Kremy BB, CC i DD

Vita Liberata Beauty Blur, Skin Tone Optimiser Podkład do twarzy

Vita Liberata Beauty Blur Skin Tone Optimizer Podkład nawilżający i wykończeniowy w jednym - kolor Latte 30ml

• 18 lutego 2024 o 9:25
    Ogólnie fajny
    Poreczna tubka ładny zapach konsystencja kremowa płynna. Dobrze się rozprowadza palcami, gąbka czy pędzlem. Fajny krem Cc bo dla mnie to nie jest typowy podkład. Ma lekkie krycie fajnie ujednolica kolor skóry wygląda bardzo zdrowo naturalnie i jest pełna blasku dla mnie to taki spoko kosmetyk na dzień
    koshe
    16 października 2022 o 18:15
    Bardzo ciemny kolor zdyskwalifikował go jako samodzileny podkład
    Produkt Vita Liberata w wersji travel size, znalazłam w boxie od Pure Beauty. Jest to rozświetlający krem tonujący, który występuje w dwóch wersjach kolorystycznych. Ja miałam okazję przetestować ciemniejszy odcień „latte”. Niestety ze względu na kolorystykę, nie byłam w stanie używać go solo, tylko mieszając z innymi produktami. ZALETY: -nawilża -cudownie rozświetla -wyrównuje koloryt -nadaje skórze promienny wygląd -optycznie maskuje wszelkie niedoskonałości -efekt „blur” zapewniony -świetnie łączy się z podkładami, kremami bb i balsamami -jest bardzo trwały WADY: -bardzo słabo kryje -kolor latte jest bardzo ciemny! -wydajność jest niska -cena wysoka
  • 20 maja 2021 o 13:55
    Naturalny efekt
    Zacznę od opakowania, które mnie osobiście bardzo się spodobało że względu na to, że jest ładne i eleganckie . Krycie jest okej, natomiast ciężko je budować do większego. Podkład nadaje się dla osób lubiących delikatne makijaże. Daje efekt naturalnego rozświetlenia, nie podkreśla przy tym w ogóle porów. Dla cery suchej lub mieszanej z suchymi skórkami będzie idealny. Ratował mnie w dni, kiedy moja cera była odwodniona i nie mogłam użyć cięższych lub matujących podkładów
  • 20 maja 2021 o 12:41
    Cudnie rozpromienia
    Po raz pierwszy miałam styczność z kosmetykiem tej marki właśnie za sprawą tego produktu który odnalazłam w Pure Boxie . Trafiła mi się wersja podróżna która posłużyła mi na prawie miesiąc użytkowania i uważam , że to świetna opcja jeśli nosimy się z zakupem produktu w pełnym wymiarze . Nie jest to tania rzecz , ale efekt jaki daje jest tych pieniędzy warty . Ogólnie nie korzystam z różnego typu kremów tonujących , żeli koloryzujących , kremów BB czy CC . U mnie jedyny słuszny produkt to podkład , ale muszę przyznać iż to cacko to świetny wynalazek i warto się na niego skusić . Mniejsza wersja prezentuje się uroczo - to taka wąska beżowa tubeczka wykonana z miękkiego plastiku i z estetycznymi napisami . Ładnie to wygląda muszę przyznać . Trafił mi się odcień Latte i jak już pisały dziewczynki przede mną to faktycznie kawowy odcień beżu . Piękny . Mam jasną ale nie bladą karnacje i zazwyczaj wybieram właśnie podkłady w kolorze czystego beżu i ten do mojej karnacji dopasował się wręcz idealnie a obawiałam się , że będzie za ciemny . No na szczęście nic z tych rzeczy . Nie wyczuwam w nim żadnego konkretnego zapachu , przy wyciskaniu czułam taki delikatny i świeży aromat , ale bardzo szybko się on ulotnił . Jest to gęsty krem ale świetnie się rozprowadza , nie roluje się ani nie grudkuje . Ja wybrałam aplikację opuszkami palców i w tej technice sprawdził się super . Stosowałam go zamiast podkładu oraz czasem jako bazę pod podkład i w obu przypadkach dał świetne efekty . Przede wszystkim cudownie rozpromienia skórę , nie posiada żadnych drobinek , ale jego formuła po prostu wyłapuje , odbija i rozprasza światło dając nam efekt wypoczętej , zdrowej skóry od której bije blask , zupełnie tak jak byśmy albo świetnie się wyspały albo nie miały żadnych trosk i zmartwień . Super . Nie jest to produkt kryjący , koloryzuje , więc tak koloryt skóry nam świetnie wyrówna ale nie ma co spodziewać się po nim krycia . On daje kompletnie naturalny efekt piękniejszej , drugiej skóry . Ma mieć niby właściwości nawilżające , ja jako posiadaczka cery mieszanej nie liczyłam ani nie czekałam na nie za bardzo , ale muszę przyznać , że to lekkie nawilżenie które faktycznie daje nie wpłynęło na to , że strefa T zaczęła mi się szybciej wyświecać , wystarczyła jedna poprawka pudrem matującym w ciągu dnia by wszystko ustabilizować , więc spoko. Na twarzy jest on kompletnie nie wyczuwalny , a gdy stosowałam go jako bazę pod makijaż to jeszcze podbijał każdy podkład nadając mu promiennego wykończenia i w żaden negatywny sposób nie wpływał na trwałość czy wygląd ogólny całego makijażu . Nie zauważyłam by zapychał pory . W ogóle nie zauważyłam w nim wad . Jeśli ktoś szuka produktu do twarzy który da przepiękny promienny efekt który cały czas będzie wyglądał naturalnie , to na pewno Beauty Blur przypadnie mu do gustu , także ja dołączam do grona bardzo zadowolonych użytkowniczek .
    Zalety:
    • świetnie się rozprowadza
    • idealnie dopasowuje się do karnacji
    • przepięknie rozpromienia
    • dość wydajny
    • nie zapycha porów
    Wady:
    • cena może odstraszać , ale moim zdaniem warto
  • 6 kwietnia 2021 o 13:58
    Cena jest wariacka, ale efekt świetlistej, zachwycającej skóry gwarantowany
    Z marką Vita Liberata miałam przyjemność zetknąć się pierwszy raz, Beauty Blur znalazłam w Pure Beauty Boxie. Było to opakowanie podróżne o pojemności 10ml. Choć długo zbierałam się by wykorzystać go w swoim makijażu ze względu na odcień, tak teraz bardzo żałuje że nie sięgnęłam po niego wcześniej. Generalnie podkład miał za zadanie kryć niedoskonałości, wyrównywać koloryt, maskować widoczność przebarwień, lubię takie kremy/podkłady, które wizualnie poprawiają stan cery i poprawiają jej wygląd bo niestety do zatuszowania mam sporo, a jak wypadł ten? Opakowanie podróżne to plastikowa, miękka tubka. Produkt jak na tak małą pojemność uważam za bardzo wydajny. Używam go teraz od kilku tygodni i rzeczywiście widzę zużycie, ale wciąż coś udaje mi się jeszcze wycisnąć. Zapach jest bardzo delikatny, ledwie wyczuwalny ale przyjemny. Mam odcień w kolorze 'Latte'. Jest to ciemniejszy, wyraźnie opalony beż. Ma ładne moim zdaniem neutralne tony. Formuła jest kremowa, nie lejąca ale też nie za gęsta. Jest lekka, bardzo przyjemnie rozprowadza się ją opuszkami palców, moja mieszana cera bardzo polubiła ten podkład. Podczas aplikacji nie staje się tępy na skórze twarzy, nie robi smug, ani plam. Formuła jest wyraźnie rozświetlająca ale bez grubych dyskotekowych drobinek, pod światło jedynie delikatnie się mieni a dla mnie to duży plus. Mam cerę mieszaną z wyświecającą się strefą T i mimo, że bardzo lubię efekt rozświetlenia to z racji na moją błyszczącą strefę T bardzo się go obawiam. Tutaj efekt rozświetlenia jest bardzo subtelny, delikatny więc nawet cery mieszane mogą sobie na niego pozwolić. Z racji zbyt ciemnego koloru dla mojej skóry, do produktu dodawałam nieco jasnego podkładu tyle tylko by nieco go rozjaśnić. Muszę przyznać, że jestem zadowolona z efektów a za każdym razem używanie go było przyjemnością od aplikacji na efektach kończąc. Moja mieszana skóra ma dość częste problemy z kolorytem, a ten produkt nadawał skórze bardzo naturalnej opalenizny, takiego efektu muśnięcia pierwszym słońcem, moja cera wygląda na wypoczętą i zdrowszą. Jeśli chodzi o ten efekt rozświetlający to jest subtelny i bardzo dyskretny, nadaje skórze świetlistego blasku i na mojej mieszanej cerze wyglądało to estetycznie i świeżo. Mi ten efekt kojarzy się z wyglądem cery po jakiejś długotrwałej kuracj wit. C. W kilka minut dodaje cerze życia i energii, sprawia że wygląda po prostu młodziej ;) Pod tym względem jestem nim zachwycona. Jeśli chodzi o maskowanie przebarwień, to podkład ma raczej lekkie krycie w kierunku średniego w 2 warstwie. Oceniłabym to na krycie bardziej kremu BB niż podkładu. Podkład ma na tyle przyjemną formułę, że jego krycie można bez problemu nadbudować kolejną warstwą. Sprawdzałam to i nie warzy się, twarz wciąż wygląda bardzo naturalnie ale efekt krycia jest nieco większy. Mimo lekkiego krycia produkt ładnie ujednolica koloryt, ładnie wygładza i rzeczywiście ma w sobie coś z 'bluru'. Moja skłonna do nierówności i grudek skóra po jego aplikacji, wygląda gładko i zdecydowanie ładniej. Podkład jest bardzo komfortowy, odczuwalnie nawilża skórę, będą z niego zadowolone osoby ze skórą normalną a szczególnie suchą. Jeśli chodzi o trwałość to u mnie znów na poziomie bardziej kremu BB niż podkładu - po upływie jakiś 4-5h nieco ściera się z nosa i muszę wykonać poprawki i nieco przypudrować tę okolice ale na policzkach trzyma się bez zarzutu, nawet nie przypudrowany. Cena produktu jest dość szalona, nie ma wątpliwości. Ale ten podkład ma w sobie naprawdę to coś, mimo bardzo lekkiego krycia, jeśli nałożymy go oszczędnie to wręcz transparentnego - zmienia moją szarą, pełną niedoskonałości cerę w świetlisty lekko opalony baby face, jest super.
    Zalety:
    • lekka, kremowa formuła, która przyjemnie się rozprowadza i nie zapchała mojej mieszanej cery, nie warzy się, nie rolluje
    • daje skórze komfort nawilżenia
    • ujednolica koloryt, sprawia, że skóra twarzy wygląda na wypoczętą, subtelnie rozświetla
    • daje efekt skóry muśniętej słońcem
    • optycznie wygładza skórę, lekko minimalizuje widoczność porów
    Wady:
    • u mnie ze względu na błyszczącą strefę T wymaga po ok.4-5h poprawek
    • zaporowa cena
    • krycie b. lekkie na poziomie kremu BB