomina mi ten mus z maybelline z lat 2000. Dosłownie nie miałam do niego cierpliwości i go wyrzuciłam, bo nie dało się go zużyć.
    Zalety:
    Wady:
    • konstystencja
    • działanie
    • wysusza
    • kolory
    • oksyduje